Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ σε βάρος των Ελλήνων το 2022 με τον ηλεκτρισμό, έργο Μητσοτάκη βεβαίως-βεβαίως!

Το 2023 είναι χρονιά εκλογών. Πολλοί βολευτές θα σας θυμηθούν ως υποψήφιοι και μη ξεχάσετε να τρίψετε στη μούρη όλων την πιο εικόνα, που προέρχεται απ' το euenergy.live. Είναι πραγματικά απίστευτο και πέραν πάσης φαντασίας πως για σήμερα, 30/12/2022, στην Ισπανία η τιμή ηλεκτρισμού στη χονδρική αγορά είναι μόλις 6€/MWh, στη Γερμανία 15 και στην Ελλάδα ...228€/MWh! Ακόμα και στις διπλανές μας Βουλγαρία και Ρουμανία είναι στα 55€/MWh, τέσσερις φορές κάτω! Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία πως αυτές τις διαφορές όλοι εμείς θα πληρώσουμε, είτε απευθείας στους λογαριασμούς είτε έμμεσα, μέσω του χρήματος που δίνει η κυβέρνηση στους "παρόχους".

Η τεράστια διαφορά βεβαίως οφείλεται στον τρόπο οργάνωσης του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, που είναι έργο Μητσοτάκη βεβαίως-βεβαίως! Στον ηλεκτρισμό μας έχουν φλομώσει στο παραμύθι, τη μια πως "ο λιγνίτης είναι ακριβός", την άλλη πως "οι "Α"ΠΕ είναι φθηνές", την τρίτη πως "για την ακριβή ενέργεια φταίει ο Πούτιν". Κανένας άλλος όμως δεν φταίει παρά ο Μητσοτάκης κι η Νέα Μεταξική Δικτατορία του, που έχουν οργανώσει μια ...

τεράστια αναδιανομή απ' το κοινωνικό σύνολο προς τους δήθεν "παρόχους". Φυσικά πάντα "νομότυπα", με την αγαστή συνεργασία της δήθεν Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Δηκεωσίνυς, της δήθεν Επιτροπής Ανταγωνισμού και, βεβαίως, της Κομισιόν, που βρίσκεται πίσω από κάθε βρωμιά. 

Όλα τα πιο πάνω βεβαίως έχουν την ιστορική αφετηρία στην "απελευθέρωση" και ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρισμού, που από δημόσιο κοινωνικό αγαθό μετατράπηκε σε χρηματιστηριακό προϊόν. Κι αποτελούν ιστορική δικαίωση για όσους στα τέλη της δεκαετίας του 1970 φωνάζαμε "Όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων!".

Για όσους τυχόν αμφισβητήσουν την ακρίβεια των πιο πάνω στοιχείων, μπορείτε να τους τρίψετε στη μούρη τον ίδιο χάρτη όπως τον δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αυτή που είναι ασφαλώς συνυπεύθυνη για την καταρράκωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μέσω του πανάκριβου ηλεκτρισμού. Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα ο επικεφαλής της θα είχε πάει σπίτι του εδώ και πάνω από ένα χρόνο, από τότε που εμφανίστηκε στους λογαριασμούς το έκτρωμα της "ρήτρας αναπροσαρμογής". Αλλά όχι εδώ, που είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε κι η Σικελική Μαφία δεν πιάνει μία μπροστά στους δικούς μας "άρχοντες".

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Και για όσους εξακολουθούν να καταπίνουν αμάσητο το σανό πως "για όλα φταίει ο Πούτιν", το πιο πάνω διάγραμμα της εξέλιξης της τιμής του φυσικού αερίου Dutch TTF την τελευταία διετία μας δείχνει ξεκάθαρα πως η τιμή του αερίου έχε επιστρέψει σε επίπεδα αρκετών μηνών ΠΡΙΝ την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Το πανάκριβο αέριο είναι έργο Γερμανών, για να πουλήσουν εργοστάσια παραγωγής πανάκριβου υδρογόνου με ηλεκτρόλυση, δεν είναι έργο Ρώσων! Η έναρξη αύξησης της τιμής του αερίου ταυτίζεται απολύτως με τη δημοσίευση Γερμανικής έκθεσης για το πώς θα γίνει ανταγωνιστικό το δήθεν "πράσινο" υδρογόνο, αυτό που παράγεται με ηλεκτρόλυση χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό από "Α"ΠΕ! Κι ο υπεύθυνος της δημοσίευσης έγινε Υφυπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση Σολτς!

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

4 σχόλια:

  1. Επειδή αυτοί είναι πιο έξυπνοι από μας (αποδεικνύεται από το γεγονός πως τους ψηφίζουμε), μόλις πάμε να τους τρίψουμε στη μούρη τις τιμές της 30/12, θα βγάλουν απ' την τσέπη τους τις τιμές της 15/12 και θα λένε πως είμαστε από τους φτηνότερους στην Ευρώπη!

    https://euenergy.live/?date=2022-12-15

    "Σ’ ένα καπιταλιστή δεν πρέπει ποτέ να λες: «αχ, σας παρακαλώ, θα μπορούσατε λιγάκι να μου κάνετε λίγο χώρο ν’ αναπνεύσω κι εγώ; θα μπορούσατε να είστε λίγο πιο καλός, με λίγη περισσότερη κατανόηση; Ας συμφωνήσουμε…» Όχι. Ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους είναι να τους στριμώξεις στον καμπινέ, να τους χώσεις το κεφάλι μες στη λεκάνη και να τραβήξεις το καζανάκι." Ντάριο Φο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καζανάκι είναι κομμουνιστική πρακτική και δύσκολη στην εφαρμογή. Πίσσα & πούπουλα φαίνεται πιο πρακτικό και πιο πειστικό, το είχαν δοκιμάσει στο Φαρ Ουέστ.
      Όσο για τις 15/12, μας το είχαν ήδη πει στις 15/11: https://greeklignite.blogspot.com/2022/11/blog-post_16.html

      Διαγραφή
    2. Πράγματι, έχεις γράψει όλα όσα χρειάζονται στα ενεργειακά. Το ζητούμενο πλέον είναι η θέληση να ανατρέψουν την πραγματικότητα εκείνοι που την έχουν διαπιστώσει. Με καζανάκι, με πίσσα και πούπουλα, με οποιοδήποτε τρόπο, δεν έχει σημασία γιατί αναγκαστικά πρέπει να είναι είναι συλλογικός για να φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό θα είναι και το πιο δύσκολο στάδιο στην εποχή της "ατομικής ευθύνης".
      Καλή νέα χρονιά με υγεία!

      Διαγραφή
    3. Καλή Χρονιά, με υγεία και μακάρι και με απαλλαγή απ' τις συμμορίες που λεηλατούν το πορτοφόλι μας.

      Διαγραφή