Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Απ' τη Σκύλλα στη Χάρυβδη: μπουρδολογία Αυγής - μπουρδολογία Μητσοτάκη "σημειώσατε Χ". Στη χώρα ...


Πριν σχεδόν ένα αιώνα, το 1918, ο Αμερικανός δημοσιογράφος & συγγραφέας H.L.Mencken είχε γράψει "the whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by an endless series of hobgoblins, most of them imaginary- σε ελεύθερη απόδοση, ο μοναδικός σκοπός των πολιτικών είναι να κρατούν τον πληθυσμό σε συνεχή εγρήγορση με μια ατέλειωτη σειρά φανταστικών κινδύνων". 

Έχοντας βαλθεί να τον δικαιώσουν, Σύριζα και ΝΔ επενδύουν από κοινού στον κατασκευασμένο κίνδυνο της δήθεν ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και διαγκωνίζονται ποιος θα πει τις μεγαλύτερες μπούρδες.

Την Παρασκευή υπήρχε παγκοσμίως διαδήλωση για το κλίμα, καθώς η προπαγάνδα υποκίνησε "χρήσιμους ηλίθιους", μαθητές, που επιστημονικά δεν έχουν ιδέα για το θέμα, ιδίως η "περιβαλλοντικά εκπορνευόμενη" ανήλικη Σουηδέζα. Το Σάββατο η Αυγή κυκλοφόρησε με το πιο πάνω εξώφυλλο, σπεκουλάροντας στην υποβολιμαία και καθοδηγούμενη ανησυχία των νέων. Η σοσιαλδημοκρατική στροφή που έχει κάνει ο Σύριζα τα τελευταία χρόνια τον ωθεί να μαϊμουδίζει τις θέσεις των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, οπότε μοιραίο είναι εκλογικά να έχει την ίδια τύχη. Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια άλλη μορφή της Δεξιάς, οι ψηφοφόροι πάντα προτιμούν το αυθεντικό απ' την απομίμηση.

Παίρνοντας τη σκυτάλη απ' το Σύριζα, ο Μητσοτάκης μίλησε χθες βράδυ στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη και δικαίωσε με τη σειρά του απόλυτα τον Mencken, είναι εντελώς απίστευτη η λαϊκίστικη μπουρδολογία που ξεστόμισε.

Ξεκίνησε ξεπλένοντας εντελώς τις όποιες ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα για την ...
πυρκαγιά στο Μάτι, αποδίδοντάς την στα "ακραία φαινόμενα" της "κλιματικής αλλαγής", λέγοντας χαρακτηριστικά: "Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού...Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής." Αφού επί μήνες έριχνε σπέκουλα κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, αφού έκανε μονίμως γαργάρα τα πολεοδομικά εγκλήματα της παράταξής του στο Μάτι, τώρα ξαφνικά του φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Φυσικά για την κωλοτούμπα μας είχε προϊδεάσει τον Ιούλιο, καθώς επέλεξε για Γενικό γραμματέα ΠΡΟ-ΠΟ/Δημόσιας Τάξης τον επί Σύριζα αρχηγό της Αστυνομίας, ακριβώς αυτόν του οποίου ζητούσε την κεφαλήν επί πίνακι για το Μάτι. 

Συνέχισε με το ανεκδιήγητο "Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί τις ακτές και τα νησιά μας", την ίδια στιγμή που όλοι οι ισχυροί του χρήματος τρέχουν να επενδύσουν στις παραλίες, ακόμα κι ο μέχρι το 2016 επιφανέστερος των κλιματικών απατεώνων. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Εντελώς χαρακτηριστικά, στις Μαλδίβες νήσους του Ινδικού ωκεανού, όπου παραδοσιακά επένδυαν Ασιάτες, πλέον το 2019 συνωστίζονται και επενδυτές από Ευρώπη & ΗΠΑ. Κι ας προφήτευαν το 1988 οι καταστροφολόγοι πως σε 30 χρόνια τα νησάκια, με υψόμετρο μόλις ένα μέτρο πάνω απ' το νερό, θα σκεπαστούν λόγω της ανόδου της στάθμης. Πέρασαν ακριβώς 31 χρόνια και τα ούτε ένα ούτε δυο, όλα και τα 1196 νησάκια βρίσκονται στη θέση τους και προσελκύουν επενδυτές, που προφανώς ενδιαφέρονται να μη χάσουν τα λεφτά τους. 

Στο κρεσέντο της μπουρδολογίας ο Μητσοτάκης κατάφερε μέχρι και το δάκο της ελιάς να συνδέσει με την κλιματική αλλαγή: "Όταν τα ελαιόδεντρα καταστρέφονται από βακτήρια και την μύγα ελιάς δεν είναι μόνο οικονομική καταστροφή. Επηρεάζει τη ζωή των τοπικών κοινοτήτων σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποτελεί απειλή για τη μοναδική άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας". 

Και κάπου εκεί πέταξε πως σκοπεύει να κλείσει ΌΛΕΣ τις λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2028, για να καίει προφανώς ανεμπόδιστα όλο και περισσότερο φυσικό αέριο, αδιαφορώντας πλήρως για την ολοκληρωτική πλέον ενεργειακή εξάρτηση της χώρας. Οπότε να είστε σίγουροι πως το νέο "Εθνικό" Σχέδιο για την Ενέργεια θα έχει πολλά αιολικά, θα σαρώσει τις βουνοκορφές απ' άκρη σ' άκρη, για να φαίνονται μπροστά "ΑΠΕ" κι από πίσω να δουλεύουν αθόρυβα οι "στρεφόμενες εφεδρείες", αυτές που κατά τον ΑΔΜΗΕ κάνουν το ρεύμα πιο ακριβό

Απώτερος σκοπός της μπουρδολογίας Σύριζα-ΝΔ είναι φυσικά το πορτοφόλι μας: "πληρώστε μας, για να σας εξασφαλίσουμε πως θα έχουν τα εγγόνια σας πλανήτη". Όποιος μετά τα όσα έγιναν απ' το 2008 μέχρι το 2019 τους πιστεύει ακόμα, ας ετοιμάζεται να ξηλωθεί πολύ γενναία, καθώς τα ασφάλιστρα είναι κομματάκι ακριβούτσικα: όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Γάλλος υπουργός Μπρούνο Λε Μερ, ζητούν 1000 δολάρια κάθε χρόνο, από κάθε κάτοικο του πλανήτη. Με τον πληθυσμό του πλανήτη ν' αυξάνεται συνεχώς, ο λογαριασμός φθάνει σε αστρονομικά ποσά, σε τρισεκατομμύρια. Δεν ξέρω αν οι υπολογισμοί είναι σωστοί, αλλά πρόσφατο δημοσίευμα ανεβάζει το λογαριασμό για την Ελλάδα στα 301,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2050: διπλασιασμός του χρέους!  Μη ρωτήσετε φυσικά πού θα πάνε αυτά τα λεφτά, τα ψίχουλα θα χρηματοδοτούν τα διάφορα Green Tank και τα πολλά στις γνωστές τσέπες: είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!

Κατόπιν των πιο πάνω, πώς να διαφωνήσει κανείς με τον Τραμπ, όταν είπε το "One of the key problems today is that politics is such a disgrace, good people don't go into government".

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 




5 σχόλια:

  1. Ο Ομπάμα πιστεύει ακράδαντα ότι το κίνημα κατά τη υπερθέρμανση θα τα καταφέρει και τελικά οι πάγοι δεν θα λιώσουν. Γι' αυτό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πάγοι έλιωσαν ήδη! Μετά την Ισλανδία, τώρα και στην Ελβετία "κήδεψαν" ένα παγετώνα. (Αντί ν' ανοίξουν ένα βιβλίο να διαβάσουν πως Ζυρίχη & Βέρνη είναι χτισμένες πάνω σε πρώην παγετώνες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως έχουν βαλθεί να κλείσουν άρον-άρον τα λιγνιτικά και ότι γίνει...
    https://www.vetonews.gr/politiki/item/54272-flwrina-telos-sthn-lignitikh-meliths-ae-epistrefei-sthn-mhtrikh-deh-dhlwse-o-gerasimos-thwmas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λιγνίτης ό,τι είχε να δώσει από πολιτικές μίζες το έδωσε. Πάμε γι' άλλα ...Οι ανακαινίσεις στο Παρίσι είναι ακριβές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή