Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ένα πολύ "βολικό" "αόρατο χέρι" φαίνεται να μειώνει τη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η ΕΕ είχε θέσει ως στόχο να έχει γεμάτες τις αποθήκες φυσικού αερίου την 1η Νοεμβρίου και το στόχο αυτό τον πέτυχε, αφού τα στοιχεία του Gas Infrastructure Europe δείχνουν για τις 24/10/2022 επίπεδο πλήρωσης 93,79%. Νίκη; Όχι ακριβώς, αφού ο στόχος είχε σαν αποτέλεσμα την εκτόξευση της τιμής και το αέριο θα φθάσει πανάκριβο στους τελικούς καταναλωτές. Για ακόμα μια φορά οι πολίτες θα πληρώσουν την αποτυχία της πολιτικής της ΕΕ.

Βέλγιο, Πορτογαλία & Βρετανία εμφανίζουν ποσοστό πλήρωσης 100%, η Γαλλία είναι στο 99,77%, η Γερμανία στο 97,73%, η Ιταλία στο 94,89%, η Ολλανδία στο 92,02% η Πολωνία στο 98,02%, ακόμα και η Βουλγαρία έχει καταφέρει να φθάσει στο 87,23%. Όσο γεμάτες ωστόσο και να είναι οι αποθήκες, το μέλλον μετά τον Ιανουάριο προδιαγράφεται εντελώς αβέβαιο και άρα, όσο μικρότερη ζήτηση υπάρχει στο ξεκίνημα της περιόδου θέρμανσης, τόσο πιο πίσω χρονικά μετατοπίζεται το σημείο κένωσης των αποθηκών.

Εδώ λοιπόν φαίνεται να έρχεται "ως από μηχανής Θεός" ένα πολύ "βολικό" "αόρατο χέρι" φαίνεται να μειώνει τη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Η πιο πάνω, κινούμενη εικόνα δείχνει την πρόβλεψη του καιρού στην Ευρώπη για το επόμενο 5νθήμερο, από Πέμπτη 27 μέχρι και Δευτέρα 31/10/2022, όπως τη δίνει απόγευμα Τετάρτης 26/10 το πολύ καλό sat24.com. Μόλις εμφανιστεί μέτωπο κακοκαιρίας στην Ιβηρική, έρχονται θερμές μάζες απ' την Αφρική και το σπρώχνουν βόρεια, διατηρώντας συνθήκες καλοκαιρίας στην Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει όλο τον Οκτώβριο, που έχουμε μια ασυνήθιστα παρατεταμένη καλοκαιρία, μέχρι και στην Δυτική Μακεδονία εμφανίστηκαν κοντομάνικα κι όχι μόνο στο νεαρόκοσμο! Να είστε σίγουροι πως σε λίγες ημέρες θα μας μιλούν για το "θερμότερο Οκτώβριο" όλων των εποχών!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Απλά, είδαν καθαρό ουρανό κι είπαν να τον "ζωγραφίσουν" με λίγο geoengineering, σαν αυτό που ...

μας είχε προτείνει πριν μερικά χρόνια το Harvard. Σ' όλη τη διάρκεια του χρόνου τα ίχνη των αεροπλάνων σβήνουν και χάνονται, αλλά στα τέλη φθινοπώρου και στις αρχές της άνοιξης, σε περιόδους που ο ουρανός είναι πεντακάθαρος, τα ίχνη όχι μόνο δεν χάνονται, αλλά απλώνονται και σχηματίζουν πέπλο. Η απάτη της δήθεν "κλιματικής κρίσης" γίνεται έτσι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, με τις ευλογίες όλου του αυτοαποκαλούμενου δήθεν "δημοκρατικού τόξου". Και αν περιμένετε να έχετε ρεύμα από αιολικά, θα έχετε μόνο όταν κι όποτε γυρίζουν. Οι συγκεκριμένες στο βίντεο συχνά-πυκνά ΔΕΝ γυρίζουν, αλλά από δίπλα στήνουν και νέες, ακόμα μεγαλύτερες. Πληρώστε, κορόιδα.
 
Αν τώρα χρησιμοποιούν όντως geoengineering, προκειμένου να μειώσουν τη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δημιουργούν ένα μείζον πρόβλημα, αφού η παρατεταμένη καλοκαιρία με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπει την ομαλή φύτευση των δημητριακών της επόμενης χρονιάς! Είναι άραγε ικανοί να δημιουργήσουν και επισιτιστική κρίση, σε συνέχεια της "κρίσης" της πανδημίας και της κρίσης στην Ουκρανία;

Αν πάμε μόλις λίγα χρόνια πίσω, στον Οκτώβριο 2014, που είχα καταγράψει σε ανάρτηση θερμοκρασίες, βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική, φθινοπωρινή κι όχι καλοκαιρινή εικόνα. Κι αν πάμε και στον Οκτώβριο 1978, μπορούμε να δούμε στο τότε φύλλο της ιστορικής εφημερίδας "Μακεδονία" τι ακολούθησε το "μικρό καλοκαιράκι", που παραδοσιακά επικρατεί στα μέσα Οκτωβρίου. Αλλά το 1978 απλά δεν υπήρχε geoengineering, δεν είχαν σκεφτεί ακόμα την απάτη της δήθεν "υπερθέρμανσης του πλανήτη".

 

4 σχόλια:

  1. Έγραψες !!!
    Άντε τώρα σιγά - σιγά να ξηλώνεται και το φωτοβολταϊκό πάρκο της RWE στην Κοζάνη.
    Τιιιιιιί;
    Είμαστε με τα καλά μας;
    Είμαστε.
    Germany Is Dismantling A Wind Farm To Make Way For A Coal Mine
    https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Germany-Is-Dismantling-A-Wind-Farm-To-Make-Way-For-A-Coal-Mine.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ.
    Το ξήλωμα της ανεμογ@@ήτριας είναι περισσότερο συμβολικό, παρά ουσιαστικό, καθώς τοποθετήθηκε εκεί το 2001. Αυτό σημαίνει και πως είναι μικρή για τα σημερινά δεδομένα, αλλά και πως έχει λήξει η 20ετής περίοδος άγριας επιδότησης με το νόμο για τις "Α"ΠΕ. Κι απ' την ώρα που το συγκεκριμένο ορυχείο τροφοδοτεί τις υπερσύγχρονες λιγνιτικές μονάδες τεχνολογίας ΒοΑ, που είναι οι πιο νέες στη Γερμανία, τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του: ούτε ανεμογ@@ήτριες, ούτε χωριά ούτε δρόμοι, τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω ότι είναι συμβολικό.

      Πίσω όμως από τον συμβολισμό υφίστανται και δύο θεματάκια προς σκέψιν (τη ... συμμόρφωση δεν τη βλέπω).

      1ος. Αν είναι τόσο ευχαριστημένοι με το σταθερό και συνεχούς εντάσεως και ποιότητος ρεύμα που διαχέει στο σύστημα η αννεμογεννήτρια γιατί δεν τοποθετούν άλλη μία στη θέση της ;
      Άλλωστε είκοσι χρόνια μετά η νέα θα είναι κλάσεις ανώτερη από την παλαιά με την τεχνολογική πρόοδο που έχει συντελεστεί έ;

      2ος.Έχει λήξει η εικοσαετής περίοδος επιδότησης καθώς και η διάρκεια ζωής της ανεμογεννήτριας.
      Σωστά.
      Μιά απορία.
      Ενα λιγνιτικό πεδίο πότε λήγει;

      Νομίζω ότι ελάχιστοι θα κάνουν τους παραπάνω συνειρμούς.



      Διαγραφή
    2. 1. Ανεμογ@@ήτριες μπορούν να φυτέψουν και στην Ακρόπολη, αλλά λιγνίτη μπορούν να βρουν μόνο εκεί που τον έβαλε η φύση.
      2. Ένα λιγνιτικό πεδίο "λήγει" όταν τελειώσει το κοίτασμα ή όταν κάποιος Μητσοτάκης πει πως "έληξε".

      Διαγραφή