Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Το ιστολόγιο δηλώνει αμέριστη συμπαράσταση στην ΕφΣυν, ενάντια στα αιολικά και την αγωγή/απόπειρα φίμωσης.

Στις 10/2/2022 εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή που άσκησε εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών η "WRE ΕΛΛΑΣ - Ανώνυμη Οικοδομική Εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Παροχής Υπηρεσιών". Αφορμή της αγωγής ήταν ρεπορτάζ του Τάσου Σαραντή στις 29/12/2019 με τίτλο "Οι ανεμογεννήτριες “γεννούν” βιομηχανία διώξεων", που αφορούσε μπαράζ μηνύσεων και αγωγών της εταιρείας σε όσους είχαν αντιταχθεί στην εγκατάσταση του αιολικού "πάρκου" ιδιοκτησίας της στα Κουλέντια (Ελληνικό) του Δήμου Μονεμβασίας. Στην πιο πάνω εικόνα το επίμαχο αιολικό, όπως φαίνεται στον ιστότοπο της WRE ΕΛΛΑΣ ΑΕ. Αυτό που δεν φαίνεται είναι τα Κουλέντια (Ελληνικό), που απέχουν μόλις 620-650 μέτρα!

Η αγωγή προκάλεσε μεγάλο κύμα συμπαράστασης στην ΕφΣυν και το ιστολόγιο συντάσσεται μαζί της, καθώς η αγωγή ουσιαστικά σκοπεύει στη φίμωση του ελεύθερου λόγου. Σ' όλο τον πλανήτη υπάρχουν αντιδράσεις ενάντια στη χωροθέτηση των αιολικών εργοστασίων, που πλασάρονται με τον εντελώς παραπλανητικό τίτλο των δήθεν "πάρκων". Όμως τα πάρκα είναι χώροι αναψυχής, ενώ στα αιολικά εργοστάσια απαγορεύεται η προσέγγιση για λόγους ασφαλείας! Οι τοπικές κοινωνίες έμαθαν πια τι είναι τα αιολικά και δεν δίνουν τη λεγόμενη "άδεια της κοινωνίας" για λειτουργία ("Social License to Operate). Τώρα πια, που τα αιολικά είναι απολύτως υπαίτια για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος που παίρνουμε, ευχόμαστε "καλή τύχη" στους δήθεν "επενδυτές".

Το πρόβλημα με τα αιολικά είναι πως το 2012 τα "ξέπλυνε" η #NotMyPresident Κατερίνα Σακελλαροπούλου (εισηγήτρια στην απόφαση ΣτΕ 2499/2012), όπου αναφέρει τη "χρησιμοποίηση αναδασωτέων εκτάσεων για σκοπούς ιδιαίτερης σημασίας για το δημόσιο συμφέρον που δεν μπορούν να καλυφθούν με άλλο τρόπο" και πως είναι "έργο, το οποίο αποβλέπει στην εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία", ενώ στην πραγματικότητα τα αιολικά είναι έργα αποκλειστικά ιδιωτικού συμφέροντος και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "πάρκα",  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "δημοσίου συμφέροντος",  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υψίστης εθνικής προτεραιότητας"! 

Η #NotMyPresident ανταμείφθηκε για τις εισηγήσεις της, αλλά, όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ της ΕφΣυν της 29/12/2019, ο Γιώργος Μπάλιας, αναπληρωτής καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και δικηγόρος που ανέλαβε την προσφυγή των 92 πολιτών του Δήμου Μονεμβασιάς είπε πως "δυστυχώς, το Ε’ τμήμα του ΣτΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν απαντάει στους προβαλλόμενους λόγους ακύρωσης των προσφυγών που κατατίθενται σε αυτό" και γι' αυτό θα παραπέμψει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, καθώς παραβιάζεται το "Δικαίωμα στη δίκαιη δίκη", (άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).


Μια ματιά στο διαδίκτυο για την ενάγουσα εταιρεία αποκαλύπτει αρκετά: εδρεύει ...
Αντιγόνης 24 στη Βουλιαγμένη (στη συγκεκριμένη διεύθυνση το Street View του Google Earth δείχνει κτήριο μάλλον κατοικίας παρά γραφείων). Το businessregistry.gr μας λέει πως η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και απ' τις 07/02/2022 έως τις 08/02/2025 Σύμβουλος - Διαχειριστής είναι η "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ". Κι εδώ αρχίζει το πιο ενδιαφέρον!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού.

 

Η αναζήτηση για "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ" μας φέρνει ανάρτηση του ΕλληνοΓερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με βιογραφικό και φωτογραφία της κας Victoria Alexandratou Kerner, που το 2007 βραβεύτηκε στο Βερολίνο με το "European Solar Prize" "για την ξεχωριστή αφοσίωσή της στις ΑΠΕ".


Με το ίδιο όνομα αναφέρεται επίσης υποψήφια της ΝΔ στην Κεφαλονιά στις εκλογές του Ιουλίου 2019, όπου ήταν 3η-τελευταία και οι δυο πιο πάνω εικόνες είναι απ' το FB της υποψήφιας. Οι αναρτήσεις της δείχνουν πως για την Ελλάδα ονομάζεται Αλεξανδράτου, αλλά για τη Γερμανία Alexandratou Kerner. Γιατί άραγε μας κρύβει το Kerner στην Ελλάδα; Ωστόσο το κύριο ερώτημα είναι: είδατε πουθενά καμιά τοποθέτηση του Μητσοτάκη για τις συστηματικές αγωγές που κατέθεσε η υποψήφιά του ενάντια σ' όλους όσους αντιστάθηκαν στην επέλαση των ανεμογ@@ητριών στη Λακωνία; Ή για την απόπειρα φίμωσης της ΕφΣυν; Ή να πει μια κουβέντα για την προστασία της ελευθερίας του τύπου επί της δικής του διακυβέρνησης;

Δυστυχώς, εγώ το μόνο που είδα ήταν πως έσπευσαν να χαρακτηρίσουν "απάτητα" απ' τις ανεμογ@@ήτριες τα Λευκά Όρη της Κρήτης, που δεσπόζουν στον ορίζοντα της βίλας του Μητσοτακέικου. Όλη η υπόλοιπη Ελλάδα να γίνει "στάχτη και μπούρμπερη", βορά των αιολικών, ακόμα και κυριολεκτικά, όπως έδειξαν οι πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια κι οι επώνυμες καταγγελίες κι όχι μόνο των ντόπιων.

 

2 σχόλια:

  1. Στο 24 είναι fans των φωτοβολταϊκών. Μήπως μένουν δίπλα, στο 26, με τον ψηλό μαντρότοιχο και την πισίνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εταιρεία δηλώνει διεύθυνση στο 24. Το σπίτι της εικόνας έχει πινακίδα με αριθμό 24 στην κολόνα της αυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή