Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Ολόφρεσκο: "Αναζητώντας την κλιματική κρίση στην Ελλάδα: Σφάλμα 404, ΔΕΝ βρέθηκε!"

Είναι γνωστό πως ο απερχόμενος πρωθυπουργός μας είχε πει "Δεν θέλω να το λέτε κλιματική αλλαγή, κλιματική κρίση να το λέτε", Είναι επίσης γνωστό πως ο αρχηγός της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης μας έχει χαρίσει ιλαρές στιγμές τρόμου για τη "γειτονιά μας που υπερθερμαίνεται". Αλλά όταν οι πολιτικοί αποφασίζουν, μαζί με όλα τα ψέματα που μας έχουν φλομώσει, ποια επιστήμη γίνεται δεκτή και ποια απορρίπτεται, είναι απολύτως σαφές πως τους γοητεύει και τους δονεί η εποχή της Ιεράς Εξέτασης.

Μόνο που η επιστήμη, τουλάχιστον αυτή που σέβεται τον εαυτό της και δεν υπηρετεί προπαγανδιστικά αφηγήματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αμείλικτη με τους συστηματικούς ψεύτες. Πριν τέσσερα χρόνια ήταν η Ομάδα Φυσικής Κλίματος του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος-Μετεωρολογίας ΕΚΠΑ, που ρωτούσε "Πού είναι η "υπερθέρμανση", οέοοο;" Η σχετική εργασία είχε δημοσιευθεί στο τεύχος Ιανουαρίου 2019 του περιοδικού Journal of Atmospheric and Solar-Terrestrial Physics, με τίτλο "Has global warming already arrived?" και ήταν σαφέστατη: "Με βάση αυτά τα αποτελέσματα και έχοντας υπόψη ότι το κλιματικό σύστημα είναι περίπλοκο και σύνθετο με τις υπάρχουσες αβεβαιότητες στις κλιματικές προβλέψεις, δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί αξιόπιστα η άποψη της παρουσίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την έννοια ενός ενισχυμένου φαινομένου του θερμοκηπίου λόγω ανθρώπινων δραστηριοτήτων."

Τώρα έχουμε μια νέα εργασία, που δημοσιεύτηκε στις 27/4/2023 στο περιοδικό Water, με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο "In Search of Climate Crisis in Greece Using Hydrological Data: 404 Not Found" (Αναζητώντας την Κλιματική κρίση στην Ελλάδα με χρήση υδρολογικών δεδομένων: 404 Δεν Βρέθηκε"). Αν μη τι άλλο, ο τίτλος προδιαθέτει για ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό περιεχόμενο κι αν το διαβάσετε δεν θα διαψευσθούν οι προσδοκίες σας! Η εργασία προέρχεται από ερευνητές του Τμήματος Υδατικών Πόρων & Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και ερευνητή του Γεωπονικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο πρώτο σχήμα βλέπετε τα στοιχεία ημερήσιων βροχοπτώσεων στο Λόφο Νυμφών της Αθήνας από το 1860 (μέσες ημερήσιες τιμές επάνω, μέγιστη ημερήσια βροχόπτωση κάτω). Είναι ο λόφος του Εθνικού Αστεροσκοπείου και τα στοιχεία 161 συνεχόμενων ετών δεν δείχνουν τίποτα περισσότερο από μια ...

βροχερή περίοδο τη δεκαετία του 1960 και μια περίοδο ανομβρίας γύρω στο 1990, τότε που η Αθήνα έλεγε το νερό-νεράκι κι έγιναν πολλά έργα (μέχρι και εκτροπή του Εύηνου ποταμού) για εξεύρεση νερού, ώστε στην περίπου 7ετή περίοδο χαμηλών βροχών να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό.

Η μέγιστη ημερήσια βροχόπτωση των 161 ετών καταγράφηκε το 1900, τότε που κανείς δεν σκεφτόταν να μιλήσει για "κλιματική κρίση". Κι είναι απολύτως βέβαιο πως αν η βροχή αυτή επαναληφθεί κάποια στιγμή στο μέλλον θα πνίξει πολύ κόσμο στην Αθήνα, αφού τα πάντα πλέον είναι τσιμεντο-ασφαλτοστρωμένα και όλο το νερό θα δημιουργήσει πλημμυρική απορροή, η κατείσδυση στο έδαφος θα είναι ελάχιστη. Φυσικά οι απατεώνες πολιτικοί και τα βοθροκάναλα θα ξιφουλκήσουν για την "κλιματική κρίση" και θα τρέξουν ν' αυξήσουν κι άλλο το φόρο άνθρακα, για ν' αρπάξουν κι όσες άλλες περιουσίες δεν θα έχουν αρπάξει μέχρι τότε: μάθατε για το τι ψήφισαν να εφαρμοστεί απ' το 2027;

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Στο 2ο σχήμα βλέπουμε αντίστοιχα στοιχεία βροχοπτώσεων για τη Θεσσαλονίκη, με τη σειρά μέσων μηνιαίων τιμών να ξεκινά το 1892 (127 χρόνια), ενώ η σειρά μέγιστων ημερήσιων τιμών ξεκινά το 1930 (93 χρόνια). Στο διάστημα αυτό η μέγιστη ημερήσια βροχόπτωση καταγράφηκε το 1986 κι αν τυχόν επαναληφθεί κάποια στιγμή στο μέλλον, (που όλο και κάποια στιγμή θα δούμε κάτι παραπλήσιο), θα φταίτε εσείς, που δεν πληρώνετε ήδη αρκετό φόρο άνθρακα και γι' αυτό πρέπει να πληρώσετε κι άλλο! Την ίδια ώρα σας αναγκάζουν να έχετε ρεύμα από φυσικό αέριο και να πληρώνετε κι από πάνω για άχρηστα αιολικά. Αέριο εισαγόμενο, όχι Ελληνικό, που επιπλέον τώρα πια μεταφέρεται ως πανάκριβο υγροποιημένο με τα πλοία των γνωστών "αναξιοπαθούντων φίλων" της κυβέρνησης.

Και στο 3ο σχήμα βλέπουμε για 238 σταθμούς στην Ελλάδα το πότε κατέγραψαν την απόλυτα μέγιστη βροχόπτωση, με τη Μακρυνίτσα στο Πήλιο να καταγράφει μια απίστευτη επίδοση το 1957, ξεχωρίζοντας απ' όλη την Ελλάδα και δείχνοντας για ποιο λόγο το Πήλιο είναι καταπράσινο.

Συνοψίζοντας, τα στοιχεία 238 σταθμών, κατανεμημένα σε όλα τα υδατικά διαμερίσματα και με τουλάχιστον 60 χρόνια δεδομένων, δείχνουν ξεκάθαρα πως ΔΕΝ υπάρχει σημαντικό κλιματικό γεγονός σ' αυτή την περίοδο, με κατά τα λοιπά πιο αξιοσημείωτο το έντονα βροχερό "υδρολογικό" (από 1/10 μέχρι 30/9) 1962/63 και την παρατεταμένη ξηρασία απ' το 1988/89 μέχρι το 1992/93. Κάθε τυχόν σύνδεση με την παροιμιώδη γρουσουζιά του Δρακουμέλ ελέγχεται ως τυχαία!

Παρά τα αμείλικτα επιστημονικά δεδομένα, οι απατεώνες πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι από επιστήμονες που αναζητούν το παντεσπάνι τους στις χρηματοδοτήσεις της "κλιματικής απάτης", αποδίδουν όλα τα μετεωρολογικά φαινόμενα στην "κλιματική κρίση", όταν απλά είναι η εναλλαγή των εποχών και οι συνέπειες σε ένα εντελώς άναρχα πολεοδομημένο αστικό περιβάλλον. Μέχρι και τον κορονοϊό βρέθηκε κάποιος ν' αποδώσει στην "κλιματική κρίση", όταν πλέον η επιστημονική άποψη δείχνει ανθρωπογενή κατασκευή του ιού σε εργαστήριο ...

Η εργασία πλέον έχει τύχει παγκόσμιας προβολής, τουλάχιστον για όσους δεν κοιτούν μόνο εκεί που δείχνει το δάχτυλο των πολιτικών: "κλιματική κρίση" σίγουρα δεν έχουμε, αλλά πολιτική κρίση σίγουρα έχουμε!

ΥΓ: Μετά την προκήρυξη εκλογών για τις 21/5, το ιστολόγιο μπαίνει στην τελική ευθεία για οριστική διακοπή. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου