Η σελίδα Greeklignite εντός του 2021 σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).
Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).
Μόνο που ο λιγνίτης και γενικά το κάρβουνο ΔΕΝ έχουν πει την τελευταία τους λέξη! Παρόλο που μπορεί να μην χρησιμοποιούνται πια για ηλεκτροπαραγωγή, προκειμένου να καίμε όλο και περισσότερο 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο, υπάρχουν οι λεγόμενες εξω-ηλεκτρικές χρήσεις, που καθιστούν τα απολήψιμα αποθέματα στα λιγνιτωρυχεία της Δυτικής Μακεδονίας ένα πραγματικά υπερπολύτιμο εθνικό ορυκτό πόρο. Κι όχι μόνο οι γνωστές χρήσεις, καθώς η επιστήμη της τεχνολογίας υλικών μόλις ανακάλυψε ένα νέο τρόπο κατεργασίας, που μετατρέπει το κάρβουνο κυριολεκτικά σε ένα τεράστιο νανο-θησαυρό.
Τα μεγαλύτερα
επιφανειακά ανθρακωρυχεία των ΗΠΑ βρίσκονται στην Πολιτεία του Γουαϊόμινγκ.
Εκεί ακριβώς λοιπόν, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουαϊόμινγκ ανακάλυψαν ...
Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.
Η σχετική μελέτη είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο, στο τεύχος Φεβρουαρίου 2021 του περιοδικού Nano-Structures & Nano-Objects, κι ανοίγει νέους δρόμους στην παραγωγή γραφίτη, που είναι πολύτιμη πρώτη ύλη στην παραγωγή μπαταριών λιθίου, το πιο "καυτό" βιομηχανικό προϊόν σήμερα, εντελώς απαραίτητο για τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Τα παγκόσμια αποθέματα γραφίτη είναι περιορισμένα. Μεγαλύτεροι παραγωγοί είναι Κίνα-Μοζαμβίκη-Βραζιλία, ενώ σημαντικά αποθέματα αναφέρονται και για την Τουρκία. Κατόπιν αυτού ο γραφίτης είναι χαρακτηρισμένος ως "κρίσιμο" ή "στρατηγικής σημασίας" βιομηχανικό ορυκτό και είναι περιζήτητος. Βρίσκεται βεβαίως και στον κατάλογο του 2020 με τις πρώτες ύλες κρίσιμης σημασίας της ΕΕ. Η συμβατική μέθοδος παραγωγής συνθετικού γραφίτη βασίζεται στη θέρμανση σε εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία, >2100οC και μεγάλο χρόνο επεξεργασίας, συνήθως 2 εβδομάδες, με το κόστος να εκτοξεύεται. Αλλά τα τελευταία χρόνια η ιδέα της παραγωγής γραφίτη με επεξεργασία σκόνης άνθρακα σε μικροκύματα έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερη προσοχή κι η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Γουαϊόμινγκ βάζει ένα ακόμα λιθαράκι για τη μετα-ηλεκτρική χρήση του κάρβουνου.
Θα πρέπει λοιπόν ο κάθε Μητσοτάκης κι ο κάθε Τσίπρας να μας εξηγήσουν πώς γίνεται να σκάβουμε για νικέλιο, κοβάλτιο, λίθιο κι άλλα μεταλλεύματα, αλλά δεν πρέπει να σκάβουμε, και μάλιστα ΣΕ ΉΔΗ ΑΝΟΙΚΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ, για το κάρβουνο, που αποδεδειγμένα μπορεί να μας δώσει το δικό μας νανο-γραφίτη. Έναν 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ νανο-γραφίτη, που θα συνεχίσει για άλλο ένα αιώνα να τονίζει πως ο Λιγνίτης είναι ο δικός μας μαύρος χρυσός! Τυχόν πρόωρη καταστροφή των λιγνιτωρυχείων, για να ωφεληθούν Γερμανικές εταιρείες, θα είναι εθνικό έγκλημα. Τίποτα λιγότερο ...
Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου