Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Τι το διόλου πρωτότυπο έκανε η Γερμανία εντελώς αντίθετα απ' την Ελλάδα κατά το 1o 3μηνο 2021.

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Το ιστολόγιο είχε παρουσιάσει την ηλεκτροπαραγωγή του 1ου τριμήνου 2021 ως προς 1ο 3μηνο 2020 στην Ελλάδα, με το χαρακτηριστικό τίτλο "Έρχεται η ανάκαμψη;" Φυσικά επρόκειτο για σαρκασμό, καθώς ανάπτυξη με μειωμένη κατά 5,42% ηλεκτροπαραγωγή δεν πρόκειται να έλθει ποτέ. Κάποιοι κυβερνητικοί παπαγάλοι ανακάλυψαν την ανάπτυξη στον Απρίλιο, που η ηλεκτροπαραγωγή παρουσίασε αύξηση, λησμονώντας πολύ βολικά πως φέτος το Πάσχα ήταν στο Μάιο, αλλά γι' αυτά θα πούμε περισσότερα στις επόμενες ημέρες.

Πάμε λοιπόν στη Γερμανία, όπου με δελτίο τύπου στις 31/5/2021 η AG Energiebilanzen, (που είναι η Υπηρεσία για τα ενεργειακά ισοζύγια), παρουσίασε τα στοιχεία πρωτογενούς κατανάλωσης ενέργειας για το 1ο τρίμηνο 2021, δίνοντας στη δημοσιότητα το πιο πάνω διάγραμμα. Δεν μοιάζει τυχαία σαν η Γερμανία να δείχνει ένα μεσαίο δάχτυλο στους υπόλοιπους, καθώς, στο ίδιο ...

χρονικό διάστημα που η Ελλάδα μείωνε την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη κατά 22,3%, η Γερμανία την αύξησε κατά 26,3%. Κι όχι μόνο την αύξησε κατά 26,3%, αλλά η αύξηση αυτή ήταν μακράν μεγαλύτερη απ' την αύξηση στην παραγωγή από φυσικό αέριο και λιθάνθρακα (8,8%). Η αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας από φυσικό αέριο στο διάγραμμα (10,5%) περιλαμβάνει και τη ζήτηση αερίου για θέρμανση, καθώς το 1ο τρίμηνο 2021 ήταν πιο ψυχρό απ' το 1ο τρίμηνο του 2020. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως το 2020 ήταν δίσεκτο, υπήρχε συνεπώς μια επιπλέον ημέρα κατανάλωσης ενέργειας.

Κι αν τα ποσοστά είναι η χαρά της στατιστικής παραπλάνησης, τα απόλυτα νούμερα είναι που δείχνουν το πραγματικό μέγεθος: περίπου 5.250GWh είναι η κατά 26,3% αύξηση της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη στη Γερμανία, ενώ η μείωση κατά 22,3% στην Ελλάδα είναι "μόλις" 500GWh.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).

Στο ίδιο χρονικό διάστημα τα χερσαία αιολικά ήταν εξαφανισμένα, καθώς, παρά την αύξηση στην εγκατεστημένη ισχύ, η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 35%. Τα υπεράκτια αιολικά το ίδιο εξαφανισμένα, είχαν μειωμένη παραγωγή 17%. Το είχαμε πει άλλωστε, πως στο 1ο τρίμηνο οι δήθεν "Α"ΠΕ μάλλον κόλλησαν κορονοϊό. Δεν είναι καθόλου υπερβολή λοιπόν να πούμε πως ο λιγνίτης, το φυσικό αέριο και ο λιθάνθρακας έσωσαν τη Γερμανία απ' το μπλακ άουτ. Για τη Γερμανία ο λιγνίτης είναι εγχώρια πηγή, αλλά το φυσικό αέριο και ο λιθάνθρακας είναι 100% εισαγόμενα. Έδωσαν λοιπόν βάρος στην εγχώρια πηγή, για να γλιτώσουν εισαγωγές.


Μειώνοντας κατά 500GWh την ηλεκτροπαραγωγή η Ελλάδα "έσωσε τον πλανήτη" απ' το "κακό" CO2, την ίδια στιγμή που η πάμπλουτη Γερμανία αύξησε την ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη κατά περίπου 5.250GWh, πάνω από 10 φορές περισσότερο απ' την "πτωχή πλην τιμία" Ελλάδα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα στη χρεοκοπημένη Ελλάδα οι "πατριώτες" έδωσαν βάρος στην εισαγωγή φυσικού αερίου και προσπαθούν να εξαφανίσουν τον εγχώριο λιγνίτη, προκειμένου απ' την άρον-άρον απολιγνιτοποίηση "να επωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες" ... 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

4 σχόλια:

  1. Συγκλονιστικό άρθρο. Εάν υπήρχε δημοσιογραφία στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση στα βραδινά δελτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή όμως υπάρχουν μόνο στόματα μπουκωμένα απ' τη λίστα Πέτσα, τέτοιες ειδήσεις είναι απαγορευμένες. Δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι, μόνο παπαγάλοι. Κατάντια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σας. Και πριν τη λίστα Πέτσα η δημοσιογραφία ήταν...ελλιποβαρης στην Ελλάδα. Χρόνια τώρα.

      Διαγραφή
  3. From Wikipedia: "Coal is the second-largest source of electricity in Germany. As of 2020, around 24% of the electricity in the country is generated from coal.[11] This was down from 2013, when coal made up about 45% of Germany's electricity production (19% from hard coal and 26% from lignite)" https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_in_Germany

    ΑπάντησηΔιαγραφή