Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 1994! Εσείς, πόσους φόρους πληρώσατε για τα καύσιμα;;;


Να μας ζήσει το Νέο Έτος 1994, αφού στον Ιανουάριο 1994 κατάφερε να μας γυρίσει η λαομίσητη κυβέρνηση του Μητσοτάκη! 11,3% πληθωρισμό ανακοίνωσε για το Μάιο 2022 η ΕΛΣΤΑΤ και, όπως βλέπουμε στο διάγραμμα, η προηγούμενη φορά που είχαμε τέτοιο πληθωρισμό ήταν ο Ιανουάριος 1994. Είχε βεβαίως προηγηθεί η διακυβέρνηση του πατέρα Μητσοτάκη, που επίσης είχε εκτοξεύσει τον πληθωρισμό, κάνοντας τους Έλληνες φτωχότερους. Κι είχε εκτροχιάσει τα δημόσια οικονομικά, ακριβώς όπως τώρα κάνει ο γιος. Και, βεβαίως, είχε και τότε προωθήσει έργα σε "ημετέρους", ακριβώς όπως τώρα κάνει κι ο γιος. Σόι πάει το βασίλειο.

Η εκτόξευση του πληθωρισμού ασφαλώς οφείλεται κυρίως στην άνοδο των τιμών των καυσίμων: ήδη η αμόλυβδη έχει περάσει παντού τα 2,40€/λίτρο και στα νησιά βλέπει πολύ κοντά πια τα 3€. Την ίδια ακριβώς στιγμή, παντού στην ΕΕ η αμόλυβδη είναι πολύ πιο φθηνή, ενδεικτικά στη Λιουμπλιάνα/Σλοβενία είναι στο 1,56€/λίτρο, στη Βιέννη 2,05-2,20, στην Πράγα 45-50 κορόνες, δηλ. έως 2,0€/λίτρο, στο Μόναχο 1,95-2,05€/λίτρο, στο Παρίσι 2,15-2,20€/λίτρο, στη Μπρατισλάβα 1,84-1,93, στη Βαρσοβία 7,5-8,05 ζλότι, δηλ. 1,63-1,73€/λίτρο, στη Βουδαπέστη 718-776 φιορίνια, δηλ. 1,8-1,94€/λίτρο, στο Βελιγράδι 184-198 δηνάρια/λίτρο, δηλ. 1,57-1,68€/λίτρο, στο Βουκουρέστι 8,21-8,69 λέι/λίτρο, δηλ. 1,65-1,75€/λίτρο, στη Σόφια 3,22-3,37 λέβα/λίτρο, δηλ. 1,64-1,72€/λίτρο και στα κοντινά μας Σκόπια 111,5 δηνάρια/λίτρο, δηλ. 1,80€/λίτρο.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Μετά τα πιο πάνω, πώς πρέπει κανείς ν' αξιολογήσει την περίπου πανηγυρική σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, πως "Νέα σημαντική υπέρβαση κατέγραψαν τα ...

φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού τον Μάιο, ξεπερνώντας κατά 1,16 δισ. ευρώ τον στόχο"; Μαντέψτε ποιος τα πλήρωσε αυτά τα 1,16 δισ. "πάνω απ' το στόχο", που οφείλονται όχι μόνο στην "είσπραξη της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ", αλλά και στην "καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των λοιπών φόρων". Όπου βεβαίως "λοιποί φόροι" είναι η άγρια φοροεπιδρομή με τις τιμές των υγρών καυσίμων! Επιπλέον, μένει να δούμε και πώς ακριβώς θα εμφανιστεί η κερδοφορία των διυλιστηρίων, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη. 

Η μακράν χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης διαλύει καθημερινά οικονομικά τη χώρα, διαλύει καθημερινά την κοινωνία, αλλά οι 157 βολευτές της ψηφίζουν ανελλιπώς "ναι σε όλα", μη τυχόν και χάσουν το παντεσπάνι τους. Κι όμως, θα μπορούσαν να ασκήσουν το πατριωτικό τους καθήκον και να ρίξουν το γιο, όπως ακριβώς έριξε το 1993 ο Σαμαράς τον πατέρα. 

Κι όχι βέβαια για να φέρουν στην εξουσία τον παντελώς ξεπουλημένο, εντελώς σοσιαλδημοκρατικό Σύριζα! Η χώρα έχει ανάγκη από εντελώς νέο πολιτικό τοπίο, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που μας έφτασαν στο σημερινό χάλι. Διαφορετικά, όταν βγει η Χρυσή Αυγή απ' τη φυλακή, θα θεριέψει ξανά! Κι αυτό θα αποτελεί τότε αποκλειστικά επίτευγμα του δήθεν "Δημοκρατικού" τόξου, αυτού που κατάκλεψε τις τράπεζες και δεν έχει σκοπό ποτέ να επιστρέψει τα δήθεν "δάνεια".

1 σχόλιο:

  1. Η 6η ακριβότερη στον κόσμο σύμφωνα με το παρακάτω:
    https://www.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

    Από το εισαγωγικό σημείωμα: "The differences in prices across countries are due to the various taxes and subsidies for gasoline. All countries have access to the same petroleum prices of international markets but then decide to impose different taxes. As a result, the retail price of gasoline is different."

    ΑπάντησηΔιαγραφή