Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Ποιες "Α"ΠΕ; Στις 9/1/23 ο Bill Gates πήγε στη Δυτική Βιρτζίνια, για να δώσει νέα ζωή στα παλιά ανθρακικά εργοστάσια!

Το Νοέμβριο 2015 είχαμε δει πως ο Bill Gates της Microsoft, μιλώντας στην εναρκτήρια συνεδρίαση της COP21, της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, είχε ανακοινώσει την ίδρυση της Breakthrough Energy Coalition. Πρόκειται για μια ενεργειακή συμμαχία, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Bezos του Amazon, ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Alwaleed Bin Talal, ο Branson της Virgin (δεξιά στη φωτογραφία), ο Ma του Κινέζικου Alibaba, ο Plattner του SAP, ο Tata της Ινδικής Tata, ο Zuckerberg του Facebook, η Whitman της Hewlett Packard (στο μέσον της φωτογραφίας) και ο, χωρίς άλλες συστάσεις, γνωστός μας και μη εξαιρετέος Soros.

Όπως φαίνεται ψηλά στη φωτογραφία, η συμμαχία είπε πως "THE WORLD NEEDS WIDELY AVAILABLE ENERGY that is reliable, affordable and does not produce carbon. The only way to accomplish that goal is by developing new tools to power the world. - Ο κόσμος χρειάζεται ευρέως διαθέσιμη ενέργεια, η οποία να είναι αξιόπιστη, φθηνή και δεν εκπέμπει άνθρακα. Ο μόνος τρόπος να πετύχει αυτό το στόχο είναι με ανάπτυξη νέων εργαλείων για την ενέργεια του κόσμου". Για όποιον τώρα δεν το έχει καταλάβει ακόμα, όλοι αυτοί οι κορυφαίοι μάνατζερ και καπιταλιστές του πλανήτη είπαν με μια φωνή πως σήμερα ΔΕΝ έχουμε "πράσινη" ενέργεια που να είναι αξιόπιστη και φθηνή κι όλα όσα μας λένε για αιολικά & ηλιακά πρέπει να τα ξεχάσουμε. Όσο κι αν χτυπιούνται σαν αλλόφρονες κάποιοι παπαγάλοι για να μας πείσουν για το πόσο χαμηλό είναι το "σταθμισμένο κόστος στη διάρκεια της ζωής" ενός αιολικού, οι πλούσιοι του πλανήτη τους ξεμπρόστιασαν ήδη απ' το 2015. Το ίδιο βεβαίως είχε πει η εξίσου μεγάλη Google ήδη απ' το 2011: ξεχάστε αιολικά & ηλιακά, θα πάμε είτε σε πυρηνικά είτε σε κάρβουνο με σύστημα CCS είτε σε κάτι που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα.

Φαίνεται λοιπόν πως η μπίλια τελείωσε την περιστροφή της και καταστάλαξε ακριβώς σ' εκείνη την τεχνολογία, που απ' την αρχή της κλιματικής απάτης ήταν προορισμένη να πέσει. Το Σεπτέμβριο 2022 ολοκληρώθηκε η έκθεση "Investigating Benefits and Challenges of Converting Retiring Coal Plants into ...

Nuclear Plants" (Διερεύνηση των πλεονεκτημάτων και προβλημάτων μετατροπής των αποσυρόμενων ανθρακικών εργοστασίων σε πυρηνικά εργοστάσια), για λογαριασμό.  του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Τα παλιά ανθρακικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους και κατά κανόνα στις ΗΠΑ αποσύρονται για να δώσουν τη θέση τους σε ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο, εξακολουθούν να έχουν μια σειρά πλεονεκτήματα, όπως βιομηχανικό οικόπεδο, έτοιμη σύνδεση στο δίκτυο υψηλής τάσης και έμπειρο, εξειδικευμένο προσωπικό

Μετά τον έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων που αποσύρθηκαν από άνθρακα σε ένα σύνολο 157 πιθανών υποψηφίων και τον έλεγχο των λειτουργικών τοποθεσιών σε ένα σύνολο 237 υποψηφίων, η 127 σελίδων έκθεση εκτιμά ότι το 80% των ανθρακικών εργοστασίων που έχουν αποσυρθεί και που αξιολογήθηκαν έχουν τα απαιτούμενα βασικά χαρακτηριστικά προκειμένου να μπορούν να φιλοξενήσουν έναν προηγμένο πυρηνικό αντιδραστήρα. Για τα εργοστάσια που αποσύρθηκαν και τις τοποθεσίες που αξιολογήθηκαν προκύπτει να είναι εφικτή μια δυνατότητα για δυναμικότητα 198,5 GWe σε 190 τοποθεσίες. Καθόλου άσχημα!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Πάμε τώρα πίσω στις ενεργειακές αναζητήσεις του Bill Gates: το 2008 ίδρυσε την εταιρεία TerraPower, η οποία, σε συνεργασία με την GE-Hitachi σχεδιάζει να κατασκευάσει στο Kemmerer του Γουαϊόμινγκ ένα πυρηνικό εργοστάσιο νέας γενιάς (αντιδραστήρα ψυχόμενο με νάτριο). Εκεί λειτουργεί ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Naughton με καύση λιθάνθρακα. Πρόκειται για 3 παλιές μονάδες (192MW το 1963, 256MW το1968 και 384MW το 1971. Η 3η μονάδα έκλεισε το 2019 κι οι άλλες δυο είναι προγραμματισμένες να κλείσουν το 2025.

Φαίνεται πως τα συμπεράσματα της έκθεσης του Υπουργείου Ενέργειας κίνησαν το ενδιαφέρον του Gates και τη Δευτέρα 9/1/2023 πήγε στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου μαζί με τον τοπικό γερουσιαστή Μάντσιν, (του Δημοκρατικού κόμματος, αυτόν που έδωσε μια γερή κλωτσιά στο κλιματικό νομοσχέδιο του Μπάιντεν), επισκέφθηκαν το λιθανθρακικό εργοστάσιο Kanawha River Plant, ισχύος 2Χ220MW, το οποίο, έχοντας μπει σε λειτουργία το 1953, αποσύρθηκε το 2015. Είναι δηλαδή ήδη κλειστό εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια και τώρα ο Gates σκέφτεται να το μετατρέψει σε πυρηνικό.

Ο Γκέιτς είπε στο Associated Press ότι θέλει πρώτα να δει πώς θα συμπεριφερθεί ο πυρηνικός αντιδραστήρας επίδειξης της τεχνολογίας νατρίου στο Γουαϊόμινγκ προτού κάνει οποιεσδήποτε ανακοινώσεις για νέες τοποθεσίες. Ο αντιδραστήρας Kemmerer είχε προγραμματιστεί να είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο μέχρι το 2028, αλλά ήδη αντιμετωπίζει καθυστερήσεις. Κι ως γνωστόν, όπου υπάρχει πρόβλημα φταίει ο Πούτιν και κανένας άλλος, καθώς μπορεί μόλις να μπήκαμε στο 2023, αλλά λένε πως είχαν προγραμματίσει να φέρουν ουράνιο από τη Ρωσία, που τώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία.

Ξεχάστε λοιπόν τις ανοησίες με τις "Α"ΠΕ: στην ΕΕ τις βάζουμε για να σώσουμε τις δήθεν "πράσινες" θέσεις εργασίας της Γερμανικής και Δανέζικης βιομηχανίας. Κλείνοντας τα ανθρακικά εργοστάσια, όλος ο πλανήτης θα έχει ενέργεια φορτίων βάσης από πυρηνικά. Οι ΗΠΑ θα έχουν φθηνή ενέργεια με το σχιστολιθικό τους αέριο και τα νέα πυρηνικά, η Άπω Ανατολή με κάρβουνο και πυρηνικά και η ΕΕ θα μείνει ουραγός σε διεθνή ανταγωνιστικότητα. 

Όλη η ΕΕ; Όχι! Μόνο η Γερμανία, μαζί με τους υποτακτικούς της, τις χώρες που έχουν πολιτικους ξεπουλημένους στις διάφορες Μίζενς. Η Γαλλία πάει κι αυτή σε νέα πυρηνικά, τη στιγμή που η Γερμανία έκλεισε τα δικά της. Και βεβαίως η Βρετανία έχει ήδη σε κατασκευή νέα πυρηνικά, η Τουρκία το ίδιο, η Πολωνία ετοιμάζει τα δικά της. Αυτή είναι η κληρονομιά της Μέρκελ, που δεν της έφτανε πως μάζεψε όλα τα ευρώ του Ευρωπαϊκού Νότου, ήθελε να πετύχει εκεί που απέτυχε ο Χίτλερ: να κυριαρχήσει στην Ευρώπη με το ευρώ και την ενέργεια, σας το έγραψα ήδη το 2015. Θυμηθείτε να πείτε μια καληνύχτα στον Καγκελάριο Σολτς, η ξεπουλημένη Γερμανική Σοσιαλδημοκρατία θα πιει το πικρό ποτήρι της κληρονομιάς της Μέρκελ.

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου