Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Θάνατοι "από" ή "με" κορονοϊό: η κοινή λογική και οι εκλογικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος.


Την Παρασκευή 10/6/2022, πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία θανάτων για την περίοδο 1η έως 17η εβδομάδα του 2022 , που καλύπτει το διάστημα 3/1/2022 - 1/5/2022. Τα στοιχεία αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην Ελληνική επικράτεια από διάφορες αιτίες, περιλαμβανομένων των θανάτων λόγω της πανδημίας Covid-19. Βεβαίως κανείς δεν γνωρίζει πόσοι θάνατοι οφείλονται στον κορονοϊό, αφού οι εκθέσεις του ΕΟΔΥ καταγράφουν μόνο θανάτους "με" κι όχι "από" τον ιό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις πρώτες δεκαεπτά (17) εβδομάδες του 2022 ήταν 51.960 (26.147 άνδρες και 25.813 γυναίκες), ενώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2021 (4/1/2021 – 2/5/2021) ήταν 45.761 (23.503 άνδρες και 22.258 γυναίκες) σημειώνοντας αύξηση κατά 6.199 θανάτους (13,55%). Αύξηση κατά 8.261 θανάτους (18,90%) σημειώθηκε σε σχέση με το μέσο όρο των πρώτων δεκαεπτά (17) εβδομάδων των ετών της εξαετίας 2016 – 2021 (43.699 θάνατοι).


Συνεχίζει να παρατηρείται συνεπώς το άνοιγμα της ψαλίδας του 2022 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, άνοιγμα που οφείλεται κυρίως στους θανάτους που καταγράφηκαν κατά τις πρώτες εβδομάδες του έτους. Αλλά, αναθαρρήστε, τις τελευταίες 4 εβδομάδες του εξεταζόμενου διαστήματος, όπως βλέπουμε στο διάγραμμα, οι αναφερόμενοι θάνατοι είναι κατά τι λιγότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.


Μόνο που τα συγκρινόμενα διαστήματα των ετών 2021 και 2022 αντιστοιχούν σε διαφορετικές φάσεις των κυμάτων, όπως δείχνει το πιο πάνω διάγραμμα. Εκείνο που είναι εντελώς χαρακτηριστικό βέβαια στο πιο πάνω διάγραμμα, είναι η απότομη μείωση των καταγραφόμενων θανάτων από το Μάιο, καθώς οι εκλογικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος φαίνονται να υπερισχύουν της κοινής λογικής: θυμίζω πως ...
την άνοιξη 2020, με λίγες εκατοντάδες κρούσματα και απειροελάχιστες καταγραφές θανάτων, μας φόρεσαν μάσκες και μας έκλεισαν σε λοκντάουν, ενώ τώρα με μερικές χιλιάδες κρούσματα και περισσότερους "αναφερόμενους" θανάτους
πήραν πίσω όλα τα μέτρα κι ο ιός μπορεί να μεταδίδεται ελεύθερα. Μόνο τους υγειονομικούς, που έθεσαν σε αναστολή εργασίας, δεν εννοούν να επαναφέρουν στις δουλειές τους: άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής αλαζονείας και μισαλλοδοξίας.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Η διαχείριση της πανδημίας μετά το Πάσχα δείχνει ξεκάθαρα πως τα μέτρα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά είναι μέτρα αυταρχισμού, στο πλαίσιο πρόληψης των αντιδράσεων για τη διοχέτευση τεραστίων ποσών, αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, σε εντελώς συγκεκριμένους μονοψήφιους αποδέκτες. Κάτι που δεν θα ήταν ποτέ εύκολο σε περιόδους ομαλότητας και, κυρίως, σε περιόδους που θα υπήρχε στοιχειώδης αντιπολίτευση, σε περιόδους που ο Τύπος δεν θα ήταν μπουκωμένος μέχρι αηδίας, σε περιόδους που η Δικαιοσύνη θα λειτουργούσε ως πυλώνας της Δημοκρατίας.

Κατόπιν αυτού τρέξτε να υποβάλετε αίτηση για να πάρετε πίσω ένα μόνο μέρος απ' τα κλεμμένα με τους λογαριασμούς ρεύματος, το σανό που ίπταται παντού ενδεχομένως θα είναι αρκετό για να το καταναλώσετε ενόψει εκλογών. Α, και μην ξεχνάτε: για τα δισεκατομμύρια, που σας έκλεψε η ΝΔ απ' το φθινόπωρο 2021 με τις δήθεν επιδοτήσεις λογαριασμών, φταίει ο κακός ο Πούτιν, που μπήκε στην Ουκρανία 6 μήνες αργότερα!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου