Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Τα "περίεργα" των Ημερ. Εκθέσεων Επιδημ/κής Επιτήρησης Covid-19 του ΕΟΔΥ. Μέρος 4ο: κρούσματα "αγνώστου διαμονής"

Η σελίδα Greeklignite εντός του 2021 σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Και να θέλεις ν' αγιάσεις δεν σ' αφήνουν, λέει η παροιμία κι αυτό ισχύει ιδίως στην περίπτωση των συνεχιζόμενων ανακριβειών των Ημερήσιων Εκθέσεων Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ. Με προηγούμενες αναρτήσεις στις 1/11/2020, στις 3/1, στις 5/1 και στις 8/1/2021 είδαμε "περίεργα" στοιχεία και αναπροσαρμογές δεδομένων, αλλά η κατάσταση όσο πάει γίνεται και χειρότερη.

Σάλος ξέσπασε στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στις 12/1, όταν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 38 επιπλέον κρούσματα που τα ...είχε ξεχάσει από αρχές Νοεμβρίου! Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Εορδαίας πήγαν στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω και μόλις δυο μέρες μετά εμφανίστηκαν νέα "ετεροχρονισμένα" κρούσματα, αυτή τη φορά στην ΠΕ Τρικάλων.

Σε τοπικά Μέσα της Δυτικής Μακεδονίας δημοσιεύτηκε χθες άρθρο που πιστοποιεί το πλήρες "μπάχαλο" των Ημερήσιων Εκθέσεων Επιδημιολογικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ, καθώς τεκμηριώνει ότι 5,4 χιλιάδες κρούσματα χαρακτηρίζονται ως "αγνώστου διαμονής"! Οπότε το εύλογο ερώτημα είναι τι είδους ιχνηλάτηση και περιορισμός της διάδοσης μπορεί να γίνει σε κρούσματα που δεν γνωρίζει ο ΕΟΔΥ σε ποια περιοχή της χώρας βρίσκονται! Κρούσματα που ...

περιλαμβάνονται στις καθημερινές ανακοινώσεις και με βάση τις οποίες εδώ κι 1,5 μήνα επιβάλλονται αλλεπάλληλα απαγορευτικά. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 16/12/2020 το άθροισμα των κρουσμάτων ανά Περιφέρεια ήταν 122.624, ενώ τα συνολικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν 127.557, 4.933 περισσότερα. Στις 17/1/2021 το άθροισμα των κρουσμάτων ανά Περιφέρεια ήταν 143.210, ενώ τα συνολικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν 148.607, 5.397 περισσότερα. Μέσα σ’ ένα μήνα τα "ορφανά" κρούσματα αυξήθηκαν κατά 464. Το πιο πάνω διάγραμμα προέρχεται από το άρθρο και δείχνει την ημερήσια εξέλιξη των κρουσμάτων, που είναι περίπου γραμμική Οπότε το ερώτημα είναι, ποια είναι τα πραγματικά κρούσματα;

Ολόκληρο το άρθρο, με τίτλο 5,4 χιλιάδες «ορφανά»-«αγνώστου διαμονής» κρούσματα κορονοϊού μπορείτε να δείτε π.χ. εδώ ή εδώ. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στην τελευταία παράγραφο: "Το «Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα» προβλέπει πως, για το Green Deal, μόνο μέχρι το 2030 θα ξοδέψουμε συνολικά €43,8 δισεκατομμύρια, απ’ τα οποία τα €20 δισεκατομμύρια στην ηλεκτροπαραγωγή. Πρόκειται για τεράστια ποσά, ακόμα και για μη χρεοκοπημένη χώρα. Κι ένα βράδυ που δεν φυσά, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, όλα τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι παντελώς άχρηστα. Ήδη τα καθημερινά στοιχεία ηλεκτροπαραγωγής δείχνουν πως ηλεκτροδοτούμαστε κυρίως με εισαγόμενο φυσικό αέριο και με εισαγωγές ρεύματος. Πιάνουν τα λεφτά μας τόπο; Όχι! Θα έχουμε κυριολεκτικά πετάξει €20 δισεκατομμύρια και στην πρώτη νέα έξαρση πανδημίας θα μας κλείσουν πάλι στα σπίτια, σκοτώνοντας την οικονομία και τις ζωές μας, με την πρόφαση «να μην πιεστεί το Σύστημα Υγείας». Που θα το έχουν αφήσει πάλι στην τύχη του, επειδή τα λεφτά μας πάνε αλλού. Φτάνει πια!"

Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση, πιστή στις αξίες της για υπηρέτηση συμεφόρντων των λίγων κι όχι των πολλών, ετοιμάζεται να κόψει λεφτά από Παιδεία και Υγεία προκειμένου να ταΐζει τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, ενόψει των διπλών εκλογών που ετοιμάζει. Αντί να στηρίξει τα δημόσια ΑΕΙ, ετοιμάζει πάλι τη "βάση του 10", προκειμένου να βρει πρόσχημα για να κλείσει επαρχιακά ΑΕΙ, την ίδια στιγμή που θα δώσει χρήματα για ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Λες κι είναι οι Αστυνομικοί που λείπουν στη δύσμοιρη χώρα!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου