Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Τα αιολικά δεν εννοούν ποτέ να μάθουν για την Ιφιγένεια! Πάλι τα βρήκαμε ακίνητα!

Είναι κάποιοι που δεν εννοούν να καταλάβουν τι είναι τα αιολικά και, έχοντας υποστεί πλύση εγκεφάλου απ' τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, μια λένε "τα αιολικά είναι πράσινη ενέργεια", μια λένε "αφού τα βάζουν οι άλλοι, χαζοί είναι;" και μια λένε "σιγά μη γυρίσουμε στο λιγνίτη". Αν τους πεις πως δεν φυσάει πάντα, θυμούνται μια άλλη καραμέλα, πως "με τη γεωγραφική διασπορά δεν μπορεί, πάντα κάπου θα φυσά". Προφανώς δεν έχουν δει ποτέ τα διαγράμματα του Agorameter στο Agora-Energiewende, για να πειστούν πως ακόμα κι αν βάλεις 58GW αιολικά, με γεωγραφική διασπορά σ' όλη τη Γερμανία, δεν γλιτώνεις την άπνοια και την ακινητοποίηση των αιολικών. Υπόψη πως στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 11 φορές λιγότερα αιολικά και σε πολύ μικρότερη διασπορά απ' τη Γερμανία.

Σ' όλους αυτούς αφιερώνεται το σημερινό βιντεάκι, που δείχνει τα αιολικά "Δυτικό Άσκιο" - "Ανατολικό Άσκιο" της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο όρος Άσκιο και "Μέλλια" της ΒΕΝΤΑΒΕΛ στο διπλανό βουνό Βέλλια, Δήμος Βοΐου, Ν. Κοζάνης. Η λήψη έγινε με κινητό τηλέφωνο, χωρίς άλλη δυνατότητα ζουμ και στο βάθος χαμηλά μπορεί κανείς να διακρίνει το Δημοτικό Διαμέρισμα Εράτυρας, Δήμος Βοΐου. Τα δυο αιολικά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχουν από 10 και συνολικά 20 ανεμογ@@ήτριες, ενώ άλλες 10 έχει το αιολικό της ΒΕΝΤΑΒΕΛ. Συνολικά 30 ανεμογ@@ήτριες, και τα συγκεκριμένα αιολικά, είτε το ένα είτε το άλλο είτε και τα δυο μαζί, συχνά-πυκνά είναι ακίνητα!

Αυτό φυσικά δεν πτοεί τους "επενδυτές", που λεηλατούν τη δημόσια γη. Οι 30 δεν είναι αρκετές, ήδη από δίπλα στήνουν νέες, μεγαλύτερες, η Iberdrola κι η ΔΕΗ. Άσκιο και Βέλλια, ασβεστολιθικά βουνά, που τροφοδοτούν τον καρστικό υδροφορέα της Δυτικής Μακεδονίας, δεν θα είναι πια ποτέ τα ίδια κι ας ελπίσουμε να μη σκάσει καμιά στο έδαφος, όπως περιστασιακά συμβαίνει παντού ανά τον πλανήτη, καθώς τα λάδια θα ποτίσουν τον ασβεστόλιθο και θα καταλήξουν στο ποτήρι ΔυτικοΜακεδόνων και Θεσσαλονικέων, που παίρνουν νερό απ' τον Αλιάκμονα.

Κι αυτό φυσικά δεν είναι αρκετό για τη Δημόσια Διοίκηση, προκειμένου να πετάξει τα αιολικά εκεί που ανήκουν, στο καλάθι των αχρήστων και να συνεχίσουμε μόνο με φωτοβολταϊκά, που είναι απείρως πιο αξιόπιστα απ’ τα αιολικά και μπορούμε να τα χωροθετήσουμε στις στέγες. Δεν είναι αρκετό επειδή η ηλεκτροπαραγωγή έχει παραδοθεί στα αρπακτικά κι η κοινωνία είναι πλέον όμηρός τους.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

1 σχόλιο:

  1. Τα ακίνητα αιολικά της 11/1 συνεχίζουν ακίνητα το μεσημέρι τόσο της 12 όσο και της 13/1. Και μας λένε οι ΑΠΕτζήδες "Όχι, τα αιολικά δεν ακριβαίνουν το ρεύμα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή