Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Θάνατοι "από" ή "με" κορονοϊό: WHO, Worldometer & ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πώς η κυβέρνηση σκότωσε 37 χιλιάδες Έλληνες.

Όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται και η διαχείριση της "πανδημίας" αποδείχθηκε κόλαφος για την απερχόμενη κυβέρνηση. Πολύ βολικά, προκειμένου να κουκουλωθεί το ένα ακόμα έγκλημα της απερχόμενης κυβέρνησης, ο ΕΟΔΥ διέκοψε το Δεκέμβριο 2022 τη δημοσίευση Εβδομαδιαίων εκθέσεων επιτήρησης COVID-19. Στην εποχή του διαδικτύου ωστόσο, τα στοιχεία που επιμελώς κρύβουν ο ΕΟΔΥ κι η απερχόμενη κυβέρνηση μπορούμε να τα βρούμε από άλλες πηγές, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO, World Health Organization) και το Worldometer.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του WHO, που επεξεργάζεται και αναδημοσιεύει το Worldometer στο πιο πάνω διάγραμμα, μέχρι και τις 3/5/2023 η Ελλάδα είχε ανακοινώσει επισήμως 37 χιλιάδες νεκρούς "με" κορονοϊό (36.754 για την ακρίβεια). Και μπορεί στην ελευθερία του τύπου η κυβέρνηση να έστειλε τη χώρα στην 107η θέση, αλλά στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού την έφερε στη 14η θέση παγκοσμίως. Οι δυο όψεις της ίδιας αποτυχίας ...

Η πλήρης αποτυχία στη διαχείριση της "πανδημίας" δεν μπορεί να κουκουλωθεί, όσο κι αν η ανύπαρκτη αντιπολίτευση το έχει κάνει -και αυτό- γαργάρα. Να γιατί απ' την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση κατασκεύασε "ακαταδίωκτο" για την Επιτροπή Διαχείρισης, στην οποία φυσικά είχε φροντίσει να βάλει δικούς της, μη τυχόν κι ακούγονται κι επιστημονικές αντί για αμιγώς πολιτικές γνώμες. Τα είπε όλα η πρόσφατη τηλεοπτική δυσαρέσκεια της ...

Παγώνη, επειδή δεν είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Το πιο πάνω διάγραμμα της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύθηκε στις 10/5 και δείχνει τους θανάτους από οποιαδήποτε αιτία μέχρι και τη 13η εβδομάδα 2023, αποκαλύπτει το μέγεθος της μεγάλης απόκλισης υπερβαλλόντων θανάτων το 2022. Ήρθε λοιπόν το 2023 και (μετά από 6.018.544 κρούσματα μέχρι τις 3/5/2023 και 7.935.138 εμβολιασμούς με τουλάχιστον μια δόση μέχρι τις 4/5/2023), οι θάνατοι μειώνονται, αφού ο ιός βαρέθηκε να περιμένει την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών κι ατόνησε από μόνος του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως με 30 κρούσματα έβαλαν τον Παναθηναϊκό να παίξει, προκειμένου να σιγουρευτούν πως θα χάσει το πρωτάθλημα.

Η έκφραση "η κυβέρνηση σκότωσε 37 χιλιάδες Έλληνες" φυσικά δεν σημαίνει πως τους πυροβόλησε ή τους πάτησε με το αυτοκίνητο. Σημαίνει πως οι πράξεις και οι παραλείψεις της, με τη διάλυση του ΕΣΥ, την ανυπαρξία υλικών, την εκδίωξη των ανεμβολίαστων υγειονομικών, την πρόκληση ή μη αντιμετώπιση συνωστισμού σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς, την πρόσληψη αστυνομικών για τα ΑΕΙ αντί για γιατρούς και νοσηλευτές, την υποχρέωση εμβολιασμού με εμβόλιο συγκεκριμένης εταιρείας και παρόμοιες ενέργειες ήταν αυτές που είχαν το θλιβερό αποτέλεσμα 37 χιλιάδων θανάτων.

Εννοείται φυσικά πως τα πιο πάνω δεν είναι ικανά να συγκινήσουν μια Δυκεωσύνυ, που ενδιαφέρεται μόνο αν υπάρχει απόκλιση στο μισθό του δικαστή σε σχέση με το μισθό του βο(υ)λευτή: όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών απ' την ΕΥΠ, της οποίας προΐσταται απ' το 2019 ο Μητσοτάκης, ο Ντογιάκος έτρεξε να το κουκουλώσει, παρεμβαίνοντας στο έργο της ΑΔΑΕ. Κι όταν 60+ συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν στα Τέμπη, πάλι ο Ντογιάκος έτρεξε να σηκώσει κουρνιαχτό για το τι συνέβαινε στα τρένα πριν 15 χρόνια. Καθόλου αφύσικο λοιπόν όταν οι θεσμοί προκαλούν αηδία στους πολίτες, οι τελευταίοι να στρέφονται σε Κασιδιάρηδες: μην ξεχνούμε πως η αποτυχία της "Δημοκρατίας της Βαϊμάρης" στο Μεσοπόλεμο ήταν που οδήγησε το Χίτλερ στην εξουσία ως αιρετό.

ΥΓ: Μετά την προκήρυξη εκλογών για τις 21/5, το ιστολόγιο μπαίνει στην τελική ευθεία για οριστική διακοπή. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου