Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

"Πάμε κι όπου βγει!" και στον ηλεκτρισμό! Πολύ καθυστερημένα χτυπάνε οι καμπάνες ενόψει Πάσχα!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα την προηγούμενη εβδομάδα, "ο ΑΔΜΗΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου" για την πιθανότητα μπλακάουτ την περίοδο του Πάσχα, λόγω της αυξημένης διείσδυσης των δήθεν "Α"ΠΕ στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας. Αυτό ωστόσο δεν είναι καθόλου πρωτότυπο, σ' αυτό το ιστολόγιο το έχω γράψει απ' τις πρώτες κιόλας αναρτήσεις! Και η τωρινή προειδοποίηση του ΑΔΜΗΕ είναι μια ακόμα πιστοποίηση πως σ' αυτή τη χώρα οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τα έχουν κάνει μπάχαλο παντού, με αποτέλεσμα ακόμα και στον ηλεκτρισμό να εφαρμόζουν το "Πάμε κι όπου βγει!"

Μιλάμε βεβαίως για τον ίδιο ΑΔΜΗΕ που στις 7/10/2022 έβγαλε μια εντελώς ψευδή ανακοίνωση, πως για 5 ώρες οι δήθεν "Α"ΠΕ κάλυψαν το 100% των αναγκών της χώρας. Μια ανακοίνωση που έσπευσε να αναπαράγει ο γνωστός πολιτικός απατεώνας Μητσοτάκης και το ιστολόγιο τον περιποιήθηκε αναλόγως

Και μιλάμε για τον ίδιο ΑΔΜΗΕ που τουλάχιστον απ' το 2014 "καταγράφει την ανησυχία του", (για να το πω κομψά), για τον τεράστιο αριθμό αδειών, που είχε από τότε εκδώσει η ΡΑΕ για "Α"ΠΕ. Μια ΡΑΕ που είναι ασφαλώς μέρος του προβλήματος, τόσο για τον πανάκριβο ηλεκτρισμό όσο και για τους κινδύνους ευστάθειας του συστήματος.

Ήταν ο Απρίλιος 2014, στους πρώτους μόλις μήνες του ιστολογίου, που έγραφα για το Wind Report 2005 της μεγάλης Γερμανικής εταιρείας ενέργειας EON, απ' όπου είχαμε δει ...

το πιο πάνω διάγραμμα: όσα περισσότερα αιολικά βάζεις στο σύστημα, τόσο ΛΙΓΟΤΕΡΗ συμβατική θερμική ενέργεια μπορεί να υποκαταστήσει, σύμφωνα με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Άαχεν.

Είναι το ίδιο Wind Report 2005 της ΕΟΝ που έλεγε πως η εγγυημένη απόδοση ισχύος των αιολικών είναι κάτω από 10%. Το 2005 τα έλεγε αυτά και 18 χρόνια αργότερα ξέρουμε πια πως κι αυτό το 10% είναι πάρα πολύ, η εγγυημένη απόδοση ισχύος των αιολικών τείνει ακόμα και κάτω του 1%!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά! Είναι ακόμα 

Συνεπώς τα πράγματα είναι πολύ απλά: η κυβέρνηση διέλυσε το σύμπαν, στον ηλεκτρισμό θα σταματούσε; Έχει παραδώσει το σύνολο των Ελλήνων ομήρους στους "πέντε νταβατζήδες" του ηλεκτρισμού, όπως έλεγε κάποτε ο αρχισταθμάρχης που κατέβασε όλο το Υπουργικό του Συμβούλιο στο Μπαϊρακτάρη. Σκοπίμως δεν ενισχύει το δίκτυο χαμηλής τάσης, γιατί τότε θα μπορούσαμε όλοι να βάλουμε φωτοβολταϊκά σε στέγες και ταράτσες, να βάλουμε δικούς μας φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στα οποία μας στέλνουν υποχρεωτικά κι όχι με δικαίωμα επιλογής, και να μην είμαστε τόσο πολύ εξαρτημένοι απ' τους  "πέντε νταβατζήδες". 

Ακραία ταξική η πολιτική της ΝΔ στον ηλεκτρισμό: ενισχύει τους ολιγάρχες σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, ακριβώς αυτούς στους οποίους έδωσε εννιά (9) δισεκατομμύρια μέσα σε 15 μήνες για να μη χρεοκοπήσουν και χάσει η Βενετιά βελόνι. Και την ίδια στιγμή μας καλεί να μάθουμε να ζούμε χωρίς ηλεκτρισμό, προωθώντας το πρότυπο ζωής του αλήστου μνήμης Ταμήλου: να γυρίσουμε στις σπηλιές και να ζούμε με γκαζόλαμπες, επειδή "το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό". Μαυρίστε τους, αλύπητα!

ΥΓ: Μετά την προκήρυξη εκλογών για τις 21/5, το ιστολόγιο μπαίνει στην τελική ευθεία για οριστική διακοπή. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

5 σχόλια:

  1. Ήδη έχουν αρχίσει οι περικοπές φορτίων Α.Π.Ε από τον ΔΕΔΔΗΕ φίλε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρήκα 2 βίντεο στα οποία είναι φανερό πως κάποιος δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα αρμοδιότητάς του, διαβάζοντας τις απαντήσεις, που προφανώς ήταν έτοιμες, κάτι που φαίνεται και από τις κινήσεις των ματιών του που κάνουν ανάγνωση κειμένου, ενώ ο συχνά άστοχος χρωματισμός της φωνής δείχνει να μην αντιλαμβάνεται καλά το περιεχόμενο του κειμένου που διαβάζει. Του ρόλου. Μήπως είναι ένας ατάλαντος ηθοποιός?
    Τα λινκ των βίντεο:
    https://www.youtube.com/watch?v=4873bJGEecw

    https://www.youtube.com/watch?v=QfKOxiL2AJE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ασύνηθες να διαβάζει κάποιος την τοποθέτησή του: οι πολιτικοί το κάνουν συνέχεια, μ' ένα μηχάνημα που λέγεται autocue. Παρακάμπτω το "ηθοποιός" και στέκομαι στο "ατάλαντος": έχει ατελείωτο ταλέντο να παριστάνει τη μαριονέτα, κάνοντας ό,τι του πουν.

      Διαγραφή
    2. Ένας ταλαντούχος χρωματίζει σωστά τη φωνή και "ζει" το ρόλο. Θα μπορούσε να βρεθεί από τη δραματική σχολή πολύ καλύτερος και με μικρότερη αμοιβή. Ο συνάδελφός του, ο Βολοντιμίρ, είναι πολύ πιο πειστικός.

      Διαγραφή
    3. Έχει έξοδα το παιδί, απ' τη τσέπη του θα τα πληρώσει; Οι δικές μας τσέπες γιατί είναι;
      Όσο για το συνάδελφο, σίγουρα είναι πολύ πιο πειστικός.

      Διαγραφή