Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Τα στοιχεία της Eurostat τεκμηριώνουν την εγκληματική ανευθυνότητα του ΥΠΕΝ.

Την 1/3, ημέρα που μάθαμε για τη μαζική δολοφονία αθώων πολιτών στα Τέμπη, είχα ανεβάσει την ανάρτηση Υπουργείο Ενέργειας: είναι απλά ηλίθιοι ή συμβαίνει κάτι άλλο; Στη συνέχεια οι αναρτήσεις του Μαρτίου ήταν όλες (πλην μιας, για το φιάσκο του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ), αφιερωμένες στη μαζική δολοφονία, καθώς το μεγάλο κουκούλωμα, που επιχειρούν από κοινού κυβέρνηση-βοθροκάναλα-Δηκεωσίνυ δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Ξαναγυρνούμε λοιπόν σήμερα στη "Συμφωνία για την Ενέργεια", τη διαφήμιση που παίζει το τελευταίο διάστημα σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ακόμα και αφίσες το Υπουργείο Ενέργειας, προκειμένου να πιάσουμε τον "Εθνικό μας Στόχο", "να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% ΑΝΆ ΈΤΟΣ". Προφανώς απευθύνεται σε πολίτες-πρόβατα, απ' αυτά που καταναλώνουν καθημερινά τους τόνους σανό που πετά στον ανεμιστήρα η κυβέρνηση. Γιατί οι σκεπτόμενοι πολίτες, όσοι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις για την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού ανά τους αιώνες, μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να νιώθουν βλέποντας το ανοσιούργημα του ΥΠΕΝ.

"Μείωση 10% ανά έτος" σημαίνει πως το 2022 η ζήτηση ηλεκτρισμού ήταν περίπου 51TWh και με μείωση 10% ανά έτος καταλήγουμε το 2033 στις 16TWh! Το πιο πάνω διάγραμμα είναι απολύτως χαρακτηριστικό: το ΥΠΕΝ δείχνει εγκληματική πρόθεση εξόντωσης των Ελλήνων και μπορεί μόνο να μας κάνει να αναρωτιόμαστε: είναι απλά ηλίθιοι ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Τα στοιχεία της Eurostat για την κατά κεφαλήν ενεργειακή κατανάλωση των νοικοκυριών (Final energy consumption in households per capita), που ...

παρουσιάζουμε σήμερα, τεκμηριώνουν την εγκληματική ανευθυνότητα του ΥΠΕΝ: η Ελλάδα είναι απ' τις χώρες με τη μικρότερη κατά κεφαλήν ενεργειακή κατανάλωση των νοικοκυριών στην ΕΕ και η δήθεν "συμφωνία για την ενέργεια" όχι μόνο είναι χωρίς νόημα, αλλά, επιπλέον ωθεί τα νοικοκυριά σε μείωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Με τα στοιχεία του 2021, που δίνει η Eurostat, η Ελλάδα έχει κατά κεφαλήν κατανάλωση 402 kg "ισοδύναμου πετρελαίου" όταν ο μέσος όρος των 27 κρατών-μελών της ΕΕ είναι 586, δηλαδή 46% περισσότερο! Ο μέσος όρος, δηλαδή υπάρχουν πολλές χώρες με σημαντικά υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση. Ποιος λοιπόν ο λόγος για 10% μείωση ΑΝΆ ΈΤΟΣ; Το ΥΠΕΝ χρωστά πολλές εξηγήσεις, αλλά ποιος θα τις ζητήσει; Η παντελώς ανύπαρκτη αντιπολίτευση, αυτή που ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει στο τρικομματικό έκτρωμα που είχαν έτοιμο πριν τα Τέμπη;

ΥΓ: Μετά την προκήρυξη εκλογών για τις 21/5, το ιστολόγιο μπαίνει στην τελική ευθεία για οριστική διακοπή. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 


2 σχόλια: