Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

50 δις €: ο τρόμος των δήθεν "Α"ΠΕ πλανάται πάνω από τη χώρα! Και πού αλλού ένα "μεγάλο φαγοπότι" στις πλάτες μας.

Ο Υπουργός Ενέργειας μίλησε την Παρασκευή 9/12/2022 σε Φόρουμ στη Νέα Υόρκη κι ο τρόμος της διαπλοκής των δήθεν "Α"ΠΕ σκέπασε τη χώρα! "Εστιάζοντας στις διαρκείς μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια στον τομέα αυτό, ο υπουργός ανέφερε ότι η Κυβέρνηση κινητοποιεί πράσινες επενδύσεις, ύψους 50 δισ. ευρώ, έως το 2030: "Επιταχύναμε την πράσινη μετάβαση, με επίπεδο ρεκόρ 2 GW Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που θα εγκατασταθούν το 2022. Συνολικά, η δυναμικότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ξεπέρασε τα 10 GW και σχεδόν θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2030, αντιπροσωπεύοντας το 80% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η πράσινη επανάσταση θα συνοδεύεται από 7 - 8 GW αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και 2,5 GW υπεράκτιων αιολικών έως το 2030".

50 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030 τους χρειάζονται και θα βάλουν πολύ βαθιά το χέρι τους στις τσέπες μας για να τ' αρπάξουν, αφήνοντας ψίχουλα, που δεν θα φθάνουν ούτε καν για το "υπαρκτοκομμουνιστικού ρεαλισμού" "καλάθι του νοικοκυριού": όπως μας ενημέρωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το Νοέμβριο 2022, σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2021, οι τιμές στην ομάδα ειδών "Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά" έτρεχαν με αύξηση 15,0%, στην ομάδα "Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες" έτρεχαν με αύξηση 11,0%,ενώ στην ομάδα "Ένδυση και υπόδηση" έτρεχαν με αύξηση10,9%. 

Μη ρωτήσετε βεβαίως αν παράλληλα έτρεχαν και οι μισθοί των εργαζομένων ή οι συντάξεις, το μόνο που έτρεχε ήταν η Βελγική Αστυνομία, που κυνηγούσε κάτι βαλίτσες με κατάμαυρο πολιτικό χρήμα. Φήμες λένε πως έπιασαν τις συγκεκριμένες βαλίτσες επειδή δεν μπορούσαν να ακουμπήσουν κάποιες άλλες, αλλά μην πιστεύετε θεωρίες συνωμοσίας!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Το απολύτως χειρότερο είναι πως αυτά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030 δεν πρόκειται να χαμηλώσουν στο παραμικρό τους λογαριασμούς ρεύματος που παίρνουμε ως καταναλωτές! Για τον πολύ απλό λόγο πως η Γερμανία των πάνω από 130GW αιολικά+φωτοβολταϊκά καίει λιγνίτη και λιθάνθρακα σαν να μην υπάρχει αύριο, την ίδια στιγμή που στη χρεοκοπημένη Ελλάδα καίμε ακόμα και 70% φυσικό αέριο και η αντιπολίτευση το κάνει γαργάρα!

Έχω γράψει πολλές φορές πως ένα βράδυ που δεν φυσάει τα φωτοβολταϊκά είναι στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ και ταυτόχρονα τα αιολικά τείνουν κι αυτά στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ, είτε είναι χερσαία είτε είναι τα θαλάσσια, που θέλει να φορτώσει στο σβέρκο μας η κυβέρνηση. Ε, αυτό ακριβώς συμβαίνει το Δεκέμβριο στη Γερμανία, για πολλοστή φορά τα 57,92GW χερσαία αιολικά έπεσαν στις 11/12/2022 σε τριψήφια νούμερα, ακόμα και κάτω απ' τα 0,8GW, απόδοση 1,38%. Και τις περισσότερες ώρες της ημέρας ήταν στο 1-1,5GW.

Λέτε γι' αυτό να τρέξαμε να βάλουμε μπροστά το λιγνίτη και να κάνουμε και εξαγωγές ρεύματος; Μπα, σας το είπα και πιο πάνω, μην πιστεύετε θεωρίες συνωμοσίας, οι βαλίτσες με τα 500άρικα κυκλοφορούν μόνο στις Βρυξέλλες κι εδώ όλα γίνονται με τον πλέον επίσημο τρόπο! Βρείτε λοιπόν σε ποια εταιρεία, απ' αυτές που μας χαρατσώνουν με τους λογαριασμούς ρεύματος, προτείνονται να αποφασιστούν στις 14/12/2022 τα πιο κάτω, στη ...

γνωστή, αλήστου μνήμης λογική πως "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό":

3.2. Αποδοχές και Παροχές Εκτελεστικών Μελών Δ.Σ

3.2.1. Πακέτο αποδοχών και παροχών  

Οι μορφές των αποδοχών και παροχών που δύναται να καταβληθούν δυνάμει της παρούσας Πολιτικής προς τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας συνοψίζονται παρακάτω: 

  • Σταθερές αποδοχές: Το ύψος των σταθερών αποδοχών οριοθετείται στην παρούσα Πολιτική, προσδιορίζεται επακριβώς από το Δ.Σ., περιλαμβάνεται δε στην ετήσια έκθεση αποδοχών η οποία υποβάλλεται στη Γενική Συνέλευση. Το Δ.Σ. επανεξετάζει τους βασικούς μισθούς των εκτελεστικών μελών του και αποφασίζει κατά πόσον οι συνθήκες δικαιολογούν αναπροσαρμογές, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων Αμοιβών και Προσλήψεων. Κατά την εξέταση των αυξήσεων στον βασικό μισθό χρησιμοποιούνται ως κριτήρια, ο πληθωρισμός, τα μισθολογικά επίπεδα της αγοράς, η ανάγκη διακράτησης των στελεχών, η ατομική τους απόδοση και οι μέσες αυξήσεις στο ευρύτερο προσωπικό της Εταιρείας. Το ύψος των ετήσιων μικτών αποδοχών καθορίζεται μέσω του Συστήματος Σταθερών Αποδοχών Στελεχών (ΣΣΑΣ), σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Παράρτημα Ι. 
  • Ετήσιες μεταβλητές αποδοχές (bonus): Το εν λόγω ποσό καθορίζεται μέσω του Συστήματος Μεταβλητών Αποδοχών Στελεχών (ΣΜΑΣ), σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Παράρτημα ΙΙ. 
  • Κίνητρο επιβράβευσης: Για την περίοδο 2020-2025 παρέχεται επιπλέον κίνητρο επιβράβευσης των στελεχών της ΔΕΗ και της ΔΕΗΑΝ για τη συμβολή τους στην επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του Ομίλου, με τη μορφή τεσσάρων (4) κυλιόμενων κύκλων Προγράμματος δωρεάν διάθεσης μετοχών (Stock Awards), σύμφωνα με το επισυναπτόμενο ως Παράρτημα ΙΙΙ, Πρόγραμμα Δωρεάν Διάθεσης Μετοχών (ΠΔΔΜ). Το Δ.Σ. εξουσιοδοτείται να καθορίσει τυχόν λεπτομέρειες εφαρμογής του Προγράμματος αυτού, καθώς και την εκάστοτε συνθήκη ενεργοποίησης κάθε κύκλου του Προγράμματος, σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτού. 
  • Παροχή εταιρικού αυτοκινήτου, με παράλληλη κάλυψη και των συναφών δαπανών
  • Προγράμματα ιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης και ασφάλισης ζωής με παράλληλη ασφαλιστική κάλυψη έναντι τρίτων για τυχόν πράξεις ή/και παραλείψεις που μπορεί να τους καταλογιστούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 
  • Πρόσθετη παροχή: Για την κάλυψη των δαπανών μετακίνησης των μελών του Δ.Σ. εκτός της Περιφερειακής Ενότητας του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ή των Επιτροπών αυτού, καταβάλλονται δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και σίτισης, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα στις ρυθμίσεις της Εταιρείας. 
  • Αμοιβή συμμετοχής στο Δ.Σ. : μικτό ποσό ΕΥΡΩ 600 ανά συνεδρίαση Δ.Σ. Επιπρόσθετα, στα Εκτελεστικά μέλη των Επιτροπών του Δ.Σ. της Εταιρείας, καταβάλλεται (α) μικτό ποσό ύψους ΕΥΡΩ 13.000 για τον Πρόεδρο της Επιτροπής και ΕΥΡΩ 11.000 για τα μέλη ετησίως και (β) μικτό ποσό ανά συνεδρίαση Επιτροπής, ύψους ΕΥΡΩ 400. Το συνολικό ποσό των ως άνω καταβολών συμμετοχής σε Επιτροπές Δ.Σ. δεν μπορεί να υπερβαίνει, για τον Πρόεδρο και κάθε μέλος Επιτροπής, το μικτό ποσό των ΕΥΡΩ 23.000 ετησίως."

Αλλά, περιμένετε, υπάρχει και "Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών", που "είναι ετησίως επαναλαμβανόμενο και περιλαμβάνει τέσσερις (4) κύκλους, ως ακολούθως: α’ κύκλος 1/1/2020 έως 31/12/2021, με διάθεση των αντίστοιχων μετοχών το 2022, β' κύκλος 1/1/2021 έως 31/12/2022 με διάθεση των αντίστοιχων μετοχών το 2023, γ' κύκλος 1/1/2022 έως 31/12/2023 με διάθεση των αντίστοιχων μετοχών το 2024, και τέλος δ' κύκλος 1/1/2023 έως 31/12/2024, με διάθεση των αντίστοιχων μετοχών την 31η Δεκεμβρίου 2025, ημερομηνία πέρατος του Προγράμματος".

Το ιστολόγιο έχει καλύψει επανειλημμένα το φαγοπότι των golden boys. Ωστόσο δεν φαντάζομαι ν' ακούσατε κάποια αντιπολίτευση να σχολιάζει το νέο μεγάλο φαγοπότι στην πριν ένα χρόνο ιδιωτικοποιημένη "Επιχείρηση", ε;

ΥΓ: Όπως είχα γράψει το Πάσχα, το ιστολόγιο είναι πια στην τελευταία του χρονιά και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 8+ χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!


 

1 σχόλιο:

  1. Με την πράσινη απάτη έχουν βρει τον μήνα που τρέφει τους 11. Θα βάλουν 600GW αιολικά ώστε με 1% απόδοση να καλύπτουν τα 6GW της ελληνικής ζήτησης. Οπότε θα χασουμε και το επιχείρημα της κακής απόδοσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή