Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ο πληθωρισμός "μειώνεται", αλλά η ακρίβεια καλπάζει ανενόχλητη, σκέτη ληστεία! Πώς θα ζήσουμε;

Πληθωρισμό στο 3% ανακοίνωσε για τον Απρίλιο 2023 η ΕΛΣΤΑΤ και αυτή είναι η ιδιότητα των ποσοστών, εύκολα να δείχνουν άσπρο κάτι που είναι όχι απλά μαύρο, αλλά εντελώς κατάμαυρο! Ο λόγος είναι πολύ απλός, το 3% δείχνει τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Απριλίου 2023 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2022, όταν τότε ο πληθωρισμός έτρεχε με 10,2%. Πάντα ο "επίσημος" πληθωρισμός, όχι αυτός που βιώνουμε τα νοικοκυριά, που είναι πολύ μεγαλύτερος κι η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει. Στις 21/5 είναι μονόδρομος η απαλλαγή απ' τους ληστές, που τρώνε τις σάρκες μας.

Το ό,τι ο πληθωρισμός έπεσε στο 3% λοιπόν δεν σημαίνει πως μειώνονται οι τιμές, απλά μειώνεται ο ρυθμός με τον οποίο ακριβαίνουν οι τιμές! Κι οι τιμές ακριβαίνουν κατά ένα μέρος λόγω της συνήθους κερδοσκοπίας, την οποία όχι απλά παρακολουθεί, αλλά σιγοντάρει η κυβέρνηση, για να μαζεύει ΦΠΑ, αλλά κι επειδή έχουμε ασύστολη κερδοσκοπία στα διεθνή χρηματιστήρια, εκεί που διαπραγματεύονται τις τιμές των εμπορευμάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, τον Απρίλιο συνεχίστηκαν οι ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, δηλαδή στις ομάδες "ψωμί - δημητριακά", "κρέατα", "γαλακτοκομικά- αυγά", "ζάχαρη - σοκολάτες - γλυκά - παγωτά" και "εστιατόρια - ζαχαροπλαστεία". Επιπλέον, καθώς τον Απρίλιο είχαμε την περίοδο εορτών του Πάσχα, ανατιμήσεις είχαμε στα αεροπορικά εισιτήρια, στα κόμιστρα των ταξί, στα ξενοδοχεία, στα εισιτήρια των πλοίων και, μια που πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, βεβαίως και στα πακέτα διακοπών.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Παρά τη μείωση των τιμών του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου, η ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στην καθημερινότητα του πολίτη καλπάζει ανενόχλητη. Την ίδια στιγμή καλπάζει επίσης τόσο η ανεργία όσο και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας: οι επιχειρήσεις λένε πως δεν βρίσκουν προσωπικό, αλλά επιμένουν να ...

διατηρούν τους μισθούς σε επίπεδα με τα οποία δεν μπορεί να ζήσει νέος στην Ελλάδα! Ε, ας αυξήσουν τους μισθούς, προκειμένου να μπορούν να ζήσουν οι νέοι στην Ελλάδα και να μην ξενιτεύονται, για να βρουν στον ήλιο μοίρα. Εντελώς χαρακτηριστικά, μεγάλος όμιλος σούπερ μάρκετ, απ' αυτούς που διακρίθηκαν στην ταχύτητα των ανατιμήσεων, διαμαρτύρεται πως ζητά εργαζόμενους και δεν βρίσκει, αλλά την ίδια στιγμή έχει το μέσο μισθό στα €1100 ΜΕΙΚΤΑ. Προσοχή, το ΜΕΣΟ, όχι τον κατώτατο. Και ΜΕΙΚΤΑ, όχι καθαρά. Γιατί δεν πάει να ζήσει ο ιδιοκτήτης με τα €1100 ΜΕΙΚΤΑ;

Η συνεχιζόμενη άνοδος των τιμών των βασικών αγαθών έχει ήδη κάνει κενό γράμμα την αύξηση του κατώτατου μισθού, που ως άλλη μια απάτη είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση την Πρωταπριλιά. Και αποδεικνύει πως πλέον είναι ανεπαρκής ακόμα και η αύξηση που είχε ζητήσει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, αυτή που έκανε γαργάρα η κυβέρνηση για να μη στενοχωρήσει τους εργοδότες.

Μαυρίστε τους αλύπητα! Για τα παιδιά μας, ρε γαμώτο!

ΥΓ: Μετά την προκήρυξη εκλογών για τις 21/5, το ιστολόγιο μπαίνει στην τελική ευθεία για οριστική διακοπή. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου