Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Ο Μητσοτάκης αφήνει τη χώρα χωρίς ρεύμα κι ανακαλύπτει -ξανά- την "ατομική ευθύνη".

Οι θερμοκρασίες έχουν τραβήξει για τα καλά την ανηφόρα αυτές τις μέρες κι ο παριστάνων ακόμα τον πρωθυπουργό, μέχρι να τον ρίξουν οι δικοί του, αναγκάστηκε να αφήσει τα μπάνια στα Χανιά και να εμφανιστεί σε "έκτακτη σύσκεψη" στον ΑΔΜΗΕ. Μια σύσκεψη για το θεαθήναι και τα κανάλια, καθώς ο ίδιος με την πολιτική του, της άρον-άρον απολιγνιτοποίησης, έχει δυναμιτίσει την έτσι κι αλλιώς καταρρακωμένη ηλεκτροπαραγωγή της χρεοκοπημένης χώρας. Δείτε στο στιγμιότυπο οθόνης του ΑΔΜΗΕ πόσες εισαγωγές ρεύματος είχαμε χθες το απόγευμα, στις 18:00 της 2/8/2021, εξάγοντας συνάλλαγμα στο λιγνίτη των Βούλγαρων, των Σκοπιανών και των Τούρκων.

Το ιστολόγιο σας προσφέρει σήμερα ένα συλλεκτικό βιντεάκι, σύντομο, μόλις τριών λεπτών, που είναι όμως αρκετό για να αντιληφθείτε τι έχει κάνει ο Μητσοτάκης κι ότι η ανάσχεση στην κατρακύλα της χώρας μπορεί να έλθει μόνο από έναν επόμενο Συμπιλίδη. Ήδη η Καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ σιγοβράζει, καθώς είτε έχει τεθεί εντελώς στο περιθώριο είτε και εκτός κόμματος.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Την ίδια στιγμή που ο Μητσοτάκης κάνει απολιγνιτοποίηση, προκειμένου να καίει όλο και περισσότερο φυσικό αέριο, το 1ο εξάμηνο 2021 η Γερμανία αύξησε σημαντικά την ηλεκτροπαραγωγή τόσο απ' το δικό της λιγνίτη, το δικό της μαύρο χρυσό, όσο κι απ' τον εισαγόμενο πλέον λιθάνθρακα. Αλλά εδώ ο Μητσοτάκης κρατούσε κλειστές τις λιγνιτικές μονάδες και τις αναβόσβηνε κάθε φορά που οι δήθεν "Α"ΠΕ εξαφανίζονταν, είτε λόγω παγωνιάς είτε λόγω καύσωνα.

Αυτό το αναβοσβήσιμο κάνει ακόμα πιο ακριβό τον ήδη φορτωμένο με ατελείωτους φόρους λιγνίτη. Αλλά, οι "φωστήρες" της ΝΔ, προωθούν σχέδιο "στρατηγικής εφεδρείας" των λιγνιτικών μονάδων. Να πληρώνουμε τις μονάδες για να κάθονται, όχι να δουλεύουν. Δεν ξέρουν πως αν οι μονάδες δεν λειτουργούν, το όποιο απόθεμα λιγνίτη υπάρχει στις υπαίθριες αυλές αποθήκευσης κινδυνεύει να πάρει φωτιά από αυτανάφλεξη και να καταστραφεί ολοσχερώς, αφήνοντας τις μονάδες χωρίς καύσιμο όταν θα το χρειάζονται; Δεν ξέρουν πως τελευταία στιγμή τα ορυχεία δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση, αλλά πρέπει να δουλεύουν από αρκετά νωρίτερα; Πόσο ανίκανοι πια;;;

Αυτό το καλοκαίρι μάλιστα η τιμή του φυσικού αερίου έχει εκτοξευθεί στα ουράνια, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Με τις μονάδες αερίου να έχουν πλέον υποκαταστήσει πλήρως τις λιγνιτικές, όπως μας είχε πει στη Βουλή τον Οκτώβριο 2010 ο Μανιάτης, έμεινα άναυδος βλέποντας την τιμή του ρεύματος να έχει φθάσει για αύριο τα 205 €/Mwh! Φυσικά ο Μητσοτάκης δεν βρήκε τίποτα να πει για τις τιμές, που είναι αποκλειστικά δικό του κατασκεύασμα. Ετοιμαστείτε να πάρετε με τους επόμενους λογαριασμούς νέα κρυάδα αυξήσεων στο ρεύμα, λόγω της ανικανότητας, της ανευθυνότητας και της ανηθικότητας των πολιτικών. Ας προσέχατε τι ψηφίζατε!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου