Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Η άρον-άρον απολιγνιτοποίηση και γιατί πρέπει να πληρώσουμε τα άχρηστα αιολικά των Γερμανο-Δανών.


Η άρον-άρον απολιγνιτοποίηση του Μητσοτάκη, προκειμένου να καίμε όλο και περισσότερο φυσικό αέριο, δυναμιτίζει καθημερινά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Την αιτία τη βλέπετε στο διάγραμμα, η τιμή του φυσικού αερίου για συμβόλαιο επόμενου μήνα (Dutch TTF Natural Gas Calendar Month) από χθες ξεπέρασε αισίως και τα 46€/MWh!

Το 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο έχει υποκαταστήσει σχεδόν πλήρως τον εγχώριο λιγνίτη, καθώς το σύστημα ηλεκτροδότησης έχει ανάγκη από παραγωγή φορτίου βάσης. Αντί ωστόσο για φορτίο βάσης, το οικονομικό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς προτάσσει τις εντελώς αναξιόπιστες, δήθεν "Α"ΠΕ, τα αιολικά που εξαφανίζονται με το χιονιά και με τον καύσωνα, τα φωτοβολταϊκά που δίνουν μόνο λίγες ώρες και που κι αυτά υποφέρουν, τόσο με τον καύσωνα όσο και κάτω απ' τα χιόνια. Αλλά, "πρέπει" να βάζουμε αιολικά, να κάνουμε την Ελλάδα σκουπιδότοπο, για να δουλεύει η βιομηχανία Γερμανών & Δανών.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.


Πριν λίγες ημέρες μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στο militaire.gr ένας απ' τους ανθρώπους της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής, που μετά από χρόνια στη ΔΕΗ πέρασε στον ιδιωτικό τομέα, σε μεγαλοεργολάβο της ΔΕΗ. Αξίζει να την παρακολουθήσετε, για να δείτε πως ένα στέλεχος της ηλεκτροπαραγωγής απ' την πλευρά των ιδιωτών αντιμετωπίζει την απολιγνιτοποίηση. Και θα διαπιστώσετε σχεδόν πλήρη ταύτιση απόψεων μ' αυτά που γράφει εδώ και χρόνια το ιστολόγιο.

Μόνο κοινή λογική χρειαζόμαστε, τίποτα περισσότερο. Αντ' αυτής έχουμε έναν πρωθυπουργό που κάνει απολιγνιτοποίηση προκειμένου "να επωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες" κι όταν έρχεται η ώρα που οι καταναλωτές ζητούμε ρεύμα βγαίνει κάθιδρος στα κανάλια, να μας πει να μην καταναλώνουμε! 

Αξίζουμε καλύτερα!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου