Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Λαδιές με "πράσινο" χρώμα: δεν φαντάζεστε για ποιο λόγο παραιτήθηκε ο επικεφαλής θυγατρικής της Deutsche Bank!


Η DWS, θυγατρική της Beutsche Bank για επενδύσεις στους τομείς των ESG στόχων του ΟΗΕ, (Environmental-Social-corporate Governance / Περιβαλλοντική, Κοινωνική και εταιρική Διακυβέρνηση), στις 1/6/2022 ανακοίνωσε προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που πρόκειται να συνέλθει στις 9/6/2022, πως απ' τις 10/6/2022 τοποθετείται νέος επικεφαλής, καθώς ο προηγούμενος μας τελείωσε και αποχωρεί στις 9/6. Στην πραγματικότητα, μια μέρα πριν την ανακοίνωση είχε προηγηθεί έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας στη Φρανκφούρτη.

Οι ερευνητές έκαναν "φύλλο και φτερό" συγκεκριμένα γραφεία στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Deutsche Bank και στο γειτονικό κτίριο της DWS. Σύμφωνα με το γραφείο της εισαγγελίας, εμπλέκονται περίπου 50 υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, Σύμφωνα με εκπρόσωπο, επρόκειτο για υποψία απάτης σε επενδύσεις κεφαλαίων και η έρευνα κατευθύνεται σε μέχρι πρότινος άγνωστους υπαλλήλους και διευθυντές της DWS. Τι είδους απάτη όμως; Εδώ είναι το "ζουμί" της υπόθεσης!

Οι έρευνες διεξάγονται από την αρχή του έτους και εξακολουθούν να στρέφονται κατά αγνώστων, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επώνυμοι ύποπτοι. Το παρασκήνιο της εφόδου, που φέρεται να έκαναν περίπου 50 αξιωματικοί από την Εισαγγελία, την Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας BaFin και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας (BKA), είναι οι "πράσινες" καταγγελίες κατά της DWS, που κυκλοφορούν εδώ και μήνες. Σύμφωνα με αυτές, λέγεται ότι η επενδυτική θυγατρική έχει υπερεκτιμήσει τις πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια ...

βιωσιμότητας και θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος. Με άλλα λόγια, κατηγορείται πως κάνει "πράσινο ξέπλυμα" των "επενδύσεων".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tagesschau, η Εισαγγελία ανέφερε πως, μετά την έφοδο, υπήρξαν επαρκείς τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι, σε αντίθεση με τις πληροφορίες στα ενημερωτικά δελτία πωλήσεων των κεφαλαίων της DWS, οι παράγοντες ESG στην πραγματικότητα ελήφθησαν υπόψη μόνο σε μια μειοψηφία των επενδύσεων. Με άλλα λόγια η εταιρεία πουλούσε φουσκωμένα λόγια, καθώς, σε μεγάλο αριθμό επενδύσεων, οι παράγοντες ESG "δεν έλαβαν καμία προσοχή" κι αυτό εγείρει τον ισχυρισμό για απάτη στα ενημερωτικά δελτία.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Τον Αύγουστο 2021 η υπεύθυνη βιωσιμότητας της DWS επικοινώνησε αρχικά με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία (FBI). Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν επίσημες έρευνες στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Μέχρι τώρα η DWS αρνιόταν συστηματικά τους ισχυρισμούς, μέχρι που τώρα ένας εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε τις έρευνες. Η καλύτερη επιβεβαίωση πάντως, πως όπου υπάρχει καπνός όλο και κάποια φωτιά σιγοκαίει, ήταν η άρον-άρον "παραίτηση" του επικεφαλής κι ο διορισμός νέου, αμέσως μετά την έφοδο των ερευνητών.

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που η Deutsche Bank εμπλέκεται σε σκάνδαλα κακών επιχειρηματικών πρακτικών, με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο εύκολα θα βρείτε λεπτομέρειες για προηγούμενες υποθέσεις που την εμπλέκουν. Μόλις τον Απρίλιο 2022 οι ίδιες δικαστικές και ελεγκτικές Αρχές έκαναν έφοδο στη Deutsche Bank, με υποψίες για παραλείψεις στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ως γνωστόν άλλωστε, τα οικονομικά σκάνδαλα με πρωτοφανούς σύλληψης απάτες είναι στο dna των Γερμανών: θυμάστε μήπως το diesel-gate, την απάτη με τα καυσαέρια των οχημάτων του Ομίλου Φολκσβάγκεν;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου