Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Καλή Χρονιά! Συστηματική υποτίμηση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων η πρωταπριλιάτικη αύξηση μισθών!

Καλή Χρονιά, να είστε όλοι καλά, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία! Μακάρι ο νέος χρόνος 2023 να είναι η χρονιά που επιτέλους η χώρα θ' απαλλαγεί απ' τους καλικάντζαρους που την πριονίζουν και της πίνουν συστηματικά το αίμα.

Χρονιά εκλογών το 2023 και η συστηματική υποτίμηση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων αναμένεται να γνωρίσει νέες δόξες, μια πρώτη γεύση ήδη πήραμε με το μήνυμα για το νέο έτος του απερχόμενου πρωθυπουργού, που έταξε πρωταπριλιάτικη αύξηση μισθών, τη στιγμή που ετοιμάζει κάλπες για τις 2 Απριλίου! Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο, ως γνωστόν ο μόνος πολιτικός που είχε φιλότιμο ήταν ο κινηματογραφικός Μαυρογιαλούρος. Τσιμουδιά για το πόση θα είναι η πρωταπριλιάτικη αύξηση, αρκεί να είναι κάτι σαν το καρότο στο άλογο, για να τραβά ο μισθωτός το κάρο πλουτισμού των "ημετέρων" και να δοξάζει αυτόν που του δίνει το καρότο.

Είχε μάλιστα το θράσος να πει πως "Από τον Φεβρουάριο, επίσης, η πολιτεία θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των βασικών εξόδων των νοικοκυριών". Αυτό δεν είναι βεβαίως δημοκρατία: η δημοκρατία είναι πολίτευμα που δίνει στους πολίτες δυνατότητες κι επιλογές. Κράτος-πατερούλης, που επιλέγει πριν απ' τους πολίτες "για το καλό τους", είναι ένα κακέκτυπο του Μαοϊκού ή του Σταλινικού "υπαρκτού" κομμουνισμού. Αν θέλουμε κομμουνισμό, υπάρχουν άλλοι, με πολύ καλύτερη τεχνογνωσία!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Κανένας δεν θέλει να βάλει στο σβέρκο του έναν Πιερρακάκη, που θα παρακολουθεί ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο τι αγόρασε ο πολίτης, πόσα ξόδεψε, πού βρισκόταν όταν τα ξόδεψε. Το μετεμφυλιακό φακέλωμα ωχριά μπροστά σ' αυτά που κάνει η Νέα Μεταξική-Μητσοτακική Δικτατορία. Αυτό που θέλει ο κάθε πολίτης είναι δουλειά κι όχι ανεργία, αξιοπρεπή μισθό που θα του επιτρέπει να ζει, να κάνει οικογένεια, να σπουδάζει παιδιά. Να μπορούν τα παιδιά να βρίσκουν δουλειά στον τόπο τους κι όχι να ξενιτεύονται για να μπορέσουν να επιβιώσουν. 10% μείωση πληθυσμού εμφάνισε η Δυτική Μακεδονία στην απογραφή του 2021, χάνοντας και δυο έδρες στη Βουλή: αυτό είναι το "Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης", που πέτυχε η ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία με την άρον-άρον απολιγνιτοποίηση.

Κανείς δεν θέλει να πληρώνει κερατιάτικα για το ρεύμα, προκειμένου να ωφεληθούν Γερμανικές εταιρείες, όπως είπε το 2020 στη Bild ο Μητσοτάκης. Δεν θέλει κρατική ελεημοσύνη, για να μπορεί ν' αγοράσει ένα τενεκέ λάδι ή ένα κιλό φέτα. Θέλει απλά σεβασμό, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, διαφάνεια, εντιμότητα, δημοκρατική λειτουργία. Πράγματα απλά, που ο Μητσοτάκης απέδειξε στην πράξη πως δεν μπορεί να δώσει στη χώρα.

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

3 σχόλια:

  1. Να έρχεται καλη χρόνια και δύναμη στο έργο της ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά με υγεία!
    Είναι σίγουρο πως στ' αλήθεια ο πολίτης "Θέλει απλά σεβασμό, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, διαφάνεια, εντιμότητα, δημοκρατική λειτουργία."?? Αν ήθελε, δεν θα είχε κάποια επιτυχία σε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σας!
      Δεν είναι απαραίτητο να είχε κάποια επιτυχία σε ένα, καθώς όλα είναι αλληλένδετα.

      Διαγραφή