Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Τα golden boys της ΝΔ στη ΔΕΗ ετοιμάζουν και νέα αύξηση τιμολογίων 7%. Θέλουν κι άλλο bonus;

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Το φθινόπωρο του 2019, πριν μόλις 1,5 χρόνο, οι δήθεν εθνοσωτήρες που μας κυβερνούν πήραν απ' τις τσέπες μας ένα πακέτο 500 εκατομμυρίων ευρώ, δήθεν "για τη σωτηρία της ΔΕΗ απ' τη χρεοκοπία". Το πακέτο περιελάμβανε αυξήσεις στην κιλοβατώρα από 16,4 έως 19,4% και μείωση της έκπτωσης συνέπειας απ' το 10% στο 5%, ενώ οι καταναλωτές δεν ωφελήθηκαν από τη μείωση του ΦΠΑ από 13% στο 6%, που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ έδωσε βεβαίως μεγάλα περιθώρια "ανάσας" στους λοιπούς παρόχους, να εμφανίζονται ως "πολύ πιο φθηνοί" απ' την "κακιά" ΔΕΗ.

Τότε θεσπίστηκε επίσης ρήτρα CO2 στα τιμολόγια της χαμηλής τάσης, ρήτρα που θα τη νιώσουμε πολύ σύντομα στους λογαριασμούς των νοικοκυριών. Να είστε απολύτως σίγουροι πως και για το νέο χαράτσι θα φταίει "ο κακός λιγνίτης", ασχέτως που η ΔΕΗ μείωσε πολύ τη λιγνιτική παραγωγή, ασχέτως που η ΔΕΗ έκαψε το 2020 πολύ αέριο, καθώς ο κορονοϊός έφερε κατάρρευση τιμών του αερίου, ασχέτως που η ΔΕΗ καίει πετρέλαιο για να ηλεκτροδοτήσει τα Μη Διασυνδεμένα Νησιά. Φυσικά και το αέριο εκπέμπει CO2, το ίδιο και το πετρέλαιο, αλλά, ως γνωστόν, για όλα τα δεινά που κατατρέχουν αυτή τη χώρα φταίει ο λιγνίτης κι ο νέος Μωυσής ανέλαβε να μας σώσει και από αυτό.

Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτό το χαράτσι. Όπως βεβαίως σας ενημέρωσε ήδη το ιστολόγιο, το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ άνοιξε την όρεξη των golden boys της ΝΔ στη ΔΕΗ, που στις 4/6/2021 κάνουν Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, προκειμένου να επικυρώσουν τη νέα πολιτική ξεκοκαλίσματος των χρημάτων και μάλιστα ...

αναδρομικά, για τις "λαμπρές επιτυχίες της διοίκησης" κατά το 2020.

Κι επειδή τα golden boys της ΝΔ στη ΔΕΗ ετοιμάζουν το φαγοπότι, πρέπει να βρεθούν κι άλλα λεφτά, που κι αυτά θα βγουν απ' τις τσέπες των πολλών. Έτσι δεν είναι μόνο τα χρηματιστηριακά κέρδη των ολίγων, που πρέπει να πληρώσουν τα νοικοκυριά, επειδή "ακρίβυνε ο αέρας", που πουλάνε ως "δικαίωμα εκπομπής". Ο "μαρτυριάρης" Ευρωβολευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, με πρόσφατο άρθρο του, στη δική του Free Sunday, μας έστειλε τη λυπητερή της νέας αύξησης τιμολογίων της ΔΕΗ, που την προσδιορίζει "πιθανά" στο 7%, επειδή, λέει, ακρίβυνε το φυσικό αέριο! Παρά την "καλή πολιτική διάθεση" της "καημένης" της κυβέρνησης, που λίγες γραμμές πιο πάνω είναι έτοιμη να επιδοτήσει το ρεύμα της βιομηχανίας, στέλνοντας τη λυπητερή, πού αλλού, στα νοικοκυριά!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).

Και φυσικά, κάθε καλόπιστος που καταναλώνει αφειδώς το σανό που τον ταΐζουν καθημερινά τα Μέσα Προπαγάνδας, εύλογο είναι ν' αναρωτηθεί: έχουμε ήδη πάνω από 10GW εγκατεστημένης ισχύος "Α"ΠΕ. Ο άνεμος φυσά δωρεάν κι ο ήλιος λάμπει τζάμπα. Η ζήτηση ρεύματος με τα χίλια ζόρια περνάει καθημερινά τα 6GW. Γιατί ακριβαίνουν ξανά και ξανά τα τιμολόγια του ρεύματος;

Η απάντηση είναι πολύ απλή και το ιστολόγιο την έχει κάνει κεντρικό σημείο στην προμετωπίδα του: "2022: "Λιγνίτης" θα λέτε και θα κλαίτε!" Για τον πολύ απλό λόγο πως για 60 χρόνια ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός, προστάτευσε τη χώρα απ' τις ενεργειακές κρίσεις και τις αναταράξεις των τιμών. Αν δεν υπήρχε ο λιγνίτης, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Και οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, ανεξαρτήτως κόμματος, στήριξαν την ανάπτυξη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λιγνίτη.

 
Αλλά η ΝΔ του Μητσοτάκη θέλει να κάνει άρον-άρον απολιγνιτοποίηση, για "να ωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες", όπως απροσχημάτιστα και ανενδοίαστα μας είπε ο Μητσοτάκης πριν ένα χρόνο. Κι επειδή οι Γερμανικές εταιρείες έτρεξαν να ωφεληθούν, μετά την RWE, που έβαλε πόδι στα λιγνιτωρυχεία, ήδη πληροφορίες φέρουν τη Deutsche Telekom να "επενδύει" όχι απλά σε πολύ κεντρικό δρόμο της Κοζάνης, αλλά και σε ακίνητο πρώην Υπουργού της ΝΔ. Αν οι Γερμανοί δεν βοηθήσουν τους φίλους τους, ποιους θα βοηθήσουν;

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου