Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Μια καληνύχτα σε Σύριζα-Κιναλ, μια καλημέρα σε Σπαρτιάτες-Νίκη-Πλεύση.

Οι πολίτες ψήφισαν κι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα: καταρχήν η παραλία είναι πιο ελκυστική απ' τον πολιτικό βόθρο που μας περιβάλει! Μόνο που το έχουμε πει πολλές φορές, η αποχή ευνοεί απροκάλυπτα το 1ο κόμμα κι οι ψήφοι όσων φθάνουν μέχρι την κάλπη αποκτούν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα απ' όσο τους αναλογεί. 

Κατά δεύτερον, οι πολίτες βούλιαξαν Σύριζα-Κιναλ, στέλνοντας το μήνυμα πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέλους κάποτε πρέπει να κάνουν αντιπολίτευση! Όσο κι αν πανηγυρίζει ο Ανδρουλάκης για το διψήφιο ποσοστό, η πραγματικότητα λέει πως σε Αττική & Θεσσαλονίκη το Κιναλ (αυτό δεν είναι Πασοκ) πήρε μονοψήφιο ποσοστό! Η θέση αυτών που καπηλεύονται την κληρονομιά του Ανδρέα είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δεν είναι στη Βουλή. Και για κάποιους είναι στη φυλακή, να μην το ξεχνούμε.

Το μεγάλο πατατράκ πάντως του αντι-"δημοκρατικού τόξου" ήταν η είσοδος των Σπαρτιατών στη Βουλή. Όσες τροπολογίες κι αν μηχανεύτηκαν για ν' αποκλείσουν τον Κασιδιάρη, η πολιτική τρίπλα του αποδείχτηκε επιπέδου Μέσι! Το μήνυμα των πολιτών κι εδώ σαφές: επιτέλους, κάποιος να βρεθεί ...

ν' απαλλάξει τη χώρα απ' το βρωμόσογο! Κι όταν μιλάμε για βρωμόσογο, όλοι στην Ελλάδα καταλαβαίνουν ποιο είναι. Δεν ξέρουμε φυσικά τι θα κάνουν στην πράξη οι Σπαρτιάτες, η ζωή θα δείξει το είδος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσουν.

Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας τα κατάφεραν να μπουν στη Βουλή κι αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι ας δουν την τύχη του Σύριζα και του Μέρα25: οι πολίτες θέλουν μια αντιπολίτευση που να χτυπά καθημερινά κάτω σαν χταπόδι αυτούς που έφαγαν πόρτες, πόμολα, τοίχους και δεν άφησαν πίσω τίποτα. Δεν έχουν ανάγκη από "πρώτη φορά αριστερά", που αποδεικνύεται στην πράξη κάτι σαν το Πασοκ του Σημίτη. Να μην ξεχνούμε πως όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια με την εξωφρενική επέλαση των δήθεν "Α"ΠΕ γίνονται με το νόμο 4414/2016 του Σκουρλέτη, με το σύμβουλο που δεν χώνεψε ποτέ πως τα σωματεία των λιγνιτωρύχων ισχυροποιήθηκαν τόσο ώστε να πάρουν τον έλεγχο στη ΓΕΝΟΠ.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Να κλείσουμε βεβαίως με την καληνύχτα στον Τσίπρα: δεν φτάνει που με τη διακυβέρνησή του μας φόρτωσε το 2019 το Μητσοτάκη, τα κατάφερε και με την ανύπαρκτη αντιπολίτευσή του να μας τον ξαναφορτώσει για άλλη μια τετραετία. Αν ψάξετε στις παλιότερες αναρτήσεις, πολλούς μήνες τώρα γράφω για την ανύπαρκτη αντιπολίτευση. Λέτε τώρα πια, μετά το εκλογικό στραπάτσο, να δούμε τον Πολάκη στη θέση του Τσίπρα; Αυτόν που έδειξε από ποιους πρέπει ν' απαλλαγεί η χώρα το συντομότερο και στη στιγμή "τον έσφαξαν στο γόνατο", δίνοντας όρκο υποτέλειας στο βαθύ κράτος της χώρας; Την έδρα στα Χανιά πάντως την πήρε ο Σύριζα ...

Τέλος, όσοι περιμένετε να ξεπληρώσουν κάποτε τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-Κιναλ, άδικα θα περιμένετε! Εδώ βγήκε πρώτος σε σταυρούς ο Καραμανλής, περιμένετε ν' αλλάξει κάτι σ' αυτή τη χώρα;

ΥΓ: Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, το ιστολόγιο φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος. Κάποιες λίγες αναρτήσεις θα έρθουν ακόμα κι έπειτα είναι η ώρα του αποχαιρετισμού. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9,5 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

24 σχόλια:

  1. Διερωτώμαι μήπως έγινε κάποια παράλειψη στην καταγραφή των προτιμήσεων των πολιτών και δεν αναφέρεται στο κείμενο κάτι σχετικό με τους πολίτες εκείνους που πιθανότατα γοητευμένοι και ωφελημένοι από την επικρατούσα εκδοχή της αριστείας, ανέδειξαν την νέα κυβέρνηση. Γεγονός που θα είναι και το πιο καθοριστικό για το μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, εκεί δεν υπάρχει παράλειψη, η γνώμη εκφέρεται σαφώς στην προτελευταία παράγραφο. Θα μπορούσε να πει κανείς για παράλειψη σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, αλλά αυτό μετά το 1989 δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ξανακυβερνήσει. Μην ενοχλείτε λοιπόν τον ύπνο του σύντροφου Κουτσούμπα ...

      Διαγραφή
    2. Πώς να κυβερνήσει το ΚΚΕ με μονοψήφια ποσοστά?

      Διαγραφή
    3. Το 1989 ο Συνασπισμός, που ήταν μέσα και το ΚΚΕ, είχε 13,13% και 28 έδρες. Τώρα το ΚΚΕ έχει 20 και η Πλεύση 8, πάλι 28. Τότε μπήκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη/Τζαννετάκη, γιατί να μη μπει και τώρα;

      Διαγραφή
    4. Το '89 είχε μπει σε κυβέρνηση με τη ΝΔ για πολύ συγκεκριμένο λόγο και από ότι φάνηκε ήταν λάθος που το πλήρωσε πολύ ακριβά. Θα ήταν όμως ιδεολογικά και προγραμματικά πολύ πιο εύκολο να συνεργαστούν προεκλογικά τα κόμματα συριζα-πασοκ-μερα-πλευση. Ίσως να κερδίζαν τις εκλογές.

      Διαγραφή
    5. Το ποιος ήταν πραγματικά ο "συγκεκριμένος λόγος" σηκώνει πολλή κουβέντα, πάντως πράγματι το πλήρωσε. Δεν υπήρχε περίπτωση για τη συνεργασία που λέτε: μέρα & πλεύση ενισχύθηκαν υπογείως για να κόψουν το δρόμο του συριζα. Πριν τα Τέμπη ήταν έτοιμη η τρικομματική κυβέρνηση νδ-συριζα-κιναλ. Το έγκλημα την ακύρωσε, το 'χω ξαναγράψει.

      Διαγραφή
    6. Γι' αυτό λέω πως "ιδεολογικά και προγραμματικά ήταν εύκολο να συνεργαστούν", διότι τελικά, ιδεολογίες και προγράμματα δεν παίζουν κανένα ρόλο για τους πολιτικούς απατεώνες που είναι έρμαια άλλων συμφερόντων. Και το ΚΚΕ, που σταθερά στέκεται μακρυά τους? Έχει δίκιο ή άδικο?

      Διαγραφή
    7. Ήμουν κάποτε σύνεδρος σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο και στο προεδρείο ήταν κι ο σύντροφος Κουτσούμπας. Κοιμισμένος ήταν τότε, κοιμισμένος είναι και τώρα. Καμιά σχέση με Φλωράκη, έστω με Παπαρήγα. Κοντεύει να μας αποκοιμίσει όλους.

      Διαγραφή
    8. Μπα... τον πρόλαβαν τα ΜΜΕ, οι ειδικοί της αποκοίμισης!
      Πάντως το ΚΚΕ από τις 300.000 ψήφους του 2019 πήγε στις 400.000 το 2023.

      Διαγραφή
    9. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, το 2009 είχε πάρει πάνω από 500.000. Και το 2007 κόντευε τις 600.000. Παίζει βέβαια ρόλο και η αποχή, αλλά να απέχουν και του ΚΚΕ;

      Διαγραφή
  2. Ρε ζήτω η αποχή. Κούλη και Τσίπρα θα ψήφιζαν έτσι κι αλλιώς, καλλίτερα που ψηνόντουσαν στην παραλία οι μ@λάκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί ν' ακούγεται απίστευτο, αλλά τα γκάλοπ είπαν πως οι νέοι ψήφισαν 20% ...Κιναλ. Δηλαδή, αν είχαν γνωρίσει τον Ανδρέα θα ψήφιζαν 50%; Άβυσσος η ψυχή των νέων ...
      Οι μεγάλες ηλικίες ψήφισαν Κούλη και Αλ6. Αυτοί δεν πήγαν να ψηθούν σε παραλίες. Είναι απίστευτο, αλλά κάποιοι φώναζαν πως "ο Κούλης υποσχέθηκε ν' ανεβάσει τη σύνταξη"! Ότι το λάδι και τη φέτα τα ανέβασε 70%, προφανώς δεν πειράζει!

      Διαγραφή
    2. Γιατί το λες αυτό? Κι αν ψήφιζαν... σπαρτιάτικα?

      Διαγραφή
    3. Ποιοι σπαρτιάτικα; Οι νέοι ή οι μεγάλοι;

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω. Ας πούμε κάποιοι νέοι από την παραλία να ψήφιζαν Σπαρτιάτες και να είχαν οι Σπαρτιάτες πολύ ψηλότερα ποσοστά. Θα ήταν καλύτερα?

      Διαγραφή
    5. Σύμφωνα με όσα έδειξε η ΕΡΤ, 27,67% των νέων ηλικίας 17-34 επέλεξε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το 20%, το ΠΑΣΟΚ το 19,5 ενώ το 9,2 των νέων τάχθηκαν υπέρ των Σπαρτιατών. ΚΚΕ ψήφισε το 9,5%, ΜεΡΑ25 το 6,6%, Πλεύση Ελευθερίας το 5,2%, Ελληνική Λύση το 3,5% και ΝΙΚΗ το 2,9%. Συνεπώς οι νέοι ήδη ψήφισαν σπαρτιάτικα. Τώρα το τι θα κάνουν οι Σπαρτιάτες στην πράξη, μένει να το δούμε. Αν θα είναι η νέα Χρυσή Αυγή, θα έχουν την τύχη των προηγούμενων. Αν θα στείλουν το βρωμόσογο εκεί που πρέπει, θα έχουν προσφέρει εθνική υπηρεσία.

      Διαγραφή
    6. Αν...

      https://www.iefimerida.gr/news/114523/%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82

      Διαγραφή
  3. Ο σοφός λαός αποδέχτηκε να έχει σιδηροδρόμους όπως πριν 100 (και βάλε) έτη, να πεθαίνει σε καρότσες στο δρόμο για νοσοκομεία, να μειώνεται το προσδώκιμο ζωής για 1η φορά σε καιρό Ειρήνης από υπόστασης ελληνικού κράτους, να δέχεται κουπόνια. Και όλα αυτά γιατί εμείς θέλουμε με την Ευρώπη.. Μεγάλη ψυχανάλυση σηκώνει..

    Για τους νέους εισχωρήσαντες στο Κοινοβούλιο δεν εκφέρω γνώμη, ελπίζω τα καλύτερα και βασικά να μην αφήνουν με τη θεσμική τους ιδιότητα την κυβέρνηση κ Αξ Αντιπολίτεση σε χλωρό κλαρί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουπόνια τέλος, δεν αφήνουν πια οι Γερμανοί. Από Οκτώβριο όλοι με τη γκαζόλαμπα! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ταμήλος!

      Διαγραφή
  4. Δεν έχω καμία απολύτως ελπίδα για τα μικρά κόμματα ότι θα πλήξουν αντιπολιτευτικα την κυβέρνηση. Κυρίως λόγω του Συντάγματος, του κανονισμού της Βουλής και του ρόλου των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και της αγαστής συμπαράστασης της Δυκεωσήνυς: πέρασαν 4 μήνες κι ακόμα να βρουν τις ευθύνες του Καραμανλή για τα Τέμπη.

      Διαγραφή
    2. Μαθαίνω ότι θα προσπαθήσουν να πετάξουν εκτός Βουλής τους Σπαρτιάτες με προσφυγή στο... εκλογοδικείο! Το είχα ξεχάσει αυτό. Λες;

      Διαγραφή
    3. Αν ακυρωθεί η εκλογή των Σπαρτιατών, θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές, ξανά απ' την αρχή. Έχουν πάρει αυτοδυναμία και με τα πρόβατα θα περνούν όποια κλοπή δημοσίου χρήματος θέλουν: γιατί να το διακινδυνεύσουν; Ιδίως τώρα που ο Τσίπρας μας χαιρέτησε και κανείς δεν ξέρει τι ενδεχομένως πιο μαχητικό θα τους ξημερώσει;

      Διαγραφή
    4. Με τα "καύσιμα του κασιδιάρη", η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να παριστάνει τον προστάτη της "δημοκρατίας μας".

      Διαγραφή