Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Δεν θα πιστεύετε τι TO ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ξεστόμισε στις 3/5/2021 ο Αντώνης Σαμαράς για την ενέργεια!

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens ιδρύθηκε το 2007 ως πολιτικό ίδρυμα και επίσημη δεξαμενή σκέψης (think tank) του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), του κόμματος που συγκεντρώνει κεντροδεξιά, Χριστιανοδημοκράτες και λοιπές συντηρητικές δυνάμεις. Στις αρχές του 2014 το Κέντρο μετονομάστηκε προς τιμήν του πρώην Προέδρου και ιδρυτή του, Wilfried Martens, πρώην Πρωθυπουργού του Βελγίου. Το Κέντρο Martens χρησιμεύει ως πλαίσιο για τα εθνικά πολιτικά ιδρύματα που συνδέονται με τα κόμματα μέλη του ΕΛΚ, με 29 ιδρύματα προς το παρόν μέλη. Μέσα από την έρευνα, τις δημοσιεύσεις, τα συνέδρια και τις διαδικτυακές του δραστηριότητες, προσφέρει μια πλατφόρμα συζήτησης μεταξύ εμπειρογνωμόνων, πολιτικών, πολιτικών και του ευρωπαϊκού κοινού.

Στις 3/5/2021 κάλεσε τρεις πρώην πρωθυπουργούς να τοποθετηθούν σε τρεις ερωτήσεις με κεντρικό τίτλο "Can the Conference on the Future of Europe Deliver Results? - Μπορεί η Σύνοδος για το Μέλλον της Ευρώπης να αποφέρει αποτελέσματα;" Συμμετείχαν ο Ισπανός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο Ολλανδός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε κι ο "δικός μας" Αντώνης Σαμαράς.

Η 3η ερώτηση ήταν: "3. Could you, as an EU citizen, share your biggest concern and biggest dream when it comes to the future of Europe? What would be your advice to overcome such a concern and, on the other hand, how to achieve such a dream? - Θα μπορούσατε, ως πολίτης της ΕΕ, να μοιραστείτε τη μεγαλύτερη ανησυχία και το μεγαλύτερο όνειρό σας όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης; Ποια θα ήταν η συμβουλή σας για να ξεπεράσετε μια τέτοια ανησυχία και, από την άλλη πλευρά, πώς να επιτύχετε ένα τέτοιο όνειρο;"

Εδώ φυσιολογικά θα περίμενε κανείς να ακούσει απαντήσεις που να περιστρέφονται γύρω απ' τη ...

διαβόητη "κλιματική αλλαγή", που με τη βούλα των Ευρωβολευτών έχει εξελιχθεί κιόλας σε "κλιματική κρίση". Το Green New Deal είναι η κεντρική πολιτική επιλογή της ΕΕ, ποιος λοιπόν πρώην, που φιλοδοξεί να ξαναγίνει νυν, θα τολμούσε να μην πει πως η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι η "κλιματική αλλαγή";

Κι όμως, ο Αθνάρ σφύριξε αδιάφορα, πρόταξε την πανδημία και εκθείασε τις Ευρωατλαντικές σχέσεις. Ο Μπαλκενέντε, πιο "πολιτικά ορθός", ή πιο φιλόδοξος μάλλον απ' τον Αθνάρ, πρόταξε την ατζέντα Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, με "την αντιμετώπιση του κλιματικού ζητήματος, την οικοδόμηση μιας κυκλικής οικονομίας και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων". Αλλά, δεν θα πιστεύετε τι ξεστόμισε ο Αντώνης Σαμαράς!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).


Ούτε λίγο ούτε πολύ ο αθεόφοβος "βγήκε εντελώς αριστερά" στην ΕΕ! Ολόκληρη την απάντηση τη βλέπετε πιο πάνω, με επισημασμένο το επίμαχο σημείο: "We need a new policy for energy sufficiency and energy supply safety for the coming decades. - Χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού για τις επόμενες δεκαετίες." Μα, αν χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική, προφανώς πρέπει να εγκαταλείψουμε την τωρινή, απολύτως κεντρική πολιτική επιλογή της ΕΕ, το Green New Deal, που λέει να γεμίσουμε κάθε γωνιά της Ευρωπαϊκής γης με ανεμογ@@ήτριες και καθρεφτάκια. Διόλου "πολιτικά ορθός" ο Σαμαράς, πώς να έχει μετά φιλοδοξίες για επάνοδο στο πολιτικό προσκήνιο; Με τι "πλάτες";

Ολόκληρες τις τοποθετήσεις των τριών πρώην πρωθυπουργών μπορείτε να δείτε εδώ.

Θυμίζω πως τον Ιούλιο 2014 στην Ελλάδα είχαμε κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλων και το ηλικίας λίγων μηνών ιστολόγιο δεν τους χαρίστηκε, αποκάλυψε το εντελώς στημένο και παράνομο της τότε επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ. Μια μέρα μετά η μεγάλη αποκάλυψη του ιστολόγιου έφθασε και στη Βουλή από το Σύριζα, ενώ δυο μήνες αργότερα, μετά τα μπάνια του λαού, αποτέλεσε τη βάση ερώτησης στη Βουλή και αίτησης κατάθεσης εγγράφων. Ατυχώς όταν ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση προτίμησε να κουκουλώσει την καραμπινάτη παρανομία, αντί να χώσει Σαμαρά και Μανιάτη "στης φυλακής τα σίδερα", που κατά το λαϊκό άσμα "είναι για τους λεβέντες". Όταν ωστόσο ο Σαμαράς λέει κάτι σαν το πιο πάνω, τι να πω; Μήπως στα πολιτικά του γεράματα διαβάζει κι αυτός greeklignite;

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

1 σχόλιο:

  1. Και παλιότερα παρίστανε τον αντιμνημονιακο με Ζάππεια και διάφορα ηχηρά,άλλα στην Γερμανίδα προσοχή,όπως όλοι .Καμμένα χαρτιά κυβερνάνε μόνιμα,και ιδού τα χάλια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή