Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ο "ακριβός" λιγνίτης σώζει -πάλι- τη χώρα της πολιτικής ανευθυνότητας ΚΑΙ ανηθικότητας.

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Η τιμή του φυσικού αερίου συνεχίζει να ανεβαίνει στις διεθνείς αγορές, το "Dutch TTF ενός μήνα" συμβόλαιο αισίως είναι μια ανάσα πριν τα 32 ευρώ, ο Αίολος για ακόμα μια φορά είναι εξαφανισμένος και, για να έχουμε ρεύμα, ακόμα μια φορά τρέχουμε στον αγρίως φορολογούμενο λιγνίτη για να μας ξελασπώσει!

Φυσικά τα, μπουκωμένα απ' τη λίστα Πέτσα, Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης ανακάλυψαν πως η προσφυγή στο λιγνίτη οφείλεται σε "πρόβλημα επάρκειας λόγω καύσωνα", καθώς τους είναι αδύνατο να ομολογήσουν πως μια απλά ελαφρώς υψηλή ζήτηση, που μόλις αγγίζει τα 9GW στη μεσημεριανή αιχμή, είναι αδύνατο να καλυφθεί από 16,6GW διαθέσιμων πόρων! Ο λόγος; Πολύ απλός, επειδή αυτοί οι πόροι είναι 8GW "Α"ΠΕ (4,3GW αιολικά + 3,7GW φωτοβολταϊκά), 3,2GW υδροηλεκτρικά, 5,5GW φυσικού αερίου και κάποιες λίγες εισαγωγές ρεύματος. Αλλά τα 4,3GW αιολικά δίνουν λιγότερα κι από 300-400MW, ακόμα και κάτω από 200MW, ενώ τα φωτοβολταϊκά δίνουν μόνο για λίγες ώρες. Με τις θερμοκρασίες να αναγκάζουν σε χρήση κλιματιστικών, αν περιμένετε ρεύμα από "Α"ΠΕ, θα τσουρουφλιστείτε! Και θα τσουρουφλιστείτε έτσι κι αλλιώς όταν πάρετε το λογαριασμό με "ρήτρα Οριακής Τιμής", καθώς το πανάκριβο φυσικό αέριο καλύπτει πλέον το 60% της παραγωγής.  Έτσι, για να καταλαβαίνετε ποιοι πετάνε τα λεφτά μας σε εντελώς άχρηστες "επενδύσεις", οι οποίες βεβαίως γεμίζουν τσέπες κάποιων λίγων "επενδυτών".

Τι διαφορετικό μπορεί να περιμένει βεβαίως κανείς από μια κυβέρνηση που τα 'χει κάνει μπάχαλο παντού, από ένα κόμμα που χρωστάει στους πάντες και διαρκώς αυξάνει τα χρωστούμενα και, επιπλέον, κάθε τόσο κάνει και επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας;

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).


Για να γελάσει λίγο το χειλάκι σας απ' τη μαυρίλα που πλακώνει τη χώρα, το ιστολόγιο σας προσφέρει σήμερα ένα συλλεκτικό βιντεάκι, διάρκειας ούτε δυο λεπτών, καθώς δεν χρειάζονται περισσότερα για να καταδείξουμε το μέγεθος της πολιτικής ανηθικότητας. Στις 15 Ιουνίου ο σεφ Λαζάρου ήταν καλεσμένος στο Σκάι κι "έβαλε δύσκολα" στη Μπακογιάννη. Τόσο δύσκολα, που την έσωσαν οι παρουσιαστές, σφυρίζοντας τη λήξη της συζήτησης. Κι όμως, ο σεφ δεν είχε δίκιο, αφού μάλλον δεν ζει σ' αυτό τον τόπο, όπως θα δείτε στη συνέχεια του βίντεο!

Απολαύστε το!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

4 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει ο σύνδεσμος του βίντεο. Και δεν πρόκειται για ανικανότητα των κυβερνήσεων. Εδώ και 30 περίπου χρόνια, τοποτηρητές είναι οι άνθρωποι με τίτλους όπως "πρωθυπουργός", "βουλευτής", "υπουργός" κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βίντεο είναι ενσωματωμένο στην ανάρτηση! Για ανηθικότητα γράφω, όχι για ανικανότητα. Το τι μπορεί να γράψει κανείς δημόσια είναι περιορισμένο. Το τι θέλει να γράψει, ε, αυτό είναι άλλο πράγμα!

      Διαγραφή
  2. θα μπορούσα να δεχτώ ότι είναι απλή και άδολη βλακεία, αλλά και ο μεγαλύτερος βλάκας καταλαβαίνει ότι η βιβλική καταστροφή που είναι σε εξέλιξη με τις τερατώδεις ανεμογεννήτριες παντού, εάν τους αφήσουμε θα έχει ελάχιστο πρακτικό αποτέλεσμα σε σχέση με την καταστροφή που θα προκληθεί, άρα δεν έχουμε να κάνουμε με βλάκες αλλά με ανθρώπους χωρίς τον παραμικρό ηθικό ενδοιασμό,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσοχή, έρχονται εκλογές κι αν δείτε τη σημερινή ειδησεογραφία ο Σκρέκας ψάχνει τρόπο να ρίξει για ακόμα μια φορά στάχτη στα μάτια των πολιτών. Ετοιμαστείτε για το σανό που θα σερβίρει.

      Διαγραφή