Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Η μισή αλήθεια της ΕΡΤ (για τους πάγους της Γροιλανδίας) είναι ένα ολόκληρο ψέμα: παραπληροφόρηση!


Είναι τόσα πολλά αυτά για τα οποία έχει να γράψει κανείς, αλλά τι να πρωτοπρολάβει ... Έτυχε λοιπόν να δω στο YouTube ένα απόσπασμα απ' το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 30/7/2021, με τίτλο "Ο Πλανήτης φωνάζει βοήθεια", καθώς "είχαμε αδιανόητη απώλεια πάγου στη Γροιλανδία". Η πραγματικότητα είναι πως όλοι μας πρέπει να φωνάζουμε "βοήθεια", για το είδος της παραπληροφόρησης, με το οποίο μας βομβαρδίζει η ΕΡΤ: η πραγματικότητα φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα, απ' το polarportal.org, του Δανέζικου Μετεωρολογικού Ινστιτούτου (DMI, η Γροιλανδία ανήκει στη Δανία).

Πράγματι, στο τέλος Ιουλίου στο διάγραμμα βλέπουμε μια ασυνήθιστα ταχεία απώλεια μάζας (mass loss) του πάγου, όπως το μετρούν τα μοντέλα του DMI. Ωστόσο στο τέλος Μαΐου είχαμε μια επίσης ασυνήθιστα ταχεία και ασυνήθιστα τεράστια προσθήκη πάγου (mass gain), η οποία ήταν εξαιρετικά άβολη για τους κλιματικούς εξτρεμιστές. Κι η ΕΡΤ, βεβαίως, είτε δεν την είδε είτε έκανε πως δεν την είδε, αλλά το αποτέλεσμα για το είδος της πληροφόρησης που προσφέρει με τα λεφτά του Έλληνα πολίτη είναι το ίδιο: παραπληροφόρηση.

Κι επειδή πάντα η πιο μακρινή ματιά είναι καλύτερη, στο πιο πάνω διάγραμμα βλέπουμε πως στα μέσα της περιόδου που λιώνουν οι πάγοι, λόγω ...

καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, η καμπύλη για τη φετινή χρονιά βρίσκεται πάνω απ' την καμπύλη του μέσου όρου του -αυθαίρετα επιλεγμένου- διαστήματος 1981-2010 και πολύ-πολύ μακριά απ' την κόκκινη καμπύλη του καλοκαιριού του 2012. Μια χαρά λοιπόν φαίνονται να είναι οι πάγοι στη Γροιλανδία, παρά τα ποτάμια που έδειχνε η ΕΡΤ.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνούμε πως οι παρατηρήσεις για τους πάγους της Γροιλανδίας είναι βάσει δορυφορικών εικόνων και τα διαγράμματα γίνονται με μοντέλα, καθώς στο έδαφος επιμένουν να κυκλοφορούν πολικές αρκούδες, οι οποίες δεν είναι διόλου χαριτωμένες όταν βρεθούν κοντά στον άνθρωπο ή οποιοδήποτε άλλο πλάσμα κυκλοφορεί εκεί. Ξέρετε, αυτές οι ίδιες αρκούδες που μας έλεγαν πως είναι είδος υπό εξαφάνιση, άλλη μια συστηματική παραπληροφόρηση στο πλαίσιο επιβολής κλιματικής τρομοκρατίας. Τρομοκρατίας η οποία βεβαίως καταλήγει σε διοχέτευση πακτωλών σε συγκεκριμένα κανάλια, δείτε πού θα καταλήξει το πακέτο των 70 δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

 

3 σχόλια:

  1. Η ίδια πηγή όμως, αναφέρει πως η έκταση της παγωμένης επιφάνειας βαίνει μειούμενη και το 2016 ήταν ήδη 30% μικρότερη από ότι το 1980. Σημαντικός παράγοντας είναι και το πάχος του πάγου - όχι μόνο η έκταση.

    http://polarportal.dk/en/sea-ice-and-icebergs/understanding-the-arctic-sea-ice/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, παίζει ρόλο και το πάχος. Και λοιπόν; Κάναμε ποτέ καμιά συμφωνία με τον πλανήτη πως είτε το πάχος είτε η έκταση των πάγων θα είναι μονίμως σταθερά και αμετάβλητα; Η Βέρνη και η Ζυρίχη είναι χτισμένες πάνω σε περιοχές παγετώνων. Στους παγετώνες της Μοντάνα είχαν πινακίδες πως θα εξαφανίζονταν μέχρι το 2020 και τώρα απέσυραν τις πινακίδες. Τον Αρκτικό Ωκεανό τον είχε δει ανοικτό για ναυσιπλοϊα ο Αμούδσεν το 1903. Κι από τότε έχουν διαρκώς αποτυχημένες προβλέψεις για το πότε θα λιώσουν οι πάγοι. Δείτε το σύνδεσμο κι ανοίξτε τους εσωτερικούς συνδέσμους: https://climatechangedispatch.com/predictions-of-an-ice-free-arctic-ocean/

      Διαγραφή
    2. Μα φυσικά! Η κλιματική τρομοκρατία υπάρχει επειδή πράγματι υπάρχει κλιματική αλλαγή η οποία υπήρχε πριν εμφανιστούν άνθρωποι στη γη και θα υπάρχει και μετά. Το γεγονός ότι υπάρχουν ακριβείς μέθοδοι μέτρησης τα τελευταία 40 χρόνια, δίνει τη δυνατότητα να γίνεται φανερή. Καταγράφεται και - ως πληροφορία - με εικόνα και ήχο, μεταφέρεται στον καθένα μέσω των ΜΜΕ και του διαδικτύου. Δεν μπορούμε πλέον να αρνούμαστε την ύπαρξή της. Όμως δεν είμαστε υπεύθυνοι γι'αυτήν. Εκεί στηρίζονται οι απατεώνες που θέλουν να σου δημιουργούν ενοχές ώστε να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους. Απλό είναι. πχ: "Ο ελληνικός λιγνίτης φέρνει την καταγεγραμμένη κλιματική αλλαγή που είδες στην τηλεόραση, άρα, τι να κάνουμε, πρέπει να τον καταργήσουμε." Πώς να πείσεις τον δυτικό άνθρωπο με το διογκωμένο "εγώ" του πως ο πλανήτης δεν πολυσκοτίζεται αν κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του ή αν ανάβει την καφετιέρα το πρωί? Νιώθει και σημαντικός μέσα στην καθημερινή μιζέρια: "εγώ έχω αυτοκίνητο και καφετιέρα - όχι ο Αφρικανός - άρα φταίω κι εγώ για την κλιματική αλλαγή. Είδες που δεν είμαι τόσο άχρηστος τελικά?".

      Διαγραφή