Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Το "dirty" Bitcoin και η αποθέωση της υποκρισίας, από ένα ακόμα πιο "dirty" κορίτσι.

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Μια απίστευτη διαφήμιση είδα σήμερα πως δημοσιεύεται στη Σουηδική AFTONBLADET κι απ' ό,τι φαίνεται δημοσιεύεται έτσι τουλάχιστον από το Μάρτιο. Το κορίτσι-κατασκεύασμα για την προώθηση της κλιματικής απάτης χρησιμοποιείται για να διαφημίζει επένδυση σε Bitcoin!

Το Bitcoin είναι βεβαίως το ψηφιακό νόμισμα, που "εξορύσσεται" από τεράστιας ισχύος υπολογιστικά συστήματα, τα οποία καταναλώνουν ακόμα πιο τεράστιες ποσότητες ηλεκτρισμού. Για το λόγο αυτό οι εταιρείες που "εξορύσσουν" Bitcoin έχουν εγκατασταθεί κυρίως στα βάθη της Κίνας, όπου η ηλεκτροπαραγωγή γίνεται είτε απ' το τοπικό κάρβουνο, το καύσιμο που η διεθνής προπαγάνδα της κλιματικής απάτης αποκαλεί "Dirty" ("βρώμικο") είτε από μεγάλα υδροηλεκτρικά.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε προ διμήνου στο Nature Communications, η κατανάλωση ηλεκτρισμού για "εξόρυξη" Bitcoin στην Κίνα θα κορυφωθεί το 2024 στις 297TWh, μέγεθος μεγαλύτερο απ' τη συνδυασμένη κατανάλωση Ιταλίας και Σαουδικής Αραβίας! Η κατανάλωση αυτή αντιστοιχεί σε περίπου έξι (6) φορές την ετήσια κατανάλωση της Ελλάδας και θα ήταν η 12η παγκοσμίως ανάμεσα στις χώρες του πλανήτη με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης του 2016.


Την ώρα λοιπόν που αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας από κάρβουνο στην Κίνα, η οποία το 2020 έβαζε κάθε εβδομάδα σε λειτουργία και ένα νέο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής από κάρβουνο, στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης κλείνει άρον-άρον τον Ελληνικό λιγνίτη, προκειμένου να ωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες. Και ξεδιάντροπα λέει πως οι κάτοικοι θα πρέπει πλέον να βρουν κάτι άλλο να κάνουν, π.χ. να γίνουν ξανά γκασταρμπάιτερ στις φάμπρικες της Γερμανίας. Δοξάστε έναν "πατριώτη"!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).

Σύμφωνα επίσης με δημοσίευμα στο NBC, η Κίνα δεν θέλει πια την κατανάλωση ηλεκτρισμού για Bitcoin. Ενδεχομένως θορυβημένη απ' την τεράστια ...

ζήτηση ηλεκτρισμού για Bitcoin, που τη στερείται αντίστοιχα η δική της οικονομία, τροποποίησε τη νομοθεσία της το Μάιο και ήδη έχει ξεκινήσει η έξοδος των σχετικών εταιρειών από την Κίνα. Πού όμως κατευθύνονται; Μα, φυσικά, εκεί όπου θα βρουν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια! Ένας προορισμός φαίνεται να είναι το Καζακστάν, που έχει κι αυτό πολύ κάρβουνο για την ηλεκτροπαραγωγή του, ένας δεύτερος είναι το Τέξας, που έχει φθηνή ηλεκτρική ενέργεια λόγω του άφθονου φυσικού αερίου και πετρελαίου που διαθέτει. Και η παραγωγή Bitcoin θα συνεχίσει να εκπέμπει CO2, αλλά αυτό δεν θα έχει σημασία, γιατί τον πλανήτη θα τον έχει ήδη "σώσει" ο Μητσοτάκης.

Η σχετική αναζήτηση δεν έδειξε πως πράγματι η Thunberg επενδύει σε Bitcoin. Ούτε και ο σχετικός σύνδεσμος ανήκει στην AFTONBLADET. Προφανώς πρόκειται για διαφήμιση-κράχτη, με εκμετάλλευση της εικόνας μιας celebrity και δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Δεν εμφανίζεται ωστόσο πουθενά κάποιο αποτέλεσμα, που να δείχνει πως οι στρατιές δικηγόρων που την ακολουθούν αντέδρασαν στη χρησιμοποίηση του ονόματος και της φωτογραφίας της για την προτροπή σε επένδυση στο Bitcoin, που ισοδυναμεί με προτροπή για όλο και περισσότερες εκπομπές CO2. Κατόπιν αυτού, λαμβανομένου υπόψη και του κλιματικά βεβαρημένου παρελθόντος της, μπορούμε ανεμπόδιστα να την αποκαλούμε "Dirty" Thunberg!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου