Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Έρχονται νέοι "πράσινοι" φόροι και φυσικά κανείς δεν το λέει! Αρπαγή περιουσιών ενόψει!

Μεθαύριο ξαναψηφίζουμε: ακούσατε κανένα κόμμα να σας μιλά για τους νέους "πράσινους" φόρους που ετοιμάζουν; Φυσικά όχι!

Στις 22 & 23/6/2023 γίνεται στο Παρίσι διεθνής σύνοδος, με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου οικονομικού συμφώνου: Summit for a New Global Financing Pact. όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο της συνόδου, "Το Νέο Παγκόσμιο Σύμφωνο Χρηματοδότησης θα βοηθήσει στον καθορισμό των αρχών και των βημάτων που απαιτούνται για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την καταπολέμηση των υψηλών επιπέδων χρέους που δένουν τα χέρια των κυβερνήσεων όταν πρόκειται να εφαρμόσουν φιλόδοξη δράση για το κλίμα για τη μείωση των κλιματικών, οικονομικών και τεχνολογικών χασμάτων που απειλούν με διαιρέσεις τον κόσμο μας."

Όταν η "ομάδα" των κύριων "παικτών" της συνόδου περιλαμβάνει Μακρόν, Γκουτιέρες, Βαν ντερ Λάιεν, Γκεοργκίεβα και ...Μελίντα Γκέιτς, τα μαντάτα για το πορτοφόλι μας δεν είναι καθόλου καλά! Πολύ περισσότερο που στη σύνθεση των συμμετεχόντων βλέπουμε Γερμανία, Ελβετία, Βραζιλία, Αίγυπτο, Πακιστάν, Νότια Αφρική, αλλά δεν βλέπουμε Ρωσία, Κίνα, Ινδία, ούτε και ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία.

Η σύνοδος γίνεται στα σχεδόν 80 χρόνια απ' τη σύνοδο του Bretton Woods το 1944, που είχε καθορίσει τις αρχές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος για δεκαετίες. Πιθανά συγκαλείται στην προσπάθεια των Δυτικών να ...

προσεταιριστούν τις υποανάπτυκτες χώρες, στο νέο κόσμο που χτίζεται σταδιακά μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αλλά η προσπάθεια αυτή έχει γίνει στο παρελθόν κι έχει αποτύχει, καθώς στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για το Κλίμα το 2009 είχαν υποσχεθεί ένα ταμείο βοήθειας με 100 δις δολάρια ετησίως και ουδέποτε οι φτωχές χώρες είδαν το χρώμα του χρήματος. Τι είδαν; Μια νέα άγρια εκμετάλλευση, καθώς τα όποια χρήματα δόθηκαν "για την καταπολέμηση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής" επέστρεψαν στα χέρια των δανειστών, μέσα απ' τα έργα και τις ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Αν λοιπόν στο Παρίσι καταφέρουν να βρουν τρόπο να χρηματοδοτηθεί αυτό το ταμείο, μαντέψτε ποιος θα πληρώσει! Όχι βεβαίως η Μελίντα Γκέιτς, είναι γνωστό πως στη Δύση "φιλανθρωπία" σημαίνει εκμετάλλευση και του τελευταίου νομικού παράθυρου προκειμένου να μειωθεί η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου.

Το 2019 ο Γάλλος (αμάν αυτή η Γαλλία!) υπουργός Μπρούνο Λε Μερ είχε πει πως για την αντιμετώπιση της "κλιματικής αλλαγής" πρέπει να κινητοποιηθούν τεράστια ποσά, τουλάχιστον 1000 ευρώ κατά κεφαλήν ετησίως από κάθε κάτοικο του πλανήτη. Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει διπλασιασμό του χρέους μέχρι το 2050: από 403 δις ευρώ σήμερα, το χρέος θα πάει πάνω από 700-750 δις. Σημαίνει επίσης πως μια 4μελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώνει τουλάχιστον 4.000 ευρώ ετησίως για "να σώσει τον πλανήτη" κι αν δεν τα έχει, πολύ ευχαρίστως να της τα δανείσουν οι τράπεζες, που ως γνωστόν είναι "φιλανθρωπικά ιδρύματα" με μόνο τους μέλημα τη "σωτηρία του πλανήτη". Κι αν ο δανειολήπτης δεν έχει να πληρώσει το δάνειο, οι τράπεζες ως γνωστόν δεν έχουν πρόβλημα να βάλουν χέρι σε περιουσίες, τις οποίες θα έχουν υποθηκεύσει και τις οποίες θα μεταπουλήσουν κοψοχρονιά σε Πάτσηδες.

Αρπαγή περιουσιών ενόψει, αλλά αν είναι να σώσουμε το κλίμα, ε, χαλάλι του! Ή μήπως ήρθε ο καιρός να τους πάρουμε με τις πέτρες, όπως είχε πει ο ΓΑΠ, ή με πίσσα και πούπουλα, όπως έκαναν στους απατεώνες στο Φάρ Ουέστ; 

ΥΓ: Το ιστολόγιο βρίσκεται στην τελική ευθεία για οριστική διακοπή. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9,5 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου