Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Νέα κυβερνητική απάτη, αυξάνει το βάρος στους πολίτες κατά περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για ακόμη ένα μήνα, το αυξημένο ενεργειακό κόστος δυναμιτίζει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον κινούμενης άμμου για την οικονομία. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν καταγραφεί τόσο υψηλές τιμές φυσικού αερίου στην ΕΕ, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν βρέθηκαν τόσο εγκληματικά ανεύθυνοι πολιτικοί να προκαλέσουν αναγκαστική και άρον-άρον εγκατάλειψη των αξιόπιστων ενεργειακών πηγών και πρόσδεση του συνόλου των οικονομιών της ΕΕ στις εντελώς αναξιόπιστες δήθεν "Α"ΠΕ.

Με περίσσιο θράσος ο -ακόμα- Υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε το πρωί πως απ' τον περασμένο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση έχει δώσει στους παρόχους 1,7 δισ. ευρώ, δήθεν "για τη στήριξη της κοινωνίας από τις μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια", στην πραγματικότητα για κουκούλωμα της εγκληματικά ανεύθυνης πολιτικής της να σβήσει τον εγχώριο λιγνίτη προκειμένου να καίμε όλο και περισσότερο εισαγόμενο φυσικό αέριο. Πρόκειται ακριβώς για την πολιτική που καταγγέλλει το ιστολόγιο εδώ και πάνω από οκτώ (8) χρόνια, την πολιτική λόγω της οποίας δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο.

Με τα πρόσθετα μέτρα, που ανακοίνωσε σήμερα, το συνολικό ύψος των επιδοτήσεων θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ. Αναλογικά με τον πληθυσμό και τα μεγέθη της οικονομίας καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν αποτόλμησε να ρίξει τέτοιο εξωφρενικό ποσό στην πηγάδα χωρίς πάτο της ακριβής ενέργειας. Γι' αυτό και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια μεταδίδουν ασύστολα ψεύδη, πως δήθεν υπάρχει ενεργειακή κρίση σ' ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ στην πραγματικότητα η κρίση είναι μόνο στην ΕΕ, καθώς η ίδια την προκάλεσε. Δείτε στο πιο κάτω διάγραμμα την τιμή του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, είναι σε εντελώς φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και πολύ μακριά απ' τα ιστορικά υψηλά.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

Η κυβέρνηση δεν ανακάλυψε κάποιο μαγικό τρόπο για να βγάζει απ' το καπέλο λαγούς φορτωμένους με ευρώ, προκειμένου να μοιράζει επιδοτήσεις. Αντίθετα, συνεχίζει να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μας, πότε με τους φόρους σε βενζίνη και πετρέλαιο και πότε με πουλώντας μας με το ζόρι αέρα κοπανιστό, τον οποίο έχει βαφτίσει "δικαίωμα εκπομπής αερίων θερμοκηπίου".

Το απολύτως χειρότερο είναι πως η εξωφρενική αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου έχει αναγκάσει τους πάντες στην ΕΕ να καίνε και λιγνίτη και λιθάνθρακα, ανεβάζοντας τη ζήτηση για αέρα κοπανιστό, αλλά και πετρέλαιο, με αποτέλεσμα ν' αυξάνεται πλέον κι η τιμή του πετρελαίου, ακριβαίνοντας "τα πάντα όλα" μέσω της αύξησης του μεταφορικού κόστους. Η τιμή του Μπρεντ έφθασε τις τελευταίες ημέρες μέχρι τα 94 δολάρια το βαρέλι κι ανάλογα επίπεδα τιμών πετρελαίου είχαμε να δούμε από τον Οκτώβριο του 2014. Αλλά οι εγκληματικά ανεύθυνοι κι ανίκανοι το κατάφεραν κι αυτό.

Έντρομοι ετοιμάζονται για εκλογές το συντομότερο, πριν περάσει το σύνολο των αυξήσεων κι αντιληφθούν οι νέοι πως με τους μισθούς πείνας δεν θα μπορούν πια να ζουν στη χώρα με την "καταπληκτική ποιότητα ζωής", αυτήν που βλέπει ο Μητσοτάκης στους περίκλειστους τοίχους του Μεγάρου Μαξίμου ή όταν επισκέπτεται τη βίλα με τους 7 καμπινέδες στα Χανιά ή όταν πετάγεται για χειμερινή απόδραση σε πεντάστερα σαλέ. Είναι ήδη καιρός να τον στείλουμε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μαζί με τους υπόλοιπους σκελετούς που είναι μαζεμένοι εκεί. Η χώρα χρειάζεται εντελώς νέα κόμματα, τα παλιά έχουν σαπίσει και μας πήρε η μπόχα ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου