Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις και η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ "κυβερνοεπίθεση" στην Τράπεζα Θεμάτων. Ξανά απατεώνες!

Ξεκίνημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 1/6 και οι ανίκανοι αποδείχθηκαν ακόμα μια φορά "άριστοι" μόνο στην απατεωνιά και στο κουκούλωμα της απατεωνιάς! Ασφαλώς θα έχετε ήδη κάπου δει πως έγινε "κυβερνοεπίθεση" τύπου Distributed Denial of Service (DDoS) στην Τράπεζα Θεμάτων, οδηγώντας την σε κατάρρευση για 2η στη σειρά ημέρα, ακριβώς στις παραμονές των Πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της κοινής ανακοίνωσης Υπουργείων Παιδείας & Ψηφιακής Διακυβερνησης, "υπάρχουν 165 εκατ. "χτυπήματα" από 114 χώρες" και όπως πολύ εύστοχα είδα σε σχετική ανάρτηση, τα "χτυπήματα" μάλλον τα έκαναν "ιθαγενείς με ακόντια", αφού ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ηλεκτρονικά ίχνη, που να προδίδουν το φόρτο δεδομένων που προκάλεσε το φοβερό και τρομερό DDoS! Τόσο φοβερό και τρομερό, που δεν έγινε αντιληπτό από κανέναν στον πλανήτη, παρόλο που τέτοια θέματα γίνονται πρωτοσέλιδα!

Κι αν η διατύπωση "ιθαγενείς με ακόντια" φέρνει προς τρολάρισμα, ο σοβαρός οικονομικός ιστότοπος Euro2day ανέβασε ένα εμπεριστατωμένο σχόλιο, δημοσιεύοντας τα σχετικά γραφήματα, που ελαφρά τροποποιημένα βλέπετε εδώ. Εάν υπήρχε πραγματικά "κυβερνοεπίθεση" τύπου DDoS αυτή θα είχε ...

αποτυπωθεί στα στοιχεία εισερχόμενης κίνησης στο Ελληνικό διαδίκτυο. Τα στοιχεία, όπως τα έδωσε το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ, grnet), είναι αμείλικτα: δεν υπάρχει η παραμικρή αύξηση στην κίνηση δεδομένων τις ημέρες της υποτιθέμενης "κυβερνοεπίθεσης"! Κι αναφέρει το Euro2day πως "ιστορικά, μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν γίνει, είναι αυτή του github το 2018 με 126.000.000 requests / second και δημιούργησε κίνηση 1.2TBps (1200 GBps).

Είναι προφανές ότι αν υπήρχε τέτοιας κλίμακας επίθεση θα είχε αναφερθεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς κυβερνοασφάλειας και θα είχε δημοσιευθεί σε όλα τα διεθνή μέσα. Με την κίνηση αυτή θα αναμέναμε να δούμε στους routers του grnet κίνηση μεγαλύτερη από 1.4ΤBps (1400 GBps), αριθμός που δεν έχει καμία σχέση με τα 30GBps που αναφέρει το ίδιο το εργαλείο του ΕΔΥΤΕ." Με άλλα λόγια, οι ανίκανοι "άριστοι" αποδείχθηκαν ανίκανοι και στο κουκούλωμα, αφού δημοσίευσαν λάθος τεχνικά δεδομένα!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Μια πολύ πιο αναλυτική τεχνική παρουσίαση των δεδομένων, που απορρίπτουν τον ισχυρισμό της "κυβερνοεπίθεσης", δίνει εξειδικευμένο Portal για τεχνολογικές ειδήσεις. Στην τεχνική παρουσίαση εξετάζουν την κίνηση σε συγκεκριμένους δρομολογητές που εξυπηρετούν την Τράπεζα Θεμάτων. Κι από εκεί το συμπέρασμα είναι το ίδιο: "Σφάλμα 404, η "κυβερνοεπίθεση" ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ!"

Κι εδώ βεβαίως αρχίζουν τα σοβαρά ζητήματα: αν, όπως προκύπτει, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ψέματα, για να κουκουλώσει όπως-όπως την ανικανότητά της στη διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δεν πρέπει η Δυκεωσίνι να ασκήσει ποινική δίωξη στους ψεύτες; Αλλά αυτό θα συνέβαινε σε ευνομούμενο κράτος κι εδώ, ως γνωστόν, είναι Βαλκάνια! Κι όχι όποια-όποια Βαλκάνια: τα "τσακάλια" στα όρια Αλβανίας-Μαυροβουνίου είναι κοινά γατάκια μπροστά στους δικούς μας ενοίκους της Ηρώδου Αττικού ...

ΥΓ: Το ιστολόγιο βρίσκεται στην τελική ευθεία για οριστική διακοπή. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9+ χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

1 σχόλιο:

  1. Αλλά, αυτοί είναι...: " Για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος ακόμη πιο γρήγορα, η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει, έχουμε εξασφαλίσει και διασφαλίσει 100 εκατομμύρια ευρώ δημόσιες επενδύσεις για την αναβάθμιση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας όλων των κρίσιμων υποδομών και οργανισμών του κράτους, από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι έργα και επενδύσεις τα οποία τρέχουν ήδη αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. " Άρα, υπομονή...

    Λογικά, μετά την σφοδρή "επίθεση των χάκερς" στην Τράπεζα θυμάτων το ζήτημα κατέστη πολύ επείγον οπότε η απευθείας ανάθεση της "δουλειάς" θα είναι επιτακτική. Κινδυνεύει η ασφάλεια του ελληνικού Κράτους και του Έθνους! Χώρια που μπορεί οι χάκερς να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και να υπονομεύσουν τη... "δημοκρατίας μας".
    Νομίζω πως έχουν την ικανότητα να φάνε 100εκ για κυβερνοασφάλεια χωρίς να εγκαταστήσουν ούτε free antivirus. Άλλωστε, ποιός ο λόγος? Στο τέλος θα φταίει πάλι ο... σταθμάρχης, οι συνδικαλιστές, οι ελ. επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι κλπ!
    https://www.thetoc.gr/politiki/article/skertsos-ta-deka-fake-news-suriza-kai-pasok/

    ΑπάντησηΔιαγραφή