Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ερώτημα: τους γύφτους να τους πυροβολούμε ή καλύτερα, μια και καλή, "να τους κάνουμε σαπούνι";

Στις 6/12/2008 ένας αστυνομικός στα Εξάρχεια έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ προς ομάδα νεαρών. Ένας 16χρονος, γόνος οικογένειας των βορείων προαστίων, έχασε τη ζωή του απ' τη σφαίρα και στα πρωτοφανούς έκτασης επεισόδια που ακολούθησαν, ως διαμαρτυρία στην αστυνομική βία, κάηκε η Αθήνα. Από τότε ο δρόμος στα Εξάρχεια έχει το όνομα του αδικοχαμένου 16χρονου. Για όσους είτε το έχουνε ξεχάσει είτε δεν το γνωρίζουν, τότε υπήρξαν πολυάριθμες συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες για δράση παρακρατικών μηχανισμών, παράλληλα με τις δυνάμεις καταστολής.

Στις 5/12/2022 ένας αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ προς έναν νεαρό, τον οποίο καταδίωκε επειδή έβαλε στο αυτοκίνητο €20 πετρέλαιο κι έφυγε χωρίς να πληρώσει. Ένας 16χρονος, γόνος οικογένειας Ρομά, χαροπαλεύει στο νοσοκομείο, καθώς η σφαίρα του αστυνομικού καρφώθηκε στο κεφάλι του. Και στη Θεσσαλονίκη ξέσπασαν επεισόδια, ως διαμαρτυρία στην αστυνομική βία, αλλά ήταν πολύ μικρότερης έκτασης απ' αυτά του 2008 στην Αθήνα.

Μακάρι το παιδί να τα καταφέρει και να επιζήσει! 14 χρόνια μετά το περιστατικό στην Αθήνα, άπειρα ερωτηματικά γεννά η κατάπτυστη ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποσιωπά το σοβαρότατο τραυματισμό απ' τον πυροβολισμό του αστυνομικού κι αφήνει να εννοηθεί πως ο 16χρονος τραυματίστηκε όταν το αυτοκίνητο έπεσε σε τοίχο!

Η διαφορά ανάμεσα στα περιστατικά του 2008 και του 2022 είναι πως ο ένας 16χρονος είναι γόνος "καλής" οικογένειας, ενώ ο άλλος 16χρονος είναι γόνος Ρομά. Κι αυτό αμέσως ξύπνησε τα ρατσιστικά ένστικτα της κοινωνίας: οδηγός ταξί, σε μεγάλη πόλη της βόρειας Ελλάδας, μου είπε χθες, με ελαφρώς αλβανική προφορά, πως "οι Ρομά κλέβουν και ν' αφήσουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της". Λίγο μόνο αργότερα, δέχθηκα τηλεφώνημα από ραδιόφωνο μεγάλης πόλης της νότιας Ελλάδας και, συζητώντας το θέμα, ο δημοσιογράφος μου είπε πως κι αυτός ακούει την ίδια άποψη. Και σε ειδησεογραφικά μέσα, που μάλιστα αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, εμφανίστηκαν τίτλοι όπως "Οι γ#φτοι έκαψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους".

Θα είχε βεβαίως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία με το ...

τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας του υπαλλήλου του πρατηρίου καυσίμων, που ειδοποίησε τους αστυνομικούς, και οι εντολές που έδωσε το κέντρο προς τον αστυνομικό που τελικά χρησιμοποίησε το όπλο του στη Θεσσαλονίκη. Αλλά αυτά ενδεχομένως να είναι στη δικογραφία που θα σχηματιστεί και να μην τα μάθουμε ποτέ.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Κατόπιν αυτού προκύπτει το ερώτημα του τίτλου της σημερινής ανάρτησης: τους γύφτους να τους πυροβολούμε ή καλύτερα, μια και καλή, "να τους κάνουμε σαπούνι"; Στις 2 Αυγούστου κάθε χρόνο είναι η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά, για να υπενθυμίσει σε όλους τον αφανισμό που υπέστησαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκεί που "τους έκαναν σαπούνι". Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε επειδή στις 2/8/1944 θανατώθηκαν σε θαλάμους αερίων στο στρατόπεδο του Άουσβιτς, της 1ης εικόνας, 2.897 Ρομά γυναίκες και παιδιά.

Η ναζιστική Γερμανία, μαζί με τους συμμάχους της στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επιχείρησαν εθνοκάθαρση, ουσιαστικά γενοκτονία εναντίον των Ρομά της Ευρώπης. Μόλις το 1982 η Γερμανία αναγνώρισε και παραδέχτηκε τις διώξεις των Ρομά απ' τους Ναζί και το 2012 κατασκεύασε μνημείο του Ολοκαυτώματος των Ρομά απέναντι απ' το Ράιχσταγκ, δίπλα στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Εδώ και μια 20ετία υπάρχουν χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια του ΕΣΠΑ για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, με ιδιαίτερη έμφαση στην παιδική ηλικία. Και σ' αυτή την περίπτωση ωστόσο το πρόβλημα είναι πως οι πολιτικοί κατασπαταλούν ή τρώνε τα λεφτά και θυμούνται τους Ρομά μόνο στην προεκλογική περίοδο. Οπότε ξεχάστε το ερώτημα του τίτλου, καθώς το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα διανοούνταν ποτέ αστυνομικός να πυροβολήσει εναντίον πολιτικού που "τρώει", με νομότυπες διαδικασίες φυσικά, τα σπίτια του κοσμάκη, που βγάζουν σε πλειστηριασμούς οι τράπεζες. Αν κάποια στιγμή αποβάλλουμε το ρατσιστή "νοικοκυραίο", που κρύβουμε μέσα μας, θα είναι εύκολη η απάντηση!

ΥΓ: Όπως είχα γράψει το Πάσχα, το ιστολόγιο είναι πια στην τελευταία του χρονιά και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 8+ χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό! 

 

23 σχόλια:

  1. "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει", αλλά δυστυχώς "πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.ot.gr/2022/12/07/diethni/vretania-anoigei-neo-oryxeio-anthraka-meta-apo-dekaeties/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι παλιά ιστορία, κάθε που βγαίνει μια άδεια, εμφανίζονται παρόμοια δημοσιεύματα. Με την τιμή του λιθάνθρακα 300% πάνω απ' το 2019 στα Ευρωπαϊκά λιμάνια και 400% στην Αυστραλία, απολύτως αναμενόμενο ν' ανοίξουν νέα ορυχεία. Στην Ελλάδα οι ξεπουλημένοι έκλεισαν τα ορυχεία, ενώ υπάρχουν και εξωηλεκτρικές χρήσεις του λιγνίτη.

      Διαγραφή
  3. Πάντως δύσκολα θα πυροβολούσε αστυνομικός εναντίον πολιτικού που "τρώει". Οι περισσότεροι αστυνομικοί ξέρουν πως σε τέτοια περίπτωση ο κ.Κούγιας κατά πάσα πιθανότατα θα επέλεγε να είναι συνήγορος υπεράσπισης του πολιτικού και όχι του αστυνομικού.
    https://www.youtube.com/watch?v=TzBZJjGyVvw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κούγιας δεν ενδιαφέρεται για την υπεράσπιση κανενός, ενδιαφέρεται μόνο να αυτοπροβάλεται ως παγώνι.

      Διαγραφή
  4. Οσο αφορά τον Γρηγορόπουλο:

    - Στα επεισόδια για τον Γρηγορόπουλο για όσους είτε το έχουνε ξεχάσει είτε δεν το γνωρίζουν, τότε υπήρξαν πολυάριθμες συγκεκριμένες καταγγελίες για δράση παρακρατικών μηχανισμών που μπαινόβγαιναν σε πρεσβείες, παράλληλα με τις "αυθόρμητες" δυνάμεις που καίγαν την Αθήνα, συν το γεγονός ότι πριν τις 6/12/2008 υπήρχε επικοινωνία Καραμανλή με τον Αλέκο Αλαβάνο, γιατί υπήρχαν οι φήμες ότι κάτι θα γίνει τον δεκέμβριο, με τον Αλαβάνο να διαβεβαιώνει τον Καραμανλή και να του λέει, κοιμήσου ήσυχος, φήμες και τράβα να φας κανένα κοψίδι.
    Αλλά άμα έχεις πληροφορίες από πρίν, σκάει και η δολοφονία Γρηγορόπουλου και αρχίζουν ΑΜΕΣΩΣ οργανωμένα και συντονισμένα επεισόδια έχεις πάρει το μήνυμα ότι πάμε για χοντρές καταστάσεις και από το "προς γκρεμός (χοντρές καταστάσεις) και πίσω ρέμα (αδράνεια)" η κυβέρνηση έκατσε στα αυγά της.
    Θυμίζω τα πολλά άγνωστα sms που σταλθήκανε και προτρέπαν κόσμο να κατέβει κάτω, συν την στάση άμα θυμάστε όλων των μμε που προέτρεπαν τον κόσμο να κατέβει κάτω, ρίχναν λάδι στην φωτιά και είχαμε και περιπτώσεις π.χ. όπου το Mega παραποίησε το βίντεο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου (και τα μμε στο κόλπο για να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή).
    Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Καραμανλής, η κυβέρνηση δηλαδή, δεν έκανε απολύτως τίποτα και άφησε να καίγεται για 3 μέρες η Αθήνα.
    Είναι αστείο να πιστεύει κάποιος πως οι μηχανισμοί της κυβέρνησης δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και να σταματήσουν αυτό που γινόταν τις πρώτες ώρες.

    Οσο αφορά τον 16χρονος Ρομά:

    - Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο 16χρονος Ρομά πήγε να εμβολίσει μετωπικά το δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (αλήθεια ποιά είναι η θέση-γνώμη σας για αυτό το γεγονός και πως την κρίνετε αν ισχύει αυτό;), από που προκύπτει το "ένας αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ προς έναν νεαρό";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ο 16χρονος Ρομά πήγε να εμβολίσει μετωπικά το δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ": καταρχήν αυτό το λέει η αστυνομία και δεν σημαίνει πως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μόνο επειδή το λέει η αστυνομία.
      Κατά δεύτερον, θεωρώ πως δεν αντέχει στην κοινή λογική το να βρεθεί το δίκυκλο μπροστά απ' το φορτηγάκι.
      Κατά τρίτον, μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο τοποθετήσεις πιο ειδικών για το θέμα, π.χ. στο https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1693538/giorgos-papakonstadis-i-aitiologia-kai-mono-tis-paravasis-den-dikaiologei-ton-purovolismo/
      Κατά τέταρτον, ο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη αυτό ακριβώς έκανε.

      Διαγραφή
  5. Οσο αφορά τους Ρομά:

    - Το ΚΑΛΟ Διευθυντήριο των Βρυξελλών έχει δώσει εντολή πως οι λαθρομετανάστες πρέπει να αποκαλούνται μετανάστες και οι γύφτοι πρέπει να αποκαλούνται Ρομά. Αν δεν τηρείς αυτή την εντολή είσαι ρατσιστής "νοικοκυραίος" και πέφτει στο κεφάλι σου ο περίφημος «αντιρατσιστικός νόμος» για το καλό σας και καλό μας.

    Αν δεν το γνωρίζετε σας ενημερώνω π.χ. ότι είχαμε και εν ψυχρώ πυροβολισμό στο πρόσωπο του διοικητή της ΟΠΚΕ αλλά και άλλων δύο αστυνομικών (αλήθεια ποιά είναι η θέση-γνώμη σας για αυτό το γεγονός και πως την κρίνετε αν ισχύει αυτό;)

    Αν δεν το γνωρίζετε σας ενημερώνω (σαν κάτοικος της περιοχής) ότι οι ρομά είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ κράτος εν κράτει στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια...
    Προφανώς δεν γνωρίζετε τα πολλά επιδόματα που παίρνουν οι ρομά (και που τα περισότερα είναι μούφα π.χ. με την ενοικίαση-μεταφορά παιδιών αναμεταξύ τους), με το τι ασχολούνται... ή με το πως βγάζουν χρήμα... Εχετε δει κάποιον ρομά να πεινάει και να μην έχει να φάει; να είναι άστεγος; ή κάποιον ΜΗ ρομά να έχει τα αρχ@δι@ να μιλήσει; μαυρό φίδι που τον έφαγε (από τους ρομά + τους αντίφα) και μούγκα στη στρούγκα...
    Μούγκα στη στρούγκα και ξεχνάμε μια από τις πολλές περιπτώσεις:
    Στις 06/2017 ο 11χρονος Μάριος τραυματίστηκε θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα την ώρα που έπαιζε με συμμαθητές του στον προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών επί της οδού Βαρελά στο Μενίδι. Για πέστε μας κάτι για αυτήν την "αδέσποτη σφαίρα" και το τι έγινε;;; Κατά τα άλλα πρέπει να αποβάλλουμε το ρατσιστή "νοικοκυραίο", που κρύβουμε μέσα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλος μια από τις πολλές προσωπικές εμπειρίες που ζούμε εδώ στον παράδεισο εμείς οι ρατσιστές "νοικοκυραίοι" (από τον αδερφό μου που δουλεύει σαν οδηγός στα λεωφορεία της περιοχής).
    Ξέρετε τα φτωχά παιδιά των ρομά πως παίζουν; Με τις πέτρες... και αυτό γιατί ο μπαμπάς και η μαμά δεν έχουν χρήματα να του πάρουν παιχνίδια. Οταν ένα λεωφορείο μπαίνει ή βγαίνει στο Αμαξοστάσιο Άνω Λιοσίων πάνε και πετάνε πετρούλες στο λεωφορείο... Η υπηρεσία αλλά και οι οδηγοί μούγκα στη στρούγκα για να μην τους πούνε ρατσιστή "νοικοκυραίο"... το ίδιο και η αστυνομία όταν κάποιος ρατσιστής "νοικοκυραίος" την καλέσει...
    Αν εκτός από οδηγό ταξί και δημοσιογράφο γνωρίζετε και κάποιον οδηγό στα λεωφορεία (όχι μόνο που να δουλεύει στο Αμαξοστάσιο Άνω Λιοσίων αλλά σε οποιαδήποτε γραμμή, είναι κοινό μυστικό) ρωτήστε το.
    Αμα θέλετε μπορώ από προσωπική εμπειρία να σας πω και πως βγάζουν το καθημερινό χατζιλίκη τους.

    Καλό είναι να χαμηλώσουμε λίγο την μπάλα και να μην μιλάμε για Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά ή «ΟΙ ΡΟΜΑ είναι οι μαύροι της Ελλάδας...» και για «Οι ζωές των ρομά έχουν σημασία».
    All Lives Matter.

    υ.γ.
    Μια προσωπική άποψη. Γεγονότα π.χ. Γρηγορόπουλος, Φύσσας, που δρομολογούν πολιτικές καταστάσεις και αλλαγές, κρύβουν από πίσω τους το παρακράτος (μυστικές υπηρεσίες).
    Τέλος είδατε κάποιον αντιεξουσιαστή-αντιρατσιστή από αυτούς που τώρα βγαίνουν έξω και διαμαρτύρονται για τους ρομά, να βγαίνουν έξω και να διαμαρτύρεται για την κορονο-Χούντα όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο κράτος δικαίου υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας της ποινής και όχι ο εν ψυχρώ πυροβολισμός.
      Όσο για το τι συμβαίνει στα Άνω Λιόσια, στο Ζεφύρι, στο Μενίδι, κλπ, η απάντηση είναι πως δεν συμβαίνει το ίδιο στην Αγία Βαρβάρα ή άλλες περιοχές όπου υπάρχει επιτυχής κοινωνική ένταξη. Συνιστώ να ξαναδιαβάσετε την τελευταία παράγραφο της ανάρτησης: οι σημερινοί πολιτικοί είναι το κύριο πρόβλημα της χώρας, όχι οι Ρομά.

      Διαγραφή
    2. @Acer Aspire. Από τα γραφόμενά σας στα σχόλια φαίνεται πως θεωρείτε δεδομένη την έντονη δράση παρακρατικών μηχανισμών στην Ελλάδα. Μηχανισμών όμως που από παλιά έχουν βασικό βραχίονα την ΕΛΑΣ ή τμήμα αυτής και των προϊσταμένων της. Άρα, και λογικά, η υπηρεσία αυτή σε κάποιες περιπτώσεις δρα παράνομα και με εξωθεσμική κάλυψη. Αυτή η παρανομία εμφανίζεται με διάφορους τρόπους. Ένας απ' αυτούς, προφανώς, είναι και οι παράξενοι θάνατοι από αστυνομικές σφαίρες, ανθρώπων ανηλίκων και ενηλίκων εκεί που δεν δικαιολογούνται. Άλλος τρόπος εμφάνισης είναι η στοχευμένη αδιαφορία ή και υποδαύλιση παρανομιών (πχ "κράτος εν κράτει των ρομά"), των οποίων αρμοδιότητα της αστυνομίας είναι να ελέγχει. Οπότε πάλι μιλάμε για παρανομία. Με λίγα λόγια, όταν κάποιος θεωρεί δεδομένη την ύπαρξη παρακράτους, θεωρεί αναγκαστικά παράνομη και την δράση της αστυνομίας.

      Διαγραφή
    3. @greeklignite. Δεν συμβαίνει το ίδιο στην Αγία Βαρβάρα γιατί πολύ απλά στην Αγία Βαρβάρα οι αποκαλούμενοι ρομά είναι Τσιγγάνοι (οι οποίοι έχουν και "Βασιλιά των Τσιγγάνων"), ἐν ἀντιθέσει με Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Μενίδι που οι ρομά είναι γύφτοι. Και τους δύο τους αποκαλούν ρομά αλλά η διαφορά μεταξύ τους είναι μέρα με την νύχτα (π.χ. μουσικά ακούσματα, επαγγέλματα που ασχολούνται, σπίτια που μένουν, πως αντιμετωπίζουν-συμπεριφέρονται στην γυναίκα κ.λ.π.). Οι Τσιγγάνοι έχουν δυτικό background ἐν ἀντιθέσει με τους γύφτους που έχουν ανατολικό background. Μιλάμε για κοινωνική ένταξη οκ, αλλά ξεχνάμε όμως κάτι βασικό το αν ο άλλος στον οποίο αναφερόμαστε θέλει να ενταχθεί ή όχι.

      Διαγραφή
    4. @ΔΤ Εχουμε παράξενους θανάτους από αστυνομικές σφαίρες, ανθρώπων ανηλίκων ή ενηλίκων εκεί που δεν δικαιολογούνται, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και θανάτους αστυνομικών (π.χ. δες Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη). Δεν αναφερόμουν στην ΕΛΑΣ αλλά καθαρά στις μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) όπου κρατώ επιφυλάξεις για το γράμμα Ε και αναφέρθηκα σε γεγονότα π.χ. Γρηγορόπουλος, Φύσσας, που δρομολογούν πολιτικές καταστάσεις. Οσο αφορά τον Φύσσα θα θυμίσω πως τότε, τόσο ο Τάκης Φωτόπουλος όσο και ο Γιώργος Δελάστικ, είχαν δηλώσει πως το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα απέξω και εκεί κοντά βρίσκονταν οι μυστικές υπηρεσίες. Επίσης θυμίσω την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών. Αν έχεις δει το βίντεο τι πιστεύεις ότι αυτή έγινε από κάποια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου; Η ψυχρή δολοφονία, το να κολλήσεις το όπλο στο κεφάλι ενός ανθρώπου και να πατήσεις την σκανδάλη αυτό γίνετε είτε από την μαφία, είτε από το παρακράτος ή κράτος (βλέπε μυστικές υπηρεσίες).

      Η δράση του παρακράτος (μυστικές υπηρεσίες) ή η δράση της αστυνομίας δεν είναι παράνομη, είναι νόμιμη + παράνομη.
      Τι εννοώ με αυτό. Αν η αστυνομία σε σταματήσει γιατί πέρασες κόκκινο φανάρι και σου πεί πάρε ένα δωράκι (κλήση) αυτό είναι νόμιμο, αλλά αν το δωράκι αυτό είναι μια σφαίρα στο κεφάλι σου τότε δεν είναι νόμιμο (παράνομο). Αν το παρακράτος (μυστικές υπηρεσίες) κάνουν μια δολοφονία για κάποιους σκοπούς που έχουν αυτό δεν είναι νόμιμο (παράνομο). Αν όμως το παρακράτος (μυστικές υπηρεσίες) κάνει μια απεργία σε κάποιον επαγγελματικό χώρο (φυσικά για κάποιους σκοπούς που έχουν και όχι γιατί τους έπιασε η αγάπη για το προλεταριάτο) αυτό είναι νόμιμο (Οι αγγλοσάξονες λόγο ότι αγαπούν την ιστορία έχουν την συνήθεια ανά κάποια χρόνια να αποχαρακτηρίζουν έγγραφα οι μυστικές υπηρεσίες τους. Ενα τέτοιο έγγραφο είχε δείξει πως πίσω από μια απεργία σε κάποιο ναυπηγείο της γερμανίας βρισκόταν (δηλαδή την διοργάνωσε) η CIA, με σκοπό την μη ναυπήγηση ενός πλοίου, και αυτή την στιγμή δεν θυμάμαι τους λόγους οι οποίοι αναφέρονταν στο έγγραφο για να στους πω).

      Διαγραφή
  7. Λυπάμαι που μια από τις τελευταίες αναρτήσεις αυτού του πολύ αξιόλογου ιστολογίου, θα έχει ένα τέτοιο κείμενο.... Είπαμε ρε φίλε, ξέπλυμα, αριστερίλα, αλλά κάπου για στάκα και λιγάκι....

    1ον) Ήσουν μπροστά; Όλοι εσείς που καταδικάζετε τον αστυνομικό, συμπεριλαμβανομένων και όλων των γύφτων που διαμαρτύρονται από όλη την Ελλάδα, ήσασταν μπροστά; Το είδατε με τα μάτια σας το περιστατικό; Από πότε αναλαμβάνει ο όχλος να δικάζει και να καταδικάζει; Συμφωνείς εσύ, ένας άνθρωπος που νόμιζα τόσο καιρό πως είναι λογικός, να δικάζει ο όχλος; Με βάση μόνο το συναίσθημα; Χωρίς να ήταν μπροστά στο περιστατικό;

    2) Ακόμη κι αν τον δολοφόνησε εν ψυχρό ο αστυνομικός και έχουν δίκιο οι γύφτοι, αυτό δε τους νομιμοποιεί να ξεσπάνε πάνω στους γηγενείς Έλληνες, με εντελώς ρατσιστικό τρόπο, και να βαράνε, να κλέβουν, να καταστρέφουν περιουσίες, σε άγνωστους πολίτες, άσχετους με το περιστατικό. Και φυσικά είναι εντελώς τρισάθλιο να απειλούν τη ζωή του αστυνομικού, του βενζινοπώλη, και των οικογενειών τους, μπροστά στη κάμερα, αν η δικαιοσύνη δε βγάλει την απόφαση που γουστάρουν.

    3) Ο νεαρός πυροβολήθηκε όχι για το ποσό που έκλεψε, αλλά γιατί έκανε επικίνδυνους ελιγμούς για να διαφύγει της σύλληψης. Ακόμη κι αν οι αστυνομικοί γνώριζαν πως το ποσό της κλοπής ήταν ευτελές, πρώτον έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τη ζωή τους, δεύτερον έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν όποιον ύποπτο γουστάρουν και να τον ελέγξουν, και τρίτον και σημαντικότερον, όταν ο ύποπτος κάνει τέτοιους ελιγμούς για να διαφύγει, το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει ο αστυνομικός είναι πως έχει κάτι να κρύψει. ΚΑΝΕΙΣ δε κάνει κάτι τέτοιο μόνο επειδή έβαλε τζάμπα βενζίνη. Προφανώς θέλει να αποφύγει τη σύλληψη για άλλο λόγο. Άρα έχει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να τον σταματήσει, γιατί μπορεί πχ να σκότωσε ή να βίασε λίγο παρακάτω, ή να κουβαλάει στο αμάξι κάτι παράνομο, ή κάποιον παράνομο...

    4) Ο αστυνομικός, είτε είναι άσσος στο σημάδι και πέτυχε κεφάλι με τη μία, μέσα σε αυτοκίνητο, από πίσω, που έτρεχε, κι ενώ είχε χάσει την ισορροπία του λόγω του εμβολισμού, με πιστόλι χωρίς σκόπευτρο και μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.... Είτε απλά ήταν η κακιά στιγμή. Συμβαίνουν κι αυτά. Όταν επιλέγει κάποιος να ζει παράνομα, αναλαμβάνει και το ρίσκο του.

    5) Οι γύφτοι δε δικαιούνται να ομιλούν για τίποτα στην Ελλάδα. Έχουν ΡΗΜΑΞΕΙ τους γηγενείς τόσα χρόνια, και με τη παρανομία και το έγκλημα, και με το να μασάνε τεράστιο κομμάτι του προϋπολογισμού χωρίς ποτέ να προσφέρουν τίποτα, και με το να μη μπορεί κανείς γηγενείς να βρει γιατρό σε νοσοκομείο γιατί έχει ατελείωτες ουρές από γύφτους που εξυπηρετούνται πρώτοι ακόμη και για σπασμένο νύχι....

    6) Η απάντηση στο ερώτημά σου στην επικεφαλίδα, είναι μία: Είτε διαλύουν τους καταυλισμούς, εξαπλώνονται διάσπαρτοι ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις, και μαθαίνουν να ενσωματώνονται, να ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, και να πάψουν να παρασιτούν, είτε απέλαση. Δεν τηρούν το κοινωνικό συμβόλαιο, με δική τους επιλογή κι ευθύνη. Εμείς ως ελληνική κοινωνία, ό,τι ήταν να κάνουμε για να ενσωματωθούν, το κάναμε. Δε θα κάτσουμε να μας γ@μήσουνε κιόλας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούμε πολύ εύκολα να τσουβαλιάσουμε κάποιους, όταν ξεχνούμε πως κέντρο των πάντων είναι ο άνθρωπος και η υπέρτατη αξία είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όποιος ονειρεύεται να τη δει πιστολέρο για ένα πλημμέλημα, ανήκει στο Φαρ Ουεστ. Είτε είναι αστυνόμος είτε είναι Ρομά. Καθώς υπάρχουν και οι "άλλοι" αστυνομικοί: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/volos/volos-astynomikos-plirose-20-eyro-kai-edose-telos-stin-peripeteia-oikogeneias/

      Διαγραφή
    2. Νόμιζα πως για το ρήμαγμα στην παράγραφο 5 ευθύνονται οι πολιτικοί και οι τράπεζες!

      Διαγραφή
    3. @greeklignite, φήμες λένε πως η οικογένεια δεν ήταν ρομά...

      Διαγραφή
    4. @ΔΤ: το πρωί του Σαββάτου στον Άλφα (Μάνεσης) ήταν ο Πρόεδρος των Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας και δεν είπε κάτι τέτοιο. Επίσης, το πανό μπροστά στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης λέει πως τον πυροβόλησαν επειδή ήταν Ρομά.

      Διαγραφή
    5. Το σχόλιό μου αφορούσε την οικογένεια της οποίας το εικοσάρικο πλήρωσε ο αστυνομικός. Μάλλον δεν ήταν ρομά.

      Διαγραφή
    6. Κατάλαβα λάθος. Όχι, η οικογένεια στο Βόλο δεν προκύπτει από πουθενά να ήταν Ρομά. Ήταν απλά μια απ' τις χιλιάδες οικογένειες Ελλήνων, που φτωχοποιήθηκαν από πολιτικούς που πουλάνε εξυπηρετήσεις προκειμένου να κουβαλούν βαλίτσες με 500άρικα.

      Διαγραφή
    7. Κουβαλούν βαλίτσες με 500άρικα και κατασκευάζουν συνενόχους με 600άρικα.
      Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αυτές ειδικά τις μέρες, αν υπήρχε μια ανακοίνωση από φορείς όπως η ΠΟΑΣΥ ότι πχ σύμφωνα με το Άρθρο 2 του καταστατικού τους, αρνούνται την ενίσχυση των 600€ εφόσον δεν αφορά όλους τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους της χώρας.
      http://www.poasy.gr/site/index.php/el/p-o-as-y/katastatiko-leitourgias

      Διαγραφή
    8. Τα καταστατικά είναι για να λένε μεγάλες κουβέντες. Στην πράξη ουδείς καν τα γνωρίζει! Συνεπώς, επειδή οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, μην περιμένετε άδικα. Η χώρα χρειάζεται κατεπειγόντως μια νέα εθνική συμφωνία καταμερισμού του πλούτου ανάμεσα σε εργασία και κεφάλαιο, διαφορετικά οι κάλπες των επομένων ετών θα επωάζουν "αυγά του φιδιού".

      Διαγραφή
    9. Δυστυχώς για τους Έλληνες, τέτοια νέα συμφωνία μπορούν να κάνουν λαοί και κυβερνήσεις που έχουν τη θέληση αλλά και τα βασικά εργαλεία για να τις εφαρμόσουν όπως πχ εθνικό νόμισμα.

      Διαγραφή