Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Γερμανία - εκλογές 26/9/2021: τι το πρωτότυπο ανακοίνωσε το FDP για τις "Α"ΠΕ και την Energiewende;

Από 1/7/2021 η σελίδα Greeklignite σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Starting July 1st, 2021, Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Στις 26 Σεπτέμβρη η Γερμανία έχει ομοσπονδιακές εκλογές, με τις οποίες θα περάσουμε στη μετά Μέρκελ εποχή. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), παραδοσιακός σύμμαχος και περιοδικά κυβερνητικός εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών, υπέρμαχος των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε το εκλογικό του πρόγραμμα. Με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν γύρω στο 10%, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι λέει για τις δήθεν "Α"ΠΕ, καθώς και στις προηγούμενες εκλογές δεν "τρελαινόταν" ιδιαίτερα για την Energiewende.

Στο 76 σελίδων κείμενο η ενέργεια βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας 67 κι οι "Α"ΠΕ βρίσκονται στη σελίδα 68, ε, δεν το λες και θέμα προτεραιότητας. Και πώς να είναι θέμα προτεραιότητας, όταν λέει "Wir Freie Demokraten wollen erneuerbare Energien vollständig in den Wettbewerb überführen und die Förderung nach dem EEG (Erneuerbare-Energien-Gesetz) beenden. - Εμείς οι Ελεύθεροι Δημοκράτες θέλουμε να φέρουμε τις ΑΠΕ πλήρως στον ανταγωνισμό και να τερματίσουμε τη χρηματοδότηση βάσει του EEG (Νόμος για τις ΑΠΕ)." Προτείνεται η σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων του νόμου EEG και η πλήρης αναμόρφωση της φορολογίας στην ενέργεια, ώστε να μειωθεί η φορολογία στον ηλεκτρισμό στο πιο χαμηλό επίπεδο της ΕΕ, καθώς η Γερμανία έχει τα πιο ακριβά τιμολόγια στην Ευρώπη. Οι δεσμεύσεις χρηματοδότησης απ' το παρελθόν θα χρηματοδοτούνται κατά το δυνατόν απ' τα ...

έσοδα των δικαιωμάτων εκπομπών CO2.

Η "κρυάδα" συνεχίζεται αμέσως μετά: "Ausbaupfade für einzelne Technologien und staatlich garantierte Abnahmepreise lehnen wir ab. - Απορρίπτουμε διαδρομές επέκτασης για μεμονωμένες τεχνολογίες και εγγυημένες από το κράτος τιμές αγοράς." Δεν υπάρχουν διευκρινίσεις, αλλά πρακτικά πρέπει να σημαίνει την κατάργηση των διαγωνισμών ξεχωριστά για αιολικά και ξεχωριστά για ηλιακά. Σε μια τέτοια περίπτωση τα αιολικά θα μας τελείωναν, αλλά το FDP δεν πρόκειται να έχει αυτοδυναμία.

Μάλλον δείχνει κάποια δυσφορία η διατύπωση "Deutsche Stromkunden haben den Ausbau erneuerbarer Energien bereits mit über 200 Milliarden Euro gefördert. Sie stehen heute für rund die Hälfte der Stromerzeugung in Deutschland und können künftig mehr Systemverantwortung übernehmen. - Οι Γερμανοί πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ήδη χρηματοδοτήσει την επέκταση των ΑΠΕ με πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα εκπροσωπούν περίπου το ήμισυ της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία και μπορούν στο μέλλον να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη του συστήματος."

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ, (αλλά προτιμότερο να κάνετε λογαριασμό στο MeWe).

Και το "κερασάκι στην τούρτα" έρχεται αμέσως μετά: "Wir Freie Demokraten wollen ein regelmäßiges Monitoring (Stresstest) für Versorgungssicherheit mit Energie und dazu klare Kriterien gesetzlich festschreiben. Denn die sichere und zuverlässige Versorgung mit Strom, Wärme, Kälte und Kraftstoff zu jeder Zeit an jedem Ort hat für uns Priorität. Sie darf durch klima- und energiepolitische Maßnahmen nicht gefährdet werden. Kohle- und Atomausstieg und die zunehmende Einspeisung aus zeit- und wetterabhängig schwankender Wind und Sonnenenergie stellen unser Energiesystem vor enorme Herausforderungen. -Εμείς οι Ελεύθεροι Δημοκράτες θέλουμε να διασφαλίσουμε τακτική παρακολούθηση (στρες τεστ) για την ασφάλεια του εφοδιασμού με ενέργεια και να θεσπίσουμε σαφή κριτήρια στο νόμο. Επειδή η προτεραιότητά μας είναι η ασφαλής και αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, θερμότητας, κρύου και καυσίμου ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο από μέτρα πολιτικής για το κλίμα και την ενέργεια. Η κατάργηση του άνθρακα και της πυρηνικής ενέργειας και η αυξανόμενη τροφοδοσία από την αιολική και ηλιακή ενέργεια, η οποία κυμαίνεται ανάλογα με το χρόνο και τον καιρό, θέτουν τεράστιες προκλήσεις για το ενεργειακό μας σύστημα."

Αναγνωρίζοντας τα αδιέξοδα της τυχαίας και απρόβλεπτης ενέργειας των δήθεν "Α"ΠΕ, θέλουν να "τρέξουν" το υδρογόνο, αλλά όχι μόνο μέσω των "Α"ΠΕ, υδρογόνο από φυσικό αέριο περιλαμβάνεται επίσης στο σχεδιασμό. Και, βεβαίως, θέλουν και μια "Ευρωπαϊκή Ένωση Υδρογόνου", αλλά κι ένα ενιαίο Ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρισμού.

Η Γερμανία ψάχνει ξανά για το ζωτικό της χώρο, το Lebensraum. Κάθε ομοιότητα με όσα συνέβαιναν ενεργειακά στη Γερμανία πριν ένα αιώνα, στην περίοδο του Μεσοπολέμου και της ανόδου των Ναζί, μόνο τυχαία δεν είναι. Κι ως γνωστόν έπειτα ακολούθησε ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Στον 21ο αιώνα ωστόσο έχουμε εξελιχθεί, με το ευρώ και την ενέργεια κανείς δεν χρειάζεται πλέον μια Βέρμαχτ για τον έλεγχο της Ευρώπης. Είναι κι αυτή μια πρόοδος, όπως και να το κάνουμε ... 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου