Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Ινστιτούτο Fraunhofer: κόλαφος για τη διοχέτευση υδρογόνου στο δίκτυο φυσικού αερίου μέχρι το 2030.


Η κρίση είναι πλέον πολιτική, δεν είναι απλά ενεργειακή! Η παγκοσμιοποίηση έχει αναδείξει την Ασία σε πρωταγωνιστή της παραγωγικής διαδικασίας και, προκειμένου να έχει κάποιο αντικείμενο απασχόλησης η Γερμανική βιομηχανία, δεν διστάζουν να καταστρέψουν τις οικονομίες και τις ζωές των πολιτών στην ΕΕ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το κατασκεύασμα της δήθεν "κλιματικής κρίσης".
 
Η "Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία", το Green New Deal, έχει ήδη δυναμιτίσει τις οικονομίες και τις ζωές μας, φέρνοντας "πράσινο" πληθωρισμό απ' την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας. Φαίνεται ωστόσο πως αυτή είναι μόνο η αρχή! Την ώρα που η Κομισιόν "βάζει το κάρο μπροστά απ' το άλογο", προωθώντας την ηλικίας τουλάχιστον 1,5 αιώνα τεχνολογία υδρογόνου προκειμένου να πουλήσει η Γερμανία εργοστάσια ηλεκτρόλυσης, το Ινστιτούτο Fraunhofer δημοσίευσε μια έκθεση-κόλαφο για τη διοχέτευση υδρογόνου στο δίκτυο φυσικού αερίου. Η στρατηγική της ΕΕ για το υδρογόνο επιδιώκει μια εγκατεστημένη ικανότητα ηλεκτρόλυσης περίπου 40 GW το 2030 και μαντέψτε ποιος θα πουλήσει την τεχνολογία ηλεκτρόλυσης σ' όλους τους "εταίρους".

Ο στόχος της μελέτης ήταν να αξιολογήσει την τεχνική σκοπιμότητα, την εξοικονόμηση εκπομπών και τις επιπτώσεις στο κόστος ενέργειας από την προσθήκη υδρογόνου στο υπάρχον δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου. Η λεγόμενη πρακτική της "μίξης υδρογόνου" επί του παρόντος ...

συζητείται στο πλαίσιο της αναθεώρησης του κανονισμού της ΕΕ για την αγορά φυσικού αερίου και του κανονισμού για τα διευρωπαϊκά δίκτυα για την ενέργεια.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Η έκθεση ωστόσο είναι ξεκάθαρη: οι πρωτοβουλίες από τους διανομείς φυσικού αερίου και τις κυβερνήσεις για την προσθήκη έως και 20% πράσινου υδρογόνου στα δίκτυα φυσικού αερίου θα ήταν δαπανηρές, άχρηστες, τεχνικά πολύπλοκες για να επιτευχθούν και θα μείωναν τις εκπομπές άνθρακα κατά πολύ χαμηλότερο ποσό από άλλες χρήσεις αυτού του υδρογόνου, το οποίο προς το παρόν θα πρέπει να διατίθεται σε απευθείας χρήσεις κι όχι σε ανάμιξη στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Φυσικά αυτό ουδόλως θίγει τις πωλήσεις εργοστάσιων ηλεκτρόλυσης και δεν πρόκειται να ενοχλήσει τους Γερμανούς. Δείχνει ωστόσο πως το φυσικό αέριο θα ρέει ανενόχλητο στους αγωγούς για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα, προκειμένου η ΕΕ να "σώζει τον πλανήτη", εξοντώνοντας οικονομικά τους πολίτες. Και το πανάκριβο υδρογόνο της ηλεκτρόλυσης θα υποκαταστήσει υδρογόνο παραγόμενο από φυσικό αέριο, ακόμα κι αν σε λίγα χρόνια πέσει ξανά η τιμή του φυσικού αερίου. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου