Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Το σύνδρομο του Μιθριδάτη, δηλαδή "Πάμε κι όπου βγει!"

Στις 28/2/2023 60+ συνάνθρωποί μας δολοφονήθηκαν στα Τέμπη απ' τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, με κάποιο μερίδιο συνενοχής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η τελευταία ανάρτηση, δυο μέρες πριν τις εκλογές, είχε τίτλο Ψηφίζουμε με το μυαλό στα παιδιά που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Και δυστυχώς είδαμε την Ελλάδα να γράφει στα τελευταία των υποδημάτων της τα νέα παιδιά που δολοφονήθηκαν και όχι απλά να βγάζει ξανά βολευτή τον κατ' εξοχήν υπαίτιο της δολοφονίας Καραμανλή, αλλά να τον επιβραβεύει και με πρωτιά στη σταυροδοσία. Η επιστήμη της λογικής σηκώνει πλέον τα χέρια ψηλά με το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.

Εδώ και μήνες γράφω πως η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη και πράγματι οι εκλογείς έδωσαν στο Σύριζα να καταλάβει πως οι αρχηγικές μέρες του Τσίπρα τέλειωσαν. Ο Μπαρουφάκης επιτέλους μας αποχαιρέτησε, αφού το σύστημα προτίμησε να πριμοδοτήσει την Κωνσταντοπούλου, μη τυχόν και δεν βρεθεί κάποιος να κόψει το δρόμο στο Σύριζα. Κι η πριμοδότηση βέβαια έχει όρια, όχι να μπει και στη Βουλή!

Πλέον είναι φανερό πως κουρασμένη από τη δεκαετία της χρεοκοπίας, μη βρίσκοντας εναλλακτικές λύσεις, ούτε κι αποκούμπι στη λειτουργία των θεσμών, η κοινωνία παρουσιάζει το ...

"σύνδρομο του Μιθριδάτη". Ο Μιθριδάτης ήταν βασιλιάς του Πόντου στην εποχή της επέκτασης της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ζούσε με το φόβο μήπως τον δηλητηριάσουν και παίρνοντας μόνος του σταδιακά αυξανόμενες μη θανατηφόρες δόσεις δηλητηρίου, κατάφερε τελικά ν' αναπτύξει ανοσία στα δηλητήρια. Μετά την ήττα του από τον Πομπήιο, ο Μιθριδάτης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας δηλητήριο, αλλά απέτυχε λόγω της ανοσίας που είχε αναπτύξει! Τελικά ζήτησε από κάποιο στρατιώτη να τον σκοτώσει με το σπαθί. Φαίνεται πως κι η Ελληνική κοινωνία αποφάσισε να πιει μονομιάς το δηλητήριο του Μητσοτακισμού, για να τεστάρει το είδος της ανοσίας.

Με 16% στα κόμματα εκτός Βουλής, πλέον το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο ποιος θα σταματήσει την ανάδειξη ενός νέου Χίτλερ στο προσεχές μέλλον. Εκτός κι αν ο νέος Χίτλερ έχει ήδη εκλεγεί, απλά δεν το μάθαμε ακόμα!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

"Πάμε κι όπου βγει!" μοιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών. Αλλά ΔΕΝ θα βγει πουθενά, καθώς η Κομισιόν κλείνει τις στρόφιγγες των κονδυλίων που χορηγούσε στην περίοδο της "πανδημίας". Με την ακρίβεια να τσακίζει τα χαμηλά εισοδήματα, τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Και μπορεί η αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου λόγω καλοκαιριού να φέρνει πρόσκαιρη ανακούφιση στις τιμές του ηλεκτρισμού, αλλά η τιμή του πετρελαίου δείχνει να βρίσκει επίπεδα στήριξης πριν στραφεί ξανά προς τα πάνω. Και να είστε σίγουροι πως μετά τον Ιούλιο θα δούμε πάλι την τιμή του αερίου και του ηλεκτρισμού να τραβούν την ανηφόρα λόγω επικείμενου χειμώνα, αλλά αυτή τη φορά ΔΕΝ θα υπάρχουν Κοινοτικά χρήματα για επιδοτήσεις και η όποια χρηματοδότηση των "παρόχων" θα περνά κατευθείαν στο δημόσιο χρέος.

Ε, αυτά συμβαίνουν όταν ο λαός αποφασίζει πως μπορεί ποτέ να τον σώσει το κόμμα που χρωστάει πάνω από 400 εκατομμύρια και αν ήταν εταιρεία θα το είχαν κλείσει προ πολλού οι πιστωτές!

ΥΓ: Το ιστολόγιο βρίσκεται στην τελική ευθεία για οριστική διακοπή. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

7 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τα ελληνικά έθιμα, εκείνος που χρωστάει πολλά εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα και ταυτόχρονα είναι στον αφρό, πρέπει να επιβραβεύεται!
    https://www.youtube.com/watch?v=v1oa5seBIGo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, βεβαίως! Απ' τα πρώτα-πρώτα που είχα γράψει, το 2013:
      http://greeklignite.blogspot.gr/2013/12/60.html

      Διαγραφή
  2. Βέβαια, να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο εκλογικός νόμος βγάζει κυβέρνηση και όχι ο λαός. Με 1,9 εκατ. Ψήφους επί συνόλου 8,5 έχεις αυτοδυναμία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό. Όμως ένας λαός δεν μπορεί να θεωρείται απλός θεατής όταν στις περισσότερες περιοχές της χώρας του το εκλογικό αποτέλεσμα επιβραβεύει συγκεκριμένες πολιτικές και κυρίως νοοτροπίες με ποσοστά άνω του 40%. Αυτό εφόσον παραβλέψουμε και το γεγονός πως το εκλογικό αποτέλεσμα βασίζεται επίσημα σε 9.946.082 ψηφοφόρους ενός πληθυσμού περίπου 10.000.000 ατόμων.

      Διαγραφή
    2. Δεν διαφωνώ. Έχουμε ευθύνη. Αλλά μαγειρεύουν τους νόμους για να κάνουν ο,τι θέλουν. Το ίδιο π.χ. και στην γελοία διάκριση των εξουσιών που οι επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας είναι αρεστοί στην εκάστοτε κυβέρνηση και επιλέγονται αυτήν ή πρώην δικαστικός επιλέγεται για πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γελάνε και τα πλακάκια! Εάν υποψιάζονταν ότι νεοπαγες κόμμα πάει να τους πάρει την εξουσία, θα το έβγαζαν παράνομο.

      Διαγραφή
    3. Τα πλακάκια γελάνε αλλά, όπως έγραψα πριν, μεγάλη μερίδα του πληθυσμού επιβραβεύει συγκεκριμένες πολιτικές και κυρίως νοοτροπίες με ποσοστά άνω του 40%. Το ό,τι δεν αρέσει σε μας η διαφθορά, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο για όλους τους άλλους.

      Διαγραφή
    4. Προσέξτε: η μειοψηφία επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές. Το 40%, από άποψη πραγματικών ανθρώπων, είναι μειοψηφία. Επίσης, νομίζω οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν για τα πράγματα που συζητάμε οι δυο μας τώρα. Δεν υπάρχουν συζητήσεις για αυτά στα ΜΜΕ. Ο κόσμος έχει παραδωθεί σε θέματα ειδήσεων κατευθυνόμενα και σε lifestyle. Τέλος, τα μαθήματα στο σχολείο περί αγωγής του πολίτη και τα όμοια, σε όλες τις τάξεις, απλώς δεν γίνονται.

      Διαγραφή