Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Θάνατοι "από" ή "με" κορονοϊό: η ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει το συνεχιζόμενο έγκλημα στη διαχείριση της "πανδημίας".

Την Τρίτη 11/10/2022 η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία θανάτων για την περίοδο 1η έως 35η εβδομάδα του 2022, που καλύπτει το διάστημα 3/1/2022 - 4/9/2022. Τα στοιχεία προέρχονται απ' τα κατά τόπους Ληξιαρχεία και αναφέρονται στους θανάτους που έλαβαν χώρα στην Ελληνική επικράτεια από οποιαδήποτε αιτία, περιλαμβανομένων των θανάτων που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19. Βεβαίως κανείς δεν γνωρίζει πόσοι θάνατοι οφείλονται στον κορονοϊό, αφού οι εκθέσεις του ΕΟΔΥ καταγράφουν μόνο θανάτους "με" κι όχι "από" τον ιό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι θάνατοι στην Ελλάδα κατά τις πρώτες τριάντα πέντε (35) εβδομάδες του 2022 (3/1/2022 – 4/9/2022) ανήλθαν σε 98.317 (49.254 άνδρες και 49.063 γυναίκες), ενώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2021 (4/1/2021 – 5/9/2021) είχαν ανέλθει σε 94.882 (48.190 άνδρες και 46.692 γυναίκες) σημειώνοντας αύξηση κατά 3.435 θανάτους (3,62%). Ακόμα χειρότερα, αύξηση κατά 12.585 θανάτους (14,68%) σημειώθηκε σε σχέση με το μέσο όρο των πρώτων τριάντα πέντε (35) εβδομάδων των ετών της εξαετίας 2016 – 2021 (85.732 θάνατοι).

Σε σύγκριση με την προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, κλείνει ελαφρά η ψαλίδα με το 2021, αλλά μένει περίπου στα ίδια επίπεδα η ψαλίδα με το μέσο όρο θανάτων της εξαετίας, καθώς ο απόλυτος αριθμός των επιπλέον θανάτων συνεχίζει ν' αυξάνεται. Αν αυτό δεν είναι αποκλειστικό "επίτευγμα" του Μητσοτάκη και των αχρήστων του, τότε τίνος είναι; Έργο των "αρίστων" κι αυτό, ένα ακόμα που πιστοποιεί την παταγώδη αποτυχία τους σε όλα τα επίπεδα: πανδημία, πυρκαγιές, ενέργεια, πληθωρισμό, τι να πρωτομετρήσει κανείς!

Μήπως να μας πει κάποιος απ' την εντελώς γκαβή "Δικαιοσύνη" αν για τους υπερβάλλοντες θανάτους φταίει ο κακός μας ο καιρός; Ή απλά "έτυχε" να πεθαίνει κόσμος

  • μετά από τους ανεξέλεγκτους εγκλεισμούς το 2020-21, που επηρέασαν αρνητικά το ανοσοποιητικό όλων, 
  • μετά από τη διάλυση του ΕΣΥ, που έχει μετατρέψει τις νοσηλευτικές δομές σε παγίδες θανάτου, καθώς πάρα πολλοί ανέρρωσαν απ' τον κορονοϊό, αλλά κατέληξαν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις,
  • μετά από την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού μέσω της ελεύθερης κυκλοφορίας όσων απέκτησαν πιστοποιητικό εμβολιασμού/ελεύθερης μετάδοσης, καθώς έγκαιρα ήταν γνωστό πως και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν,
  • μετά από τους εμβολιασμούς με εμβόλια που ΘΑ λάβουν έγκριση το 2023, τα οποία την ίδια στιγμή όχι μόνο καταγγέλλονται από γιατρούς για πρωτοφανείς εικόνες σε ιστούς και αίμα εμβολιασμένων, αλλά, επιπλέον, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε επίσημη σύσταση απ' το Τμήμα Υγείας της Πολιτείας της Φλόριντα στις ΗΠΑ πως οι άνδρες ηλικίας 18-39 ετών παρουσιάζουν 84% αυξημένη θνησιμότητα από καρδιακά επεισόδια μέσα στις 4 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό και δεν πρέπει πλέον να εμβολιάζονται με mRNA εμβόλια, αυτά ακριβώς που προώθησε η εδώ "κυβέρνηση των αχρήστων".

Αν κάποιος τσαλαπατήσει ένα γατάκι, η σπάθη της εξουσίας θα τρέξει να τον κατακεραυνώσει. Αλλά αν κάποιος τσαλαπατήσει έναν ολόκληρο λαό, το κάνει με τις ...

ευλογίες της "Δικαιοσύνης"; Α, ρε Αντόνιο Ντι Πιέτρο, δεν ήρθες ποτέ στα καθ' ημάς, να δεις τι εστί Ελληνική πολιτική Μαφία!

Μια ματιά στο διάγραμμα της ΕΛΣΤΑΤ για την εβδομαδιαία εξέλιξη θανάτων δείχνει ξεκάθαρα πως η μείωση της απόκλισης απ' το αντίστοιχο διάστημα του 2021 δεν οφείλεται σε μείωση θανάτων το 2022, αλλά σε αύξηση θανάτων στο συγκεκριμένο διάστημα του 2021. Η κλίση της κόκκινης γραμμής για το 2022 παραμένει σταθερή, γι' αυτό και παραμένει η έντονη απόκλιση απ' το μέσο όρο θανάτων της εξαετίας 2016-2021.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Τα συγκρινόμενα διαστήματα των ετών 2021 και 2022 αντιστοιχούν σε διαφορετικές φάσεις των κυμάτων, όπως δείχνει το πιο πάνω διάγραμμα. Εκείνο που είναι εντελώς χαρακτηριστικό βέβαια στο πιο πάνω διάγραμμα, είναι η απότομη μείωση των καταγραφόμενων θανάτων από το Μάιο, καθώς οι εκλογικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος φαίνονται να υπερισχύουν της κοινής λογικής: θυμίζω πως την άνοιξη 2020 με λίγες εκατοντάδες κρούσματα και απειροελάχιστες καταγραφές θανάτων μας φόρεσαν μάσκες και μας έκλεισαν σε λοκντάουν, ενώ τώρα με μερικές χιλιάδες κρούσματα και περισσότερους "αναφερόμενους" θανάτους πήραν πίσω όλα τα μέτρα κι ο ιός μπορεί να μεταδίδεται ελεύθερα. Μόνο τους υγειονομικούς, που έθεσαν σε αναστολή εργασίας, δεν εννοούν να επαναφέρουν στις δουλειές τους: άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής αλαζονείας και μισαλλοδοξίας.

Είναι βεβαίως πολύ ενδιαφέρον, και το επεσήμανα και στην προηγούμενη αντίστοιχη ανάρτηση, πως για πρώτη φορά από το 2020 η καμπύλη θανάτων και η καμπύλη διασωληνωμένων όχι μόνο πλησίασαν τόσο πολύ, αλλά, τώρα πια, η καμπύλη θανάτων έχει βρεθεί εντυπωσιακά πάνω απ' την καμπύλη διασωληνωμένων! Με απλά λόγια, με πρακτικά ελάχιστους διασωληνωμένους, έχουμε πολύ σημαντική αύξηση των αναφερόμενων θανάτων "με" κορονοϊό! Είτε εξόντωσαν όλους τους διασωληνωμένους είτε κατασκεύασαν "θανάτους", για να συντηρήσουν την τρομοκρατία για τον ιό μέσα στο κατακαλόκαιρο! (Σημειώνεται πως επειδή από 11/7/2022 ο ΕΟΔΥ διέκοψε τη δημοσίευση Ημερήσιων Εκθέσεων και δίνει μόνο Εβδομαδιαίες Εκθέσεις Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από τις 11/7 τα στοιχεία των καμπυλών έχουν προκύψει από παρεμβολή με βάση τις εβδομαδιαίες τιμές, γι' αυτό κι εμφανίζεται εξομάλυνση των καμπυλών).

Σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση της πανδημίας μετά το Πάσχα απέδειξε ξεκάθαρα πως τα μέτρα δεν είχαν και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά είναι μέτρα αυταρχισμού, στο πλαίσιο πρόληψης των αντιδράσεων για τη διοχέτευση τεραστίων ποσών, αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, σε εντελώς συγκεκριμένους μονοψήφιους αποδέκτες. Κάτι που δεν θα ήταν ποτέ εύκολο σε περιόδους ομαλότητας και, κυρίως, σε περιόδους που θα υπήρχε στοιχειώδης αντιπολίτευση, σε περιόδους που ο Τύπος δεν θα ήταν μπουκωμένος μέχρι αηδίας, σε περιόδους που η Δικαιοσύνη θα λειτουργούσε ως πυλώνας της Δημοκρατίας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου