Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Θάνατοι "από" ή "με" τον κορονοϊό; Η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε τη δική της διάσταση και δεν μας το είπε κανείς!


Την Τρίτη 26/5/2020 είχε γίνει εκτενής ενημέρωση για τον κορονοϊό από Τσιόδρα-Χαρδαλιά και ανακοίνωσαν πως "πήγαμε πολύ καλά", εφεξής η ενημέρωση θα γίνεται με γραπτή ανακοίνωση, ενώ από 1/6/2020 θα άνοιγαν ξανά Δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Και ο Χαρδαλιάς μας έλεγε συγκεκριμένα "Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15 τότε το τμήμα θα διαιρείται σε δύο υποτμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή το ένα Τρίτη, Πέμπτη το άλλο. Και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15 τότε το τμήμα θα λειτουργεί κανονικά. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δυο φορές την ημέρα και κατά την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού, προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για την μείωση του συγχρωτισμού και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κιλικίων. Προβλέπεται επίσης φυσικός αερισμός των αιθουσών, ενώ η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές και στο σχολείο, αλλά και στα σχολικά λεωφορεία."

Φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση να μας εξηγήσουν γιατί από αυτά τα μέτρα του καλοκαιριού περάσαμε τώρα σε μη διαχωρισμένα τμήματα μαθητών και υποχρεωτική χρήση μάσκας, και μάλιστα με απειλή της Κεραμέως για αποβολή σε όποιον δεν φορά μάσκα. Αξιολογήθηκαν μήπως ως μη αποτελεσματικά; Μπορούμε μόνο απλά να υποθέσουμε πως αποσκοπούν στην κατατρομοκράτηση των πολιτών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της 26/5 "συνολικά είχαν ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 2.892, (εκ των οποίων το 55% άνδρες), και 173 θανάτους συνολικά στη χώρα. 52 ήταν γυναίκες, το 30%, και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και ηλικία 70 ετών και άνω." 

Σύμφωνα τώρα με την Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της 2/9, "ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 10.757, εκ των οποίων 55,6% άνδρες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 273 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 980.500 δείγματα".


Από την απλή σύγκριση των δυο ανακοινώσεων προκύπτει πως μετά τις 26/5 είχαμε 7.865 κρούσματα, 272% περισσότερα. Ο εντοπισμός των κρουσμάτων προδήλως οφείλεται στα πολύ περισσότερα δείγματα που ελέγχθηκαν, καθώς ελέγχθηκαν επιπλέον 819.509 δείγματα (προσοχή, δείγματα, όχι άνθρωποι), δείτε στο διάγραμμα πώς στην 1η φάση ουσιαστικά δεν γινόταν έλεγχοι. Είχαμε 100 νέους θανάτους, δηλαδή εξαιρετικά λιγότερους, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων. Επίσης, παραμένει η ίδια αναλογία προσβολής ανδρών που είχε παρατηρηθεί μέχρι 26/5, ενώ η μέση ηλικία των θανόντων μετά τις 26/5 προκύπτει 81,5 έτη. Το γιατί παρατηρήθηκε αυτή η ραγδαία μείωση αριθμού θανάτων "από" τον κορονοϊό το καλοκαίρι, φυσικά δεν θεώρησαν αναγκαίο να μας το πουν. Το γιατί ελέγχθηκαν τόσα λίγα δείγματα στην αρχική περίοδο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής εικόνα για την επιδημία, επίσης δεν θεώρησαν αναγκαίο να μας το πουν.

Ωστόσο, μέσα στο κατακαλόκαιρο, στις 20/7/2020, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) εξέδωσε ένα έκτακτο Δελτίο Τύπου, με "στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εβδομαδιαία εξέλιξη των θανάτων από την 1η έως την 21η εβδομάδα του έτους 2020". Για να μην ψάχνετε, η "21η εβδομάδα" σημαίνει μέχρι και ...
τις 24 Μαΐου, γι' αυτό κι η εισαγωγή της ανάρτησης με την ενημέρωση της 26/5. Όπως λέει η ΕΛΣΤΑΤ, "τα στοιχεία αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην Ελληνική επικράτεια, κατά την εν λόγω περίοδο, οι οποίοι προκλήθηκαν από διάφορες αιτίες περιλαμβανομένων των θανάτων λόγω της πανδημίας Covid-19." "Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δημοσίευση αυτή καταρτίζονται στο πλαίσιο των στατιστικών Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού (ΦΚΠ) και προέρχονται από τα Ληξιαρχεία όλων των δημοτικών Αρχών."

Η μεγάλη αποκάλυψη έρχεται στη σελίδα 3, με το Γράφημα 2 και τον Πίνακα 2: στην ίδια περίοδο του 2020 είχαμε 53.619 θανάτους, περίπου ίδιους με τους 53.609 του 2019, που δεν υπήρχε ούτε κορονοϊός ούτε καραντίνα! Μάλιστα οι θάνατοι ήταν 766 λιγότεροι από τους 54.385 του 2017! Παρά το μεγάλο πανικό, που προκάλεσαν ο ΠΟΥ, η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση, οι θάνατοι ήταν τόσοι θα περίμενε έτσι κι αλλιώς κανείς και δεν υπήρξε έξαρση. Τελικά για ποιο ακριβώς λόγο επιβλήθηκε η καραντίνα και καταβαραθρώθηκε η οικονομία; Σε μια ήδη χρεοκοπημένη χώρα; 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Όπως φαίνεται στο Γράφημα 2, η χρονική ανά εβδομάδα εξέλιξη των θανάτων έως 24/5 ήταν εντελώς φυσιολογική και στατιστικά απολύτως αναμενόμενη, εκτός κι αν κάποιοι πολιτικοί μας υποσχεθούν αθανασία: δυστυχώς κάθε χρόνο κάποιοι πεθαίνουν, ο θάνατος είναι απόλυτα συνυφασμένος με τη ζωή, απ' τη στιγμή που γεννιόμαστε, όσο κι αν η χρήση ορυκτών καυσίμων μας έδωσε ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης και βελτίωση στο προσδόκιμο επιβίωσης.


Πολλές λοιμώξεις επιβαρύνουν και συχνά οδηγούν σε κατάληξη ανθρώπους ηλικιωμένους, με υποκείμενα νοσήματα, με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Κι ο κορονοϊός μια λοίμωξη είναι, οπότε κάποιοι καταλήγουν "με" κορονοϊό, αλλά όχι "από", ενδεικτική είναι η διατύπωση στο σχετικό διάγραμμα της Ημερήσιας Ενημέρωσης του ΕΟΔΥ. Προφανώς λοιπόν μόνο πανικός δεν χρειάζεται. Ψυχραιμία!

Το μόνο που είναι διαφορετικό στην τωρινή λοίμωξη είναι η συντονισμένη κατατρομοκράτηση των πολιτών, με την καθοδήγηση του ΠΟΥ και των λοιμωξιολόγων: "φορέστε μάσκες για να μη γίνετε Ιταλία". Αλλά κανείς δεν μας εξηγεί για ποιο λόγο μπορεί να γίνουμε Ιταλία, αλλά δεν μπορεί να γίνουμε π.χ. Ταϊβάν, μια χώρα με έκταση 1/4 της Ελλάδας (35,5 χιλ. τετρ. χλμ), όπου είναι στοιβαγμένος υπερδιπλάσιος πληθυσμός (23,81 εκατ.), που μέχρι και 2/9 αναφέρει μόλις 489 κρούσματα κι επτά (7) θανάτους. Έχει μήπως σχέση με το πού πηγαίνουν τα χρήματα των φορολογουμένων;

Θυμίζω πως στις 16 Μαρτίου, στο ξέσπασμα της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας ήταν ξεκάθαρος: “Europe should forget about the Green Deal now and focus on the coronavirus instead” (Η Ευρώπη θα πρέπει να ξεχάσει τώρα το Green Deal και, αντίθετα, να εστιάσει στον κορονοϊό). Μια ημέρα μετά Υφυπουργός της Πολωνίας ζήτησε να εγκαταλειφθεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου", προκειμένου να βρεθούν χρήματα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. 

Δυστυχώς, το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως τα λεφτά των Ευρωπαίων πολιτών, μαζί και των χρεοκοπημένων Ελλήνων, δεν θα πάνε στη βελτίωση των συστημάτων υγείας, δεν θα πάνε σε περισσότερα σχολεία, για να μη "συνωστίζονται" οι μαθητές κι ενοχλούνται η Κεραμέως κι ο Χαρδαλιάς: θα πάνε στην ανοησία του Green New Deal, στη διασφάλιση ενός νέου αντικειμένου απασχόλησης της Βορειοευρωπαϊκής βιομηχανίας. Προκειμένου να συνεχίσουν να εντείνονται οι ανισότητες Βορρά-Νότου στην ΕΕ, να θεριέψουν κι άλλο τα εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας σε βάρος των "εταίρων".
 
Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου