Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: η τρομοκρατική προπαγάνδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έχει βάση!

Η 5η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το ΑΠΕ-ΜΠΕ έσπευσε να διακινήσει ένα τρομοκρατικό δελτίο προπαγάνδας, για "Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το περιβάλλον", "Τριπλό σήμα SOS", καθώς, "Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης".

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την προσπάθεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον των πολιτών απ' την πυρκαγιά που έκαψε σπίτια στη Βούλα. Οι αναφορές  κάνουν λόγο πως ξεκίνησε από θαμνώδη έκταση κι όχι σε δάσος, οπότε απλά την φωτιά την πήρε ο "στρατηγός άνεμος" και δεν ήταν εκεί κι ο σύμβουλος του Μητσοτάκη να τη σβήσει μέσα σε 53 λεπτά. Ξέρετε, ο εξαφανισμένος κύριος με το παπιγιόν, που μέσα στις περυσινές φωτιές στη Βαρυμπόμπη τόλμησε να ξεστομίσει πως πρέπει να χτίζουμε με ξύλινα σπίτια. Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για την καταστροφή στη Βούλα κι ό,τι και να κάνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πολίτες και βλέπουν και ξέρουν.

Επειδή λοιπόν ο πλανήτης όχι μόνο δεν έχει τα προβλήματα που κατασκευάζουν οι πολιτικοί για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα, αλλά η βιοποικιλότητα γνωρίζει μια πρωτοφανή έξαρση, αφιερώνουμε στους τρομολάγνους το βίντεο που δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες ο Πρωινός Λόγος της Κοζάνης. Το βίντεο είναι τραβηγμένο σε κάποια πλαγιά της περιοχής της ...

Καστοριάς και πρωτοδημοσιεύθηκε πριν 6 ημέρες στο ΦΒ, όπου μπορείτε να χαρείτε κι άλλα βίντεο τραβηγμένα στο ύπαιθρο. Γιατί η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω, στην ύπαιθρο, δεν είναι στους 4 τοίχους των διαμερισμάτων της Αθήνας ή στις καφετέριες.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Στο βίντεο φαίνεται μια ποτίστρα για την κτηνοτροφία της περιοχής, την οποία βεβαίως αξιοποιεί και η άγρια πανίδα. Δείτε λοιπόν να περνούν απ' την ίδια ποτίστρα διαδοχικά δυο ζαρκάδια για να πιουν νερό, μια αρκούδα για να πάρει το μπάνιο της και δυο λύκοι, που έρχονται σε απόσταση ο ένας απ' τον άλλο κι όταν αρχικά αντιλαμβάνονται την παρουσία αρκούδας σπεύδουν να εκδηλώσουν το σεβασμό τους στην κυρίαρχο της Ελληνικής υπαίθρου.

Έχουμε γεμίσει αρκούδες, αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λύκους και κάθε είδος άγριας πανίδας, αλλά οι τρομοκράτες βλέπουν "κίνδυνο για τη βιοποικιλότητα". Γυρίστε τους την πλάτη, είναι απατεώνες! Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για το περιβάλλον, θα είχαν π.χ. μαζέψει τα πλαστικά που επιπλέουν σαν νησί στον Ειρηνικό, δεν θ' απαγόρευαν απλά τα καλαμάκια! Και θα απαγόρευαν κάθε πλαστική συσκευασία, επιβάλλοντας π.χ. επιστροφή στο γυαλί.

 

1 σχόλιο: