Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Η εξαφάνιση των "ειδικών" του επιτελικού κράτους κι "ο Νέρωνας σε συσκευασία πολλών ανθρώπων".


Την Κυριακή 1/8/2021 το ΑΠΕ-ΜΠΕ διακίνησε συνέντευξη του Προέδρου της Εθνικής Ειδικής Επιτροπής για την "Κλιματική Αλλαγή" και μέλους της Ομάδας Εργασίας για την προετοιμασία "νέου κλιματικού νόμου". Όπως είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, ανάμεσα στις προτάσεις του για τα μέτρα που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή είναι πως "πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε κτίρια χωρίς ή με ελάχιστο τσιμέντο- φερ’ ειπείν με ξυλεία, που είναι και ένα υλικό που συσσωρεύει τον άνθρακα".

Μόλις λίγες μέρες μετά ξέσπασε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, που κάνει γύρο γύρω απ' τα υπό "αξιοποίηση" πρώην "Βασιλικά" κτήματα Τατοΐου, κατακαίγοντας τη βόρεια Αττική. Η Πολιτική Μη-Προστασία δίνει με το 112 συνεχείς εντολές εκκένωσης οικισμών, οι κάτοικοι φεύγουν, αλλά ο ένας μετά τον άλλο οι οικισμοί παραδίδονται στις φλόγες και κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι θα είχε συμβεί αν τα κτήρια ήταν ξύλινα, όπως προτείνει ο "άριστος" "ειδικός" της κυβέρνησης. Πίσω θα έμενε μόνο το τζάκι, όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα, ωστόσο στο Μάτι οι τσιμεντένιοι τοίχοι είχαν σώσει ζωές, που θα είχαν χαθεί κι αυτές αν τα σπίτια ήταν ξύλινα.


Πρόκειται βεβαίως για τον "άριστο" "ειδικό" του Μητσοτάκη, που, τρία χρόνια νωρίτερα και με ύφος χιλίων καρδιναλίων, είχε προσδιορίσει το χρόνο που απαιτούνταν για να εκκενωθεί ολόκληρο το Μάτι σε μόλις 30-45 λεπτά και μαζί με το Νέο Βουτζά σε 57 λεπτά. Μόνο που στην τωρινή καταστροφή έχει εξαφανιστεί, δεν είδα πουθενά να δηλώνει πόσο χρόνο χρειάζεται η φωτιά για να απελευθερώσει τη γη πέριξ του Τατοΐου απ' τα "ενοχλητικά" πεύκα, προκειμένου να την παραδώσει ελεύθερη κι ωραία στους "αξιοποιητές".

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Λόγω λοιπόν αυτής της εξαφάνισης εκδώσαμε Amber Alert κι αν τον δείτε σε καμιά παραλία παρακαλούμε ρωτήστε τον αν είναι ο εμπνευστής του σχεδίου που εφαρμόζει η Πολιτική Μη-Προστασία: διώχνουμε τους κατοίκους, αφήνουμε τις πόλεις και τα χωριά να καίγονται κι έπειτα τάζουμε χρήματα για αποκαταστάσεις, μια που σκοπεύαμε να κάνουμε κι εκλογές. Χρήματα βεβαίως που ...

δεν υπάρχουν, αφού και η οικονομία είναι χρεοκοπημένη και τον τουρισμό φρόντισαν να τον διαλύσουν, μη τυχόν και τους μείνουν τα εμβόλια απούλητα. Μήπως θα πληρώσει κανείς τους απ' την τσέπη του; Πάλι το χέρι στις τσέπες των παιδιών και των εγγονιών μας θα βάλουν, να πληρώνουν τα σπασμένα της δικής τους ανικανότητας. Κι ακόμα κι αν τάζουν αποζημιώσεις, πόσο αποτιμάται η ψυχική οδύνη να βλέπεις τους κόπους μιας ζωής να καίγονται, επειδή τα λεφτά μας, πολλά-πάρα πολλά δισεκατομμύρια, πάνε στην "πράσινη ανάπτυξη" κι όχι στην ανάπτυξη του πρασίνου;


Δεν χρειάζεται βεβαίως να πούμε περισσότερα, τα λέει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: "η κυβέρνηση είναι ο Νέρωνας σε συσκευασία πολλών ανθρώπων". Πρώτη φορά έχουμε τόσες πολλές καταστροφές περιουσιών, πρώτη φορά έχουμε τέτοια ανικανότητα ν' αντιμετωπιστούν τα πύρινα μέτωπα. Πρώτη φορά βλέπουμε πρωθυπουργό να επιθεωρεί τα καμμένα με Range Rover, την ώρα που η Πυροσβεστική είναι με Nissan Terrano 30ετίας. Δεν έχει σημασία αν ο Μπουμπούκος τα έλεγε πριν 12 χρόνια, σημασία έχει πως το μόνο που δεν μας είπαν αυτή τη φορά ήταν για το "στρατηγό άνεμο", καθώς αυτή τη φορά ο Νέρωνας έκαψε την Αττική με μόλις δυο μποφόρ. Και, προσέξτε τις περιοχές που αναφέρει, είναι ακριβώς οι ίδιες, για ακόμα μια φορά.


Μην τους κοιτάτε, είναι ΚΑΙ ανίκανοι ΚΑΙ επικίνδυνοι. Τα ελικόπτερα έρχονται να τους φορτώσουν, συνοδέψτε τους ευγενικά, βοηθήστε να βρουν το δρόμο για την ταράτσα! Α, και να πάρουν και τη #NotMyPresident μαζί, μη μας την αφήσουν αμανάτι. Αυτή, που το 2012 είχε εισηγηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ (απόφαση 2499/2012) να μπαίνουν "Α"ΠΕ στα καμμένα κι είχε μετατρέψει την προστασία του περιβάλλοντος σε προστασία των "επενδυτών" των δήθεν "Α"ΠΕ ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

 

 

5 σχόλια:

  1. Όλα καλά αλλά εντοπίζω ένα λογικό σφάλμα στο άρθρο σας: αυτοί που θέλουν την εκμετάλλευση του κτήματος Τατοΐου, γιατί να θέλουν την καταστροφή του; Το κτήμα περιλαμβάνει 20.000 στρέμματα δάσους. Γιατί κάποιος να θέλει να εκμεταλλευτεί π.χ. 3.000 στρέμματα με τα υπόλοιπα καμμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον πολύ απλό λόγο πως στα καμένα χτίζεις πολύ πιο εύκολα μια "επένδυση εθνικής σημασίας", με βάση την απόφαση ΣτΕ 2499/2012. Εισηγήτρια η #NotMyPresident.
    Η μισή Αττική πάνω στα καμένα έχει χτιστεί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.newsbeast.gr/environment/arthro/7694850/eletaen-ta-aiolika-parka-prostatevoun-ta-dasi. Τις απόψεις σας παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανικόβλητοι τρέχουν ν' απολογηθούν, αλλά ο κόσμος πια τους πήρε είδηση. Έρχεται νέο βίντεο ...

      Διαγραφή