Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Βρέθηκε ο νέος Ταμήλος στη ΝΔ και φυσικά θα έχει την πολιτική τύχη του παλιού!


Στο πιο πάνω διάγραμμα του Χρηματιστήριου Ενέργειας βλέπουμε την εξέλιξη της Τιμής Επόμενης Ημέρας κατά το τελευταίο 6μηνο και είναι εμφανές πως απ' τα μέσα του Οκτώβρη έχει σταθεροποιηθεί σε επίπεδα άνω των 200€/MWh, που φαίνεται πως θα είναι η νέα κανονικότητα. Μιλώντας χθες στα κανάλια ο Υπουργός Ενέργειας είπε πως το τελευταίο διάστημα "Παρατηρείται μια μείωση 30% στο ηλεκτρικό ρεύμα" κι αναρωτιέται κανείς πού ακριβώς στο διάγραμμα είναι αυτή η μείωση.

Οι επιδόσεις του Σκρέκα φέρνουν στη μνήμη μας τον αλήστου μνήμης Ταμήλο, το βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, που το 2014 έβγαλε ακόμα και τον Καμπουράκη στο MEGA απ' τα ρούχα του με τον απίστευτο ισχυρισμό "Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σ' ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα, που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το 'χεις πάντα! Άρα το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό!" Όπως ήταν επόμενο, μετά από τέτοια επίδειξη πως δεν έχει την παραμικρή επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα, τον Ταμήλο τον χάσαμε νωρίς. Για να τον ξαναθυμηθούμε ωστόσο, το ιστολόγιο σας δίνει το βιντεάκι με την αλησμόνητη ατάκα:


Φαίνεται ωστόσο πως εκεί στα Τρίκαλα οι βουλευτές κάτι έχουν με το ρεύμα, μπορεί να προέρχονται από οικογένειες εθισμένες στη γκαζόλαμπα, δεν εξηγείται αλλιώς. Βουλευτής Τρικάλων είναι κι ο τωρινός Υπουργός Ενέργειας και το πρωί της Παρασκευής πήρε βόλτα τα κανάλια για να διαφημίσει τις "επιδοτήσεις", αλλά η αμετροέπεια δεν κρύβεται και μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το διέπραξε: "απ' τις 150 μέχρι τις 300 κιλοβατώρες απορροφούμε ένα μικρότερο ποσοστό της αύξησης για δώσουμε το μήνυμα ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι η εξοικονόμηση, που καταλαβαίνουμε βέβαια ότι αυτό είναι ανελαστικό για πολλά νοικοκυριά".

Και πώς να μην είναι ανελαστικό, όταν υπερφορολόγησαν το πετρέλαιο θέρμανσης στα χρόνια των μνημονίων, παγώνοντας τον κοσμάκη, προκειμένου να τον στρέψουν με το ζόρι στο φυσικό αέριο; Πολλά νοικοκυριά στα χρόνια της κρίσης στην Αττική και τη νότια Ελλάδα δεν ...

άναβαν θέρμανση το χειμώνα, παρά μόνο λίγη ώρα το κλιματιστικό, ιδίως όσες περιοχές δεν έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο. Τώρα που ακρίβυνε το φυσικό αέριο, φυσικά δεν μειώθηκε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, οπότε το χειμώνα με τι θα ζεσταθεί ο κοσμάκης; Αφού δεν μπορεί να κάψει πετρέλαιο λόγω υπερφορολόγησης και δεν μπορεί να κάψει ούτε φυσικό αέριο, που το κατάντησαν κάτι σαν χαβιάρι της Κασπίας,  αναγκαστικά καταφεύγει πάλι στον ηλεκτρισμό. Και με τις "επιδοτήσεις" στον ηλεκτρισμό η κυβέρνηση όχι μόνο στέλνει λεφτά των φορολογουμένων στις χώρες-προμηθευτές φυσικού αερίου, αλλά προωθεί την ενεργειακή ανοησία να παράγεται ο ηλεκτρισμός με φυσικό αέριο και η θέρμανση να γίνεται με ηλεκτρισμό, δηλαδή χάνοντας ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που πληρώνουμε.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.


Όταν βέβαια ο Σκρέκας λέει για "εξοικονόμηση", σαν καλός πολιτικός απατεώνας έχει και "άποψη", όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο: "δεν ξεχνάμε ανοικτό το θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα κι ένα φως ανοικτό", αναγκάζοντας ακόμα και τον Παπαδάκη να κουνά το κεφάλι με νόημα. Να ενημερώσουμε το νέο Ταμήλο πως αυτές τις "συμβουλές" τις έδινε η ΔΕΗ στη δεκαετία του 1960 και τις επαναλάμβαναν στις ενεργειακές κρίσεις της δεκαετίας του 1970. Από τότε έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια, αλλά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχουμε κυβερνήσεις που μας γυρνούν όλο και πιο πίσω, οπότε με το καλό να γυρίσουμε και στην προπολεμική Ελλάδα, τότε που τα παιδιά πήγαιναν στο σχολείο φέρνοντας κι ένα ξύλο για τη σόμπα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου