Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

"Δεν ξεχνώ" την επαίσχυντη "Συμφωνία των Πρεσπών": οι Σκοπιανοί δεν θα γίνουν ποτέ τους "Μακεδόνες"!

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Η μακράν κοιμώμενη ΕΠΟ, παρέα με το Υπουργείο Εξωτερικών "του κράτους της Αθήνας", "ανακάλυψαν" πως οι Σκοπιανοί εμφανίστηκαν στο EURO 2020 ως "Μακεδονία" και "τους έκαναν ντα"! Ενεργώντας μόνο για τα μάτια του κόσμου επόμενο ήταν να τους γράψουν οι Σκοπιανοί εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Φυσικά οι Σκοπιανοί βρήκαν κι έκαναν, το γήπεδο το είχε στρώσει η επαίσχυντη "Συμφωνία των Πρεσπών", που υπέγραψε ο Σύριζα το 2018. Όπως ακριβώς έγραφα πριν τρία χρόνια, ο αναλώσιμος Τσίπρας βούλιαξε στις Πρέσπες και ξανάνοιξε το "χορό των τεράτων" στην Ελλάδα, απ' τον οποίο μας προέκυψαν τόσο ο Μητσοτάκης όσο και κάποιοι άλλοι επίδοξοι "σωτήρες" με "περιορισμένη" ή μη κόμη.

Όποιοι δεν μελετούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να τη ζουν ως φάρσα: το Σκοπιανό δημιουργήθηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συναίνεσε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και ξεδιάντροπα έλεγε πως σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το Μακεδονικό ζήτημα. Και επί κυβέρνησης ενός άλλου Μητσοτάκη ξαναζούμε την επανεμφάνιση του εθνικισμού των Σκοπιανών.

Δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα ένας ηγέτης με παντελόνια, να στείλει τους Σκοπιανούς από 'κεί που 'ρθαν. Αυτό το είχε κάνει μόνο "Ο" Αντρέας, το 1994, όταν επέβαλε εμπάργκο στα Σκόπια και τους οδήγησε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ενδιάμεση Συμφωνία. Τους επέβαλε ν' αλλάξουν τη σημαία με το "αστέρι της Βεργίνας" και πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλα τα ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς, επειδή όλα περιείχαν το "Μακεδονία". Η Ενδιάμεση Συμφωνία παρέμενε σε ισχύ μέχρι να βρεθούν "πρόθυμοι", σαν τον Τσίπρα και το Μητσοτάκη, καθώς τα σημερινά πιο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν επάξια το έργο καταστροφής της χώρας. Οπότε ξαναείδαμε τους Σκοπιανούς ν' ανεμίζουν τη σημαία με το "αστέρι της Βεργίνας" στις κερκίδες του γηπέδου στο Βουκουρέστι.


Η έλλειψη "Του" Αντρέα σήμερα είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, το ιστολόγιο φιλοξενεί το βίντεο απ' την ιστορική ομιλία στη Θεσσαλονίκη: "Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!" είχε πει "Ο" Αντρέας, ο βιρτουόζος της διεθνούς διπλωματίας, κι είχε ανατριχιάσει όλη η παραλία του Θερμαϊκού. 

Ο λαός της Μακεδονίας δεν πρόκειται ποτέ ν' αναγνωρίσει τους Σκοπιανούς ως "Μακεδόνες", όσο "πρόθυμοι" κι αν είναι κάποιοι απ' το Γκύζη ή τα Χανιά. Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους! Ο Λαός βούλιαξε το ανυπόληπτο Πασοκ του ΓΑΠ, ο λαός βούλιαξε τον αναλώσιμο Τσίπρα, ο λαός θα βουλιάξει και τον, επικίνδυνο για τις ελευθερίες μας και νέο "πρόθυμο" ...

να εξυπηρετήσει τους Σκοπιανούς, και γι' αυτό επίσης αναλώσιμο, Μητσοτάκη!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).

ΥΓ.: Στην προηγούμενη ανάρτηση υπήρχε το ερώτημα προς τους αναγνώστες "γιατί δούλευε στο φουλ τον Απρίλιο η λιγνιτική Μεγαλόπολη 4, ενώ η διπλανή Μεγαλόπολη 5, η φαραωνική μονάδα αερίου της ΔΕΗ, είχε πολύ μικρότερο συντελεστή χρησιμοποίησης;". Η σύσταση ήταν να δείτε τις αναρτήσεις του Φεβρουαρίου, όπου, στις 19/2, θα βρίσκατε τις ανακοινώσεις, με τις οποίες ο ΑΔΜΗΕ τελείωσε το παραμύθι των δήθεν "Α"ΠΕ. Η λιγνιτική Μεγαλόπολη 4 δούλευε για τη σταθεροποίηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού στη Νότια Ελλάδα απ' την αποσταθεροποίηση που προκαλούν τα αιολικά. Η Μεγαλόπολη 5 απλά δεν χρειαζόταν να δουλεύει, καθώς αφενός δούλευαν οι μονάδες αερίου του Ήρωνα και της Protergia στη Στερεά, αφ' ετέρου το αέριο έχει ακριβύνει, η τιμή του έχει επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα. Αν λοιπόν διαβάζετε στον "ειδικό" τύπο γκρίνια για το κόστος της αγοράς εξισορρόπησης, να ξέρετε πως πρόκειται για τις θερμικές μονάδες που κρατά σε λειτουργία ο ΑΔΜΗΕ, μετά το σκάσιμο του μετασχηματιστή στο ΚΥΤ Ασπροπύργου, στις 7/2/2021. Και δεν θα υπήρχε αυτό το κόστος αν έλειπαν τα αιολικά. Τόσο απλά!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου