Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Δυο χρόνια χωρίς το Δημήτρη Παυλάκη. Θυμόμαστε και συνεχίζουμε, για Ελεύθερα Βουνά, Χωρίς την αιολική απάτη!

Πριν από δυο χρόνια, στις 10/2/2020, έφυγε από κοντά μας ο Δημήτρης Παυλάκης, πρωτεργάτης του αγώνα διαφώτισης της κοινωνίας για το τι πραγματικά είναι τα αιολικά. Χρόνια στέλεχος στον τραπεζικό τομέα, κάποια στιγμή στην αγαπημένη του Τήνο μου το είχε διατυπώσει πολύ απλά: "με τραπεζικά κριτήρια τα αιολικά δεν είναι χρηματοδοτήσιμα". Άλλο όμως τα τραπεζικά κι άλλο τα πολιτικά κριτήρια, αν βλέπουμε σήμερα παντού αιολικά είναι καθαρά πολιτική απόφαση, οι πολιτικοί είναι που ξεπατώνουν τις βουνοκορφές, οι ίδιοι πολιτικοί που μας χρεοκόπησαν μια φορά και μας οδηγούν εκ του ασφαλούς και σε νέα χρεοκοπία. Είναι ακριβώς οι ίδιοι που με την πρόστυχη άρον-άρον ενεργειακή μετάβαση προκάλεσαν "πράσινο" πληθωρισμό, φέρνοντας σε όλους μας "πράσινη" φτώχεια. Ακόμα δεν είδατε τίποτα απ' την ακρίβεια, τα χειρότερα είναι μπροστά.

Ο Δημήτρης Παυλάκης ξεκίνησε να γράφει σε ιστολόγιο για τα αιολικά ήδη το 2008, όταν δεν μπορούσε καν να πιστέψει πως θα έβαζαν αιολικά στα Πράσσα και στου Πολέμου Κάμπο στην Τήνο του. Και τα επόμενα χρόνια δεν περιορίστηκε στην Τήνο, όργωσε την Ελλάδα, ξυπνώντας συνειδήσεις για το έγκλημα που ‘βλεπε να 'ρχεται. Ακούραστος, πολυγραφότατος, άφησε πίσω τεράστια κληρονομιά, για να γνωρίσουν και οι νεότεροι θέματα της ενέργειας και της ηλεκτροπαραγωγής, όσοι βέβαια ενδιαφέρονται για κριτική σκέψη κι όχι για τα αναμασήματα της προπαγάνδας. Τον ανακάλυψα κάπου το 2011/12 απ' τις αναρτήσεις του και μια ανταλλαγή σχολίων ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω το 2013 το "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός" (greeklignite.blogspot.com).

Στη μνήμη του ανεβάζω ξανά σήμερα την αντίστοιχη περυσινή ανάρτηση, Ένας χρόνος χωρίς το Δημήτρη Παυλάκη. Θυμόμαστε και συνεχίζουμε, για Ελεύθερα Βουνά, Χωρίς την αιολική απάτη!

Περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε ημερίδες για τα αιολικά, καθώς ευτυχώς κάποιες έχουν διασωθεί και στο YouTube. Δίνω επίσης συνδέσμους για να κατεβάσετε και να σώσετε παρουσιάσεις του, πλέον είναι συλλεκτικές!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου