Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Amber Alert! 39,6GW Μ."Α."Π.Ε.Σ. εξαφανίστηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου 2021 στο Τέξας!

Η σελίδα Greeklignite εντός του 2021 σκοπεύει ν' αποχωρήσει απ' τη λογοκρισία του Facebook, ήδη βρίσκεται στο MeWe. (Στη δεξιά στήλη θα βρείτε το σύνδεσμο).

Greeklignite plans to leave censoring Facebook, now is on MeWe. (Link at the right column).

Πριν από 20 χρόνια οι κλιματικοί απατεώνες ισχυρίζονταν πως ο πλανήτης υπερθερμαίνεται "του θανατά" και "το χιόνι θα είναι μια ανάμνηση απ' το παρελθόν". Ήταν άλλη μια καταστροφολογική τους πρόβλεψη που δεν επαληθεύθηκε, αλλά ανενδοίαστα προώθησαν την ατζέντα τους, πως για να μην "υπερθερμανθεί" ο πλανήτης πρέπει να σταματήσουμε τα ορυκτά καύσιμα και να γεμίσουμε τον τόπο ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Έτσι ώστε τα λιμνάζοντα κεφάλαια των λίγων να βρουν άλλη μια διέξοδο κερδοσκοπικής τοποθέτησης.

Κι ύστερα ήρθε ένας χιονιάς στο Τέξας και όλα τα παραμύθια πήγαν περίπατο! 32,1GW αιολικά και 7,5GW φωτοβολταϊκά είχε το Τέξας στα μέσα Φεβρουαρίου 2021, συνολικά 39,6GW, όπως μας τα δίνουν οι αναφορές του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς ERCOT, αλλά στο χιονιά εξαφανίστηκαν κι οι Τεξανοί μετρούν δεκάδες νεκρούς απ' την παγωνιά. Μεταβλητές "Α"ΠΕ Συστήματος, άλλως γνωστές ως ΜΑΠΕΣ ...


Εντελώς χαρακτηριστικό του τι συνέβαινε στο δίκτυο μερικές μέρες ΠΡΙΝ το χιονιά είναι το ...
πιο πάνω διάγραμμα, με την ενσωμάτωση αιολικών στο δίκτυο του ERCOT. 31,8GW ανεβοκατέβαζαν φορτία ανάλογα με το πώς φυσούσε ο άνεμος και χωρίς την παραμικρή συσχέτιση με την καμπύλη ζήτησης φορτίου. Ένα κανονικό τρενάκι του τρόμου. Κι ο διαχειριστής να πρέπει να παρακολουθεί τις μεταβολές των ανέμων και να προσαρμόζει ανάλογα όλα τα υπόλοιπα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, ανεβοκατεβάζοντας την παραγωγή τους, προκειμένου να διατηρήσει τη συχνότητα λειτουργίας του δικτύου μεταφοράς στα 60Hz.
 

Την ίδια εβδομάδα, 1-8/2/2021, τα Φ/Β ήταν πολύ πιο σταθερά απ' τα αιολικά, πολύ πιο προβλέψιμα, αλλά τα Φ/Β είναι για λίγες μόνο ώρες και είναι ή του ύψους ή του βάθους, δημιουργώντας πάλι πονοκέφαλο στο διαχειριστή του δικτύου, τόσο την ώρα που αυξάνεται η παραγωγή όσο και την ώρα που μειώνεται.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Για λίγο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν και στο Facebook. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Ακόμα κι όταν τα χιόνια πλάκωσαν το Τέξας, η μείωση παραγωγής των φωτοβολταϊκών ήταν πολύ πιο διαχειρίσιμη απ' τη μείωση παραγωγής των αιολικών. Αλλά δεν παύουν να εξαφανίζονται κι αυτά την ώρα που η καμπύλη ζήτησης ηλεκτρισμού απ' τους καταναλωτές έχει πάρει την ανηφόρα, δεν παύουν ν' αφήνουν τον κοσμάκη να παγώσει.

Κατόπιν αυτών, δεν θα πρέπει ν' απορεί κανείς αν σε κάθε μελλοντικό χιονιά βλέπουμε κι ένα Amber Alert!, μια επείγουσα ειδοποίηση μήπως είδε κανείς τις εξαφανισμένες ΜΑΠΕΣ! Αναζητούνται πολιτικοί που έχουν ακόμα μυαλό στο κεφάλι και θυμούνται πως όταν ανέλαβαν καθήκοντα ορκίστηκαν να προστατεύουν τους πολίτες ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

1 σχόλιο: