Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Νέο μεγάλο φιάσκο των αιολικών στην Αυστραλία, στο διήμερο 28 & 29 Απριλίου 2021.

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

(διαγράμματα & στοιχεία από https://anero.id/energy/wind-energy) 

Στο τέλος Απριλίου 2021 τα συνολικά εγκατεστημένα αιολικά της Αυστραλίας είναι 8.132MW.  Η ποσότητα αυτή είναι μεγαλύτερη απ' τα 7.500MW, που ονειρεύονταν για την Ελλάδα του 2020 ο ΓΑΠ κι η Μπιρμπίλη. Κι είναι σχεδόν διπλάσια απ' τα 4.114MW, που ήταν ήδη εγκατεστημένα στην Ελλάδα στο τέλος του 2020. Η γεωγραφική τους διασπορά είναι πολύ μεγάλη στην Ανατολική, τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία, καθώς η Αυστραλία είναι μια αχανής ήπειρος. Μ' αυτή τη γεωγραφική διασπορά, δεν μπορεί όλο και κάπου θα φυσά, έτσι λέει το παραμύθι των αιολικών και των πολιτικών που τα προωθούν. Ιδίως αφού η Αυστραλία είναι εκτεθειμένη στους ανέμους του Ειρηνικού και του Ανταρκτικού.

Δυστυχώς, τα παραμύθια είναι για μικρά παιδιά και για όσους αφελείς ακόμα εμπιστεύονται τους πολιτικούς και τους αιολικούς. Το διήμερο 28 & 29 Απριλίου 2021 ήταν ένα τυπικό φθινοπωρινό σκηνικό για την Αυστραλία. Φυσούσε τη νύχτα, οι άνεμοι κόπαζαν το μεσημέρι. Όσο κι αν η οικονομία και η κοινωνία ζητούσαν ενέργεια, ο Αίολος ήταν πεισματικά απών. Έτσι, όπως φαίνεται στο πιο πάνω γράφημα απόδοσης των αιολικών για ...

την Τετάρτη 28 Απριλίου, λίγο μετά το μεσημέρι, από τα συνολικά 8132MW έμειναν μόνο 288! Τα υπόλοιπα έμειναν να θωρούν τους Αυστραλούς ακούνητα κι αμίλητα! Δισεκατομμύρια δολάρια πεταμένα στο πηγάδι χωρίς πάτο των αιολικών. Ή μάλλον στις τσέπες τους!

Φυσικά με τα αιολικά ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος πως δεν υπάρχει πιο κάτω, καθώς πάντα μπορούν να τείνουν στο απόλυτο μηδέν. Μας το λένε εδώ και χιλιάδες χρόνια τα Ομηρικά Έπη, ο Αγαμέμνονας θυσίασε την Ιφιγένεια μήπως και φυσήξει. Έτσι η Πέμπτη 29 Απριλίου επιφύλασσε νέα πτώση, οπότε απ' τα 8.132MW έμειναν μόλις 248! Αξιοπιστία απόδοσης μόλις 3%! Και δείτε πόσο γρήγορα αυξάνεται η απόδοσή τους απ' τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ: απ' τα 308MW μέσα σε τέσσερις ώρες ανεβαίνουν στα 1.293MW, τινάζοντας στον αέρα το νευρικό σύστημα του διαχειριστή του δικτύου μεταφοράς. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).

Τα δίκτυα έχουν αλλεργία στις απότομες αυξομειώσεις, η ταχεία προσθήκη αιολικής ενέργειας πρέπει να αντισταθμιστεί με εξίσου ταχεία αφαίρεση συμβατικής ενέργειας, πρέπει να σβήσουν εργοστάσια. Ωστόσο τα εργοστάσια που έσβησαν ενδεχομένως να ξαναχρειαστούν σε λίγες ώρες και τα εργοστάσια δεν είναι γκαζάκια για τον καφέ, να ανοιγοκλείνουν εύκολα, εκτός κι αν είναι υδροηλεκτρικά. Είναι αυτό που ακούτε να λένε "ευελιξία", έτσι έχουν βαφτίσει το ξεπάτωμα των λεβήτων με τις συνεχείς αυξομειώσεις θερμοκρασιών, προκειμένου ν' ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές των μηχανών. 

Γι αυτό και στη χώρα μας, αφού πρώτα διέλυσαν την ηλεκτροπαραγωγή σβήνοντας τη μόνη αξιόπιστη και ταυτόχρονα εγχώρια πηγή, το λιγνίτη μας, αφού κατήργησαν τη θεμελιώδη έννοια της ηλεκτροπαραγωγής, το φορτίο βάσης, τώρα, με περίσσιο θράσος, μας ζητούν να τους πληρώσουμε και νέα, "ευέλικτα" εργοστάσια φυσικού αερίου, που θα ανεβοκατεβάζουν στροφές ανάλογα με το πώς ανεβοκατεβαίνει η απόδοση των αιολικών. Και κάθε φορά που θ' ανεβοκατεβαίνουν οι στροφές, όλο και περισσότερα χρήματα θα ρέουν απ' τις τσέπες των πολλών προς τις τσέπες των λίγων. 

Φυσικά μην περιμένετε να περισσεύουν λεφτά για την υγεία, τώρα, που έμαθαν το δρόμο, σε κάθε εποχική επιδημία να περιμένετε νέους εγκλεισμούς. Εκτός κι αν αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για το πού θα πηγαίνουν τα λεφτά μας!

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου