Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

1500€ στο τέλος της τετραετίας: μια φορά απατεώνας, για πάντα απατεώνας!

"Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι η αύξηση των μισθών κατά 25% μέσα στην τετραετία ώστε ο μέσος μισθός να φθάσει στα 1500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας" είπε ο επιτέλους απερχόμενος κι αμέσως ήρθε στο μυαλό η σκέψη "μια φορά απατεώνας, για πάντα απατεώνας"! Ο λόγος είναι πολύ απλός, το ιστολόγιο είχε παρακολουθήσει τον "κοινωνικό διάλογο" για τον κατώτατο μισθό μιζέριας, που ανακοίνωσε προεκλογικά η κυβέρνηση, και είχε διατυπώσει ξεκάθαρη άποψη: Κατώτατος μισθός διαιώνισης της φτώχειας για τους νέους, νέτη-σκέτη υπονόμευση του θεσμού της οικογένειας!

Όπως είχε πει τότε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, "ο διάμεσος μισθός πλήρους απασχόλησης ήταν το 2021 στα 1.300 ευρώ ανά μήνα. Κατ’ επέκταση, το κατώφλι φτώχειας, που αντιστοιχεί στο 60% του διάμεσου μισθού, ήταν στα 780 ευρώ, δίχως να ληφθεί υπόψη η επίδραση της ακρίβειας. Συνυπολογίζοντας μόνο τον προσδοκώμενο πληθωρισμό του 2023, ώστε να αποφευχθεί μια νέα απώλεια αγοραστικής δύναμης, ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να ανέλθει στα 826 ευρώ."  Και, βεβαίως, ο πολιτικός απατεώνας πήγε τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ, όχι στα 800 κι ούτε καν σκέψη για 826: να μη δυσαρεστήσουμε και το ΣΕΒ!

Αν τώρα ο διάμεσος μισθός για το 2021 ήταν στα 1300€, αυτό πρακτικά αμέσως σημαίνει πως τα 1500€ το 2027 αντιστοιχούν σε "αύξηση" 200€ σε έξι (6) χρόνια! Κι αν συνυπολογίσουμε πως πρόσφατα "ξεπάγωσαν" οι ...

τριετίες, (που ήταν 10 χρόνια "παγωμένες" απ' τα μνημόνια), τα έξι χρόνια είναι δυο τριετίες και κάθε τριετία δίνει προσαύξηση 10% στον κατώτατο μισθό, τα 1300€ του 2021 θα έπρεπε το 2027 να είναι, μόνο απ' τις νόμιμες προσαυξήσεις, κρατηθείτε ... 1560€! 

Δηλαδή ο επιτέλους απερχόμενος πολιτικός απατεώνας, που έχει μοιράσει ατελείωτα δισεκατομμύρια στους γνωστούς και μη εξαιρετέους επιχειρηματίες, προκαλώντας μάλιστα γι' αυτό την επανειλημμένη έκρηξη του ιδιοκτήτη του ΟΣΦΠ, υποσχέθηκε ΜΕΙΩΣΗ μισθού στην τετραετία! Όχι αύξηση, όχι αντιμετώπιση της ακρίβειας, που έφερε η πολιτική του, αλλά, επιπλέον, στέρηση και μέρους των νομίμων αποδοχών! 60€ το μήνα είναι το λάδι και το ψωμί μιας οικογένειας κι αυτά θέλει να τα κλέψει και το λέει ξεδιάντροπα!

Αν τώρα μέσα στην 4ετία υπάρχει και αύξηση του ΑΕΠ/άτομο, που λογικά θα υπάρχει, αυτή θα την ξεκοκαλίσουν "οι συνήθεις ημέτεροι" και δεν θ' αφήσουν ψίχουλο να πέσει απ' το τραπέζι! Και τα παραμπουκωμένα Μέσα Προπαγάνδας τον δόξασαν, βεβαίως-βεβαίως, αφού μαζί μοιράζονται το πλιάτσικο στο δημόσιο πλούτο.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Κάτι μου λέει πως με τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων, και ιδίως των νέων, που αυτοί είναι οι χαμηλόμισθοι, απ' την κάλπη της 21ης Μάη θ' ακούσουμε τσιφτετέλια σαν αυτό που λένε στο βιντεάκι! Και βέβαια μην περιμένετε απ' την "αντιπολίτευση" να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο και να καταγγείλει την απάτη της δήθεν αύξησης: είναι απασχολημένη να ετοιμάζεται για συγκυβέρνηση με τον απατεώνα ...

ΥΓ: Μετά την προκήρυξη εκλογών για τις 21/5, το ιστολόγιο μπαίνει στην τελική ευθεία για οριστική διακοπή. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου