Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Fridays for Future: το τέρας που εξέθρεψαν οι πολιτικοί απειλεί πλέον τη Γερμανία.

Η σελίδα Greeklignite εντός του 2021 σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Μόλις στις ΗΠΑ έφυγε ο Τραμπ κι ανέλαβε ο Μπάιντεν, Ρώσοι και Γερμανοί επεχείρησαν να συνεχίσουν την κατασκευή του αμφιλεγόμενου αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, τεστάροντας τις αντιδράσεις των Αμερικανών. Παρόλο που στις 21/1/2021, μια μέρα μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν, το Ευρωκοινοβούλιο πέρασε ψήφισμα, με 581 ψήφους υπέρ έναντι 50 κατά και 44 αποχές, ζητώντας απ' την ΕΕ την οριστική διακοπή κατασκευής του Nord Stream 2, όπως είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, στις 22/1 ένας μικρός Ρωσικός στόλος συγκεντρώθηκε νότια του Δανέζικου νησιού Μπόρνχολμ, στο σημείο που είχε σταματήσει η κατασκευή του αγωγού το Δεκέμβριο 2019.

Οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 θα δίνουν αθροιστικά 110 δισ. κ.μ. ετησίως, ποσότητα που έχουν απόλυτη ανάγκη η βιομηχανία και τα νοικοκυριά. Όσοι νομίζουν πως τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά μπορούν να υποκαταστήσουν τον ηλεκτρισμό των συμβατικών εργοστασίων, δεν έχουν ιδέα απ' τα τεχνικά της ηλεκτροπαραγωγής. Η κατασκευή του νέου Ρωσογερμανικού αγωγού είναι μονόδρομος για τη Γερμανία, καθώς δεν γίνεται να κλείσει πυρηνικά, λιθανθρακικά και παλιά λιγνιτικά εργοστάσια τα επόμενα χρόνια, χωρίς να κινδυνεύσει η ασφάλεια εφοδιασμού με ηλεκτρισμό.


Αλλά αυτή ασφάλεια εφοδιασμού πλέον κινδυνεύει όχι μόνο απ' τις κυρώσεις των Αμερικανών, όχι μόνο απ' τις αντιδράσεις Ευρωπαϊκών χωρών, κινδυνεύει από το τέρας που εξέθρεψαν οι πολιτικοί την τελευταία διετία. Οι πολιτικοί στη Γερμανία ψάρεψαν σε θολά νερά στηρίζοντας το Γκρετινισμό κι αντί να στείλουν τους μαθητές στα θρανία, ανέχτηκαν κι ενθάρρυναν τις κοπάνες της Παρασκευής, σιγοντάροντας το υποβολιμαία υποκινούμενο ...
κίνημα Fridays for Future. Με το που συγκεντρώθηκε ο Ρωσικός στολίσκος στα Δανέζικα νερά, κι ενώ η Γερμανία βρίσκεται σε τροχιά ομοσπονδιακών εκλογών, το Fridays for Future είπε ένα μεγαλοπρεπές Nein στην ολοκλήρωση του Nord Stream 2: "Die GroKo rast mit #VolldasInDieKrise! Indem sie an der Inbetriebnahme der veralteten Erdgas-Pipeline #NordStream2 festhält, erschwert sie für weitere Jahrzehnte eine klimaneutrale Energieversorgung! - Ο Μεγάλος Συνασπισμός αγωνίζεται το γεμίσει στην κρίση! Εμμένοντας στη θέση σε λειτουργία του ξεπερασμένου αγωγού φυσικού αερίου #NordStream2, δυσκολεύει την επίτευξη ενεργειακά ουδέτερου ενεργειακού εφοδιασμού για τις επόμενες δεκαετίες!"

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Ήδη μαζί με τις εργασίες ολοκλήρωσης του αγωγού ξεκίνησαν και οι κινητοποιήσεις εναντίον της ολοκλήρωσής του. Μένει πλέον να δούμε αν ο Μπάιντεν, που, μόλις ανέλαβε, σταμάτησε την παράδοση αεροσκαφών F-35 στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, προς μεγάλη χαρά του Ερντογάν, θα συνεχίσει την πολιτική Τραμπ, μπλοκάροντας μέχρι τέλους την κατασκευή του Nord Stream 2, που προεκλογικά "δεν τον θεωρούσε καλή ιδέα". Καθώς στην περίπτωση αυτή θα αποκαλυφθεί μεγαλοπρεπώς και σε Ευρωπαϊκό έδαφος αυτό που ήδη από ετών έχει γίνει γνωστό στην Αυστραλία: όσα αιολικά και φωτοβολταϊκά και να βάλουν, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα αξιόπιστα συμβατικά εργοστάσια.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου