Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

9 χρόνια "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός"! Πάντα στην πρώτη γραμμή των μεγάλων αποκαλύψεων!

Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά σε όλους! Το ιστολόγιο συμπλήρωσε 9 χρόνια παρουσίας χάρη σε σας, τους αναγνώστες, και σας δίνει την υπόσχεση να συνεχίσει για ακόμα λίγο, καθώς το 2023 είναι εκλογική χρονιά.

Πάντα στην πρώτη γραμμή των μεγάλων αποκαλύψεων, το ιστολόγιο σας δείχνει σήμερα ένα διάγραμμα που κανείς δεν πρόκειται ποτέ να σας δείξει, καθώς είναι πολύ "άβολη αλήθεια" για τα παπαγαλάκια της δήθεν κλιματικής κρίσης! Είναι το διάγραμμα εξέλιξης του πάγου στη Γροιλανδία απ' το Σεπτέμβριο 2020, όπως το δίνει το Polar Portal του Δανέζικου Μετεωρολογικού Ινστιτούτου. Αν παρατηρήσετε με προσοχή τη μπλε γραμμή, θα δείτε πως τα δυο τελευταία καλοκαίρια ο πάγος στη Γροιλανδία καλά κρατεί, καμιά διάθεση να λιώσει για να ικανοποιήσει τους κλιματικούς απατεώνες! Κι ακόμα περισσότερο, στη φετινή περίοδο αύξησης του πάγου, (που στη Γροιλανδία ξεκινά πάντα Σεπτέμβριο), η μπλε γραμμή είναι σταθερά για τέσσερις μήνες πολύ πάνω απ' το μέσο όρο της 30ετίας 1981-2010!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Θυμίζω πως ο αρχιαπατεώνας Αλ Γκορ πήρε Νόμπελ για τα ψέματα πως οι πάγοι θα είχαν λιώσει εδώ και μια δεκαετία! Αλλά η Γροιλανδία φέτος παγώνει πέραν κάθε προσδοκίας και φυσικά τα Μέσα μαζικής Εξαπάτησης το έχουν κάνει γαργάρα!

Όσο για τον πολύ ήπιο χειμώνα που έχουμε φέτος στην Ελλάδα, μην ανησυχείτε, τα έχουμε πει εδώ και δυο μήνες: οι ανάγκες μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη "έχουν βάλει το χεράκι τους" στους παρατεταμένους νοτιάδες. Κι επειδή στο χειμωνιάτικο ουρανό εξακολουθούμε να βλέπουμε "ζωγραφική", ας ελπίσουμε πως το Γενάρη 2023 θα έχουμε παρατεταμένες Αλκυονίδες ημέρες! Ως γνωστόν, απ' τη ζέστη και τα λεφτά ποτέ κανείς δεν έπαθε τίποτα! Αλλά, είναι ακριβώς η ώθηση των μετώπων κακοκαιρίας βορειότερα, που έχει αυξήσει το φετινό πάγο στη Γροιλανδία!

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

9 σχόλια:

  1. https://www.ot.gr/2022/12/24/energeia/dei-sxedio-gia-metatropi-ton-lignitoryxeion-se-mpataries-nerou/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μπορεί να γίνει, το είχα προτείνει το 2017, με κατασκευή των άνω δεξαμενών χρησιμοποιώντας την τέφρα των ΑΗΣ, η οποία είναι υποκατάστατο του τσιμέντου και χρησιμοποιήθηκε γι' αυτό το σκοπό σε φράγμα στο Νέστο. Και αργότερα το πρότεινα και σε Πρόεδρο τοπικής κοινότητας, με εκτάσεις στο Βέρμιο. Για το φράγμα στο Νέστο η ΑΕΓΕΚ είχε κατασκευάσει εργοστάσιο άλεσης της τέφρας δίπλα στον παλιό ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Έκτοτε το εργοστάσιο έμεινε ανενεργό, η τέφρα των ΑΗΣ θάβεται στα ορυχεία, και πλέον το εργοστάσιο αποσυναρμολογήθηκε. Φυσικά θα μπορούσε να έχει ξαναστηθεί δίπλα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, αλλά οι "αρμόδιοι" της ΔΕΗ δεν "κοιμούνται" τόσα χρόνια, απλά κάνουν ό,τι τους λένε, για να διατηρούν τις καρέκλες τους.
      Βέβαια το δημοσίευμα είναι ανακριβές, το ορυχείο Αμυνταίου δεν έκλεισε το 2017 λόγω της κατολίσθησης, αλλά το έκλεισε ο Μητσοτάκης, στέλνοντας στην ανεργία εκετοντάδες Έλληνες, για να το παραχωρήσει στους Γερμανούς, να βάλουν φωτοβολταϊκά. Σιγά μην το γράψουν αυτό τα πρόστυχα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

      Διαγραφή
  2. Kαλά χριστούγεννα με υγεία και δύναμη.

    Τη λυπήθηκα μέρες που είναι...

    https://twitter.com/DrEliDavid/status/1606719502535856129

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Χριστούγεννα!
      Μα, έτσι κι αλλιώς για λύπηση είναι η περιβαλλοντικά εκπορνευμένη!
      https://youtu.be/0bwLt_5t73g

      Διαγραφή
    2. Τώρα που ξανακοιτάζω την πηγή για τη Γκρέτα, πρωτοδημοσιεύτηκε 12 Νοε 2019! https://genesiustimes.com/gretas-global-warming-conference-cancelled-due-to-sub-arctic-freezing-temps/
      Δεν το θυμάμαι, αλλά προφανώς οι ΗΠΑ είχαν παγώσει και τότε.

      Διαγραφή
  3. "Το ιστολόγιο συμπλήρωσε 9 χρόνια παρουσίας χάρη σε σας, τους αναγνώστες, και σας δίνει την υπόσχεση να συνεχίσει για ακόμα λίγο, καθώς το 2023 είναι εκλογική χρονιά."

    Τα ιστολόγια σαν και το δικό σας συνταξιοδοτούνται μετά από σαρακονταετή διάρκεια ευδοκίμου υπηρεσίας!!!

    Για να χαίρονται οι παλιοί (αναγνώστες) και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά μέσα στο 2023 έρχεται το τέλος. Πάντως το τελευταίο δίμηνο παίζει ξανά πολύ η πιο δημοφιλής ανάρτηση, οπότε πολλοί νέοι μαθαίνουν την ύπαρξη του ιστολόγιου.

      Διαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά κ Καλά Χριστούγεννα. Είχα αναφέρει πριν κάποιους μήνες πως κ το Ρωσικό Ινστιτούτο Αρκτικών Ερευνών δημοσιεύει εβδομαδιαίους χάρτες για την κατάσταση του πάγου στην Αρκτική εδώ κ δεκαετίες.
    http://old.aari.ru/odata/_d0015.php?mod=1

    Αρκεί πάνω αριστερά να βάλουμε μία ημερομηνία ανάλογη εποχή πριν 8-10 χρόνια κ Ω ΘΑΥΜΑ έχουμε περισσότερο πάγο.

    Καλά τα μοντέλα, αλλά έλα μου ντε που η πραγματικότητα τα αγνοεί.. Οπότε λάθος της πραγματικότητας..
    Για αυτό ίσως πλέον κ η αίρεση μιλάει για αλλαγή κ όχι θέρμανση, λες κ δεν είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο τα τελευταία χιλιάδες έτη πόσες φορές άλλαξε ο καιρός/κλίμα...
    Στόχος είναι η δουλοποίηση όλων, η μετατροπή των πολιτών σε υπηκόους χωρίς καν το παλαιό noblesse obliges της παλαιάς ολιγαρχίας. Αναγκάστηκα να κάνω στην εταιρία χθες υποχρεωτικό sustainability training. Αναγούλα.. ούτε καν Κατηχητικό.

    Θα μας λείψετε. Κρατάω τα λινκ να τα πετάω στη μούρη όποτε ακούω πως ..οι ΑΕΠ δουλεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά και σας εύχομαι μια πραγματικά Καλή Χρονιά, που θα μας απαλλάξει απ' τις συμμορίες που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα με πρόσχημα την κλιματική απάτη.
      Ευχαριστώ για το Ρωσικό σύνδεσμο: τους πάγους μόνο με μοντέλα μπορεί κανείς να τους εκτιμήσει, κανείς δεν τολμά να πάει επί ενός εδάφους όπου οι πολικές αρκούδες κάνουν το δικό τους πάρτι!

      Διαγραφή