Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Θάνατοι "από" ή "με" τον κορονοϊό; Η "έκπληξη" στο πρόγραμμα δελτίων της ΕΛΣΤΑΤ κατά τη διάρκεια του 2021.

Η σελίδα Greeklignite εντός του 2021 σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Με προηγούμενες αναρτήσεις, στις 4/9, στις 16/9, στις 15/10, στις 18/11 και στις 27/12/2020 είδαμε τα έκτακτα δελτία τύπου, που είχε εκδώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τα εβδομαδιαία στοιχεία θανάτων από οποιαδήποτε αιτία στα διαστήματα μέχρι την 21η, την 26η, την 30ή, την 35η και την 44η εβδομάδα του 2020 αντίστοιχα. Τα στοιχεία αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην Ελληνική επικράτεια, κατά την εν λόγω περίοδο, οι οποίοι προκλήθηκαν από διάφορες αιτίες, περιλαμβανομένων των θανάτων λόγω της πανδημίας Covid-19.
 
Η 44η εβδομάδα ήταν μέχρι και 1/11/2020, όταν δεν είχε ξεκινήσει ακόμα το 2ο κύμα κορονοϊού, κατά το οποίο αναφέρθηκαν μέχρι χθες περίπου 4,8 χιλιάδες θάνατοι. Φυσικά μην περιμένετε να μάθετε λεπτομέρειες απ' την ΕΛΣΤΑΤ για τους θανάτους στο 2ο κύμα, ό,τι κάνει τζιζ δεν το αγγίζουμε!

Το ερώτημα λοιπόν είναι: αν κάποιος ψάξει το Ημερολόγιο Ανακοινώσεων Δελτίων Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ για το 2021, θα βρει πουθενά πρόβλεψη έκδοσης νέου ανάλογου Δελτίου Τύπου; Η απάντηση βεβαίως ...

είναι "Όχι"! Θα βρει μόνο πρόβλεψη για την Εξέλιξη Κύκλου Εργασιών Επιχειρήσεων σε Αναστολή Λειτουργίας λόγω της Πανδημίας της Νόσου του Κορωνοϊού 2019 (COVID-19). Με 4,8 χιλιάδες θανάτους "με" κορονοϊό απ' το Νοέμβριο και μετά, προφανώς κάποιοι αποφάσισαν πως δεν χρειάζεται να μαθαίνουμε και πολλά, ακόμα κι αυτοί οι θάνατοι εντάσσονται στην αναμενόμενη θνησιμότητα του έτους, ακόμα κι αν η απόκλιση απ' τους συνήθεις θανάτους είναι αντίστοιχοι της θνησιμότητας που προκάλεσε η περίοδος γρίπης του 2017, όπως δείχνει, στο πιο κάτω διάγραμμα, το z-score του Euromomo για την περίοδο μέχρι και την 1η εβδομάδα 2021.

Οπότε το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν η ΕΛΣΤΑΤ θα κάνει το 2021 την έκπληξη και θα εκδώσει έκτακτα δελτία, όπως έκανε το 2020. Ή αν πήρε μόνη της την πρωτοβουλία να μην ξανα-ασχοληθεί μέσα στο 2021 με τα εβδομαδιαία στοιχεία θανάτων. Ή αν υπήρξε "άνωθεν" εντολή, καθώς "Απαγορεύεται η δημοσίευσις ανησυχητικών ειδήσεων". Άλλωστε δεν είναι πολύς καιρός που μάθαμε πως το Μαξίμου έδινε απευθείας γραμμή στα Μέσα της λίστας Πέτσα για τη "στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα" και το 2021 αναμένεται να είναι χρονιά διπλών εκλογών.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Τώρα ποιος θέλει να πάει σε εκλογές με την οικονομία τσακισμένη, το δημόσιο χρέος στα ουράνια, την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, τις τσέπες των πολιτών άδειες, Κύριος οίδε. Παρόλο που η παροιμία λέει "λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του", φαίνεται πως κάποιοι ποντάρουν στο συστηματικό τάισμα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης για να συνεχίσουν από κοινού το έργο λεηλασίας της χώρας, αυτή τη φορά ξεκοκαλίζοντας ανενόχλητοι το Ταμείο Ανάκαμψης. Και με τον πρόσφατο ανασχηματισμό αποδέσμευσαν το Θεοδωρικάκο από κυβερνητικά καθήκοντα, προκειμένου ν' ασχοληθεί απερίσπαστος με τις εκλογές ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου