Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Αυξήσεις στις συντάξεις, αλλά μετά τον "πράσινο" θάνατο! Έχει όριο ο πολιτικός κατήφορος;


Σάλος ξέσπασε για την υπόθεση της 70χρονης που, ως νέος Γιάννης Αγιάνης, δεν είχε να πληρώσει για βασικά είδη διατροφής (κρέας και τυρί) αξίας 30-40€ και το Λιντλ, ως νέος Ιαβέρης, φρόντισε να τη διασύρει ποινικά. Η "πράσινη" ακρίβεια τσακίζει πλέον καθημερινά τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, την οικονομία βάσει συντονισμένου σχεδίου στην ΕΕ για αρπαγή απ' τις τράπεζες των περιουσιών όσων δεν αντέξουν την ακρίβεια κι η κυβέρνηση "χτενίζεται"!

Η μαζική παραίτηση Γενικών Γραμματέων Υπουργείων στο τέλος του 2021 έδειξε σύντομα εκλογές κι ο φόβος του Μητσοτάκη μπροστά στις κάλπες έχει ενδυναμώσει την εκτόξευση σανού προς αφελείς ψηφοφόρους, κυρίως αυτούς που ψηφίζουν "για τη φανέλα", ακόμα κι αν αυτή είναι ένα πουκάμισο αδειανό, ένα κόμμα με Κρητικό κορμό φτιαγμένο για μόνιμη έφοδο στο δημόσιο χρήμα.

Αφορμή για τα πιο πάνω η σημερινή εξοργιστική πρωινή" είδηση" στο "πιο ΝΔ δεν γίνεται" Capital, (με 120.000+ΦΠΑ στη λίστα Πέτσα), "Πώς η υψηλή ανάπτυξη κυοφορεί αυξήσεις στις συντάξεις". Βάζοντας ένα καρότο μπροστά απ' τους συνταξιούχους ψηφοφόρους, αυτούς που με τις συντάξεις καλύπτουν ακόμα και έξοδα των παιδιών και των εγγονιών, η κυβέρνηση τάζει αυξήσεις "ακόμα και 4%" σε συντάξεις που είναι παγωμένες εδώ και χρόνια και τις σιγοτρώει ο πληθωρισμός. Μόνο που πλέον ο πληθωρισμός καλπάζει σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα, που δεν είδαμε ποτέ στα 20 χρόνια του ευρώ και είχαμε να τα δούμε απ' την εποχή των ενεργειακών κρίσεων της δεκαετίας του '70, οπότε οι πενιχρές συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τα τρόφιμα και τα φάρμακα, πώς να φτάσουν για τη θέρμανση και το φωτισμό;

"Συνταξιούχοι, μπορεί να πεθάνετε φέτος απ' την ακρίβεια, (αν δεν προλάβουν να σας εξοντώσουν η διάλυση του ΕΣΥ και τα εμβόλια, που παρόλο, που ΔΕΝ σας προστατεύουν απ' τη μόλυνση με SARS-Cov2, σας τα επιβάλουμε υποχρεωτικά με πρόστιμο όπως ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας), αλλά του χρόνου ΜΠΟΡΕΊ να σας δώσουμε αύξηση 4%, γι' αυτό να μας ξαναψηφίσετε", λέει η κυβέρνηση. Και ενδεχομένως χαμογέλασε ικανοποιημένη η ...

70χρονη "Αγιάνης" στα Λιντλ: "αν είναι το 2023 να πάρω αύξηση", "ακόμα και 4%", ε, ναι, "νυν απολύεις την δούλην σου, Δέσποτα"!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Και, βεβαίως, το "πιο ΝΔ δεν γίνεται" Capital, αποφεύγει δια ροπάλου να πει πως η "ακόμα και 4%", που ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ θα δοθεί, ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΆΛΙ Ο ΝΟΜΟΣ "λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών" και αν δεν μεταφερθεί για ακόμα μια φορά στις καλένδες η "αύξηση", θα καλύπτει μόνο μικρό μέρος του πληθωρισμού, οπότε στην πραγματικότητα διασφαλίζει τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, αλλά, και αν τελικά δοθεί, θα δοθεί με καθυστέρηση έξι (6) ετών και μάλιστα πάλι άτοκα.  

Μάλιστα η "ακόμα και 4%" αύξηση υποτίθεται πως θα δοθεί από έναν ΕΦΚΑ όπου πρόσφατα ο Χατζηδάκης αύξησε σε τρελά επίπεδα τους μισθούς των γαλάζιων Golden Boys, όπως ακριβώς έκαναν και στη ΔΕΗ, όταν τα γαλάζια Golden Boys έκαναν γιουρούσι στα εκατομμύρια που πληρώσαμε για τη δήθεν "σωτηρία" της, πάλι επί Χατζηδάκη: έφθασαν την αμοιβή του Στάση στα 360 χιλιάρικα, όπως το ιστολόγιο είχε καταγγείλει προ 10μήνου, ενώ από 27 διευθυντές το 2019 σήμερα έχει 105, με 70 νεοφερμένους γαλάζιους Διευθυντές από την "αγορά" και από 60 Βοηθούς Διευθυντές το 2019 με πλαφόν στη μισθοδοσία, σήμερα έχει 250 και με "απελευθερωμένους" μισθούς! Τα κατήγγειλε ο Σύριζα, διάψευση δεν είδα και φυσικά κανείς στη ΝΔ δεν διανοήθηκε να μειώσει τώρα τις αμοιβές των στελεχών, για να ρίξει την εξοικονόμηση στην ανακούφιση των τιμολογίων.

Αυτή ήταν πάντα η Δεξιά και για ακόμα μια φορά εμφανίζεται αμετανόητη στη λεηλασία του δημόσιου χρήματος προς όφελος κάθε δικού της Γκρούεζα. Η ταινία "Υπάρχει και φιλότιμο", με τον αξέχαστο Μαυρογιαλούρο, γυρίστηκε το 1965, πριν τη χούντα, σε μια εποχή ρεμούλας των πολιτικών. Και τα κόμματα που κυβέρνησαν στην μεταπολίτευση κατάφεραν να μας επιστρέψουν στην ίδια εποχή, σαν να μη διδάχτηκε ποτέ κανείς τίποτα απ' τη χούντα, απ' την κρίση του 2008, απ' το ΔΝΤ του 2010, απ' τα μνημόνια. Μέχρι και νέα Ένωση Κέντρου έχουμε, μόνο που τώρα λέγεται Κιναλ! Τα παλιά κόμματα σάπισαν και μας πήρε η μπόχα, χρειαζόμαστε πλήρη αναδόμηση των κομμάτων, αλλά προφανώς όχι τα παλιά υλικά σε νέα συσκευασία. Η απλή αναλογική δίνει μια μεγάλη ευκαιρία και στις δημοκρατίες ΔΕΝ υπάρχουν αδιέξοδα! Ακόμα κι αν στενοχωρήσουμε τους Γερμανούς και τους λοιπούς "φιλέλληνες" ...

 

1 σχόλιο:

  1. Παντού,όταν αδειάζουν βόθρο από τα παλιά σκατά βάζουν καινούργια,εμείς ξαναβάζουμε τα ίδια.Μια ζωή οι ίδιοι μαλακές,τα ίδια σκατοκομματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή