Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά: αυτό το κουτουρού ρεύμα, ποιος θα το πάρει;

Από τις 17/1/2023 έχουμε ξανά απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά, λόγω ενίσχυσης των ανέμων κι αυτό έχει καταστροφικές επιπτώσεις στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού, καθώς υπερφορτώνονται απ' το τυχαίο/κουτουρού ρεύμα των αιολικών. Δείτε στο πιο πάνω διάγραμμα ενοποιημένα τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για το διήμερο 18-19/1/2023, με την τιμή να βυθίζεται τείνοντας στο μηδέν είτε τις νυκτερινές ώρες χαμηλής ζήτησης απ' τους καταναλωτές, καθώς εκτός απ' τα κουτουρού αιολικά γίνονται και εισαγωγές ρεύματος. Η τιμή βυθίζεται επίσης τις ώρες που η υψηλή ηλιοφάνεια των ημερών κάνει τα φ/β να αποδίδουν το μέγιστο κι αν προσέξετε, είναι ακριβώς οι ώρες που μειώνονται οι εισαγωγές.

Φυσικά ενδιάμεσα καραδοκεί η αισχροκέρδεια των παικτών του Χρηματιστηρίου, που ανεβοκατεβάζουν την τιμή σαν τρενάκι του τρόμου, καθώς κάποια ώρα πρέπει κι αυτοί να βγάλουν το παντεσπάνι τους. Και θα βγουν κάποιοι αλητήριοι να πουν "να, κοιτάξτε, οι "Α"ΠΕ ρίχνουν την τιμή", αλλά θα αποκρύπτουν πως αφενός αυτό γίνεται επειδή κανένας δεν γουστάρει το κουτουρού ρεύμα κι αφετέρου το αν πέφτει η τιμή στη χονδρική ουδόλως σημαίνει πως θα μειωθεί αντίστοιχα και στη λιανική, αυτή που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής.

Αυτά συμβαίνουν επειδή παρόλο που βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και παρόλο που -κατά την κυβέρνηση συστηματικών ψευτών- έχουμε "τρελή ανάπτυξη", το φορτίο του συστήματος, δηλαδή η ζήτηση απ' τους καταναλωτές, ...

παραμένει σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, παρότι η τιμή στη χονδρική τείνει αρκετές ώρες στο μηδέν ΔΕΝ κάνουμε εξαγωγές, καθώς αφενός προφανώς κανείς δεν θέλει το κουτουρού ρεύμα κι αφετέρου η Ελλάδα είναι ηλεκτρικά μια γεωγραφική νησίδα στην άκρη της Ευρώπης, δεν έχει ισχυρές διασυνδέσεις με τους γείτονες. Κι ούτε προβλέπεται ν' αποκτήσει στο εγγύς μέλλον!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Μόνο που ισχυροί άνεμοι δεν σημαίνουν μόνο ότι τα αιολικά δουλεύουν στο φουλ, σημαίνουν επίσης και ...ακίνητα αιολικά! Δείτε στον πιο πάνω πίνακα τις μέγιστες ριπές ανέμου, που κατέγραψε το Meteo για τις 18/1/2023, με μετατροπή της ταχύτητας ανέμου από km/h σε m/s: οι ανεμογ@@ήτριες εκ κατασκευής διακόπτουν τη λειτουργία τους, για λόγους αυτοπροστασίας, πάνω απ' τα 25m/s (cut-off/cut-out speed). 

Όσο λοιπόν κι αν καταστρέψουν την Εύβοια και τη Βοιωτία, γεμίζοντας με ανεμογ@@ήτριες, όταν φυσά πολύ, όπως στον πίνακα, τα αιολικά τους θα είναι ακίνητα και για να έχουμε ρεύμα θα χρειαζόμαστε εισαγόμενο φυσικό αέριο ή εισαγωγές ρεύματος. Ξέρετε, θα εισάγουμε Σκοπιανό ρεύμα, αυτό που παράγεται από ΕΛΛΗΝΙΚΟ λιγνίτη, προκειμένου ο Μητσοτάκης να είναι σίγουρος πως εδώ θα καίμε φυσικό αέριο.

Κι όλα αυτά που βλέπετε στα σημερινά διαγράμματα θα χειροτερεύουν συνεχώς τα επόμενα χρόνια, όσο θα προστίθενται στο σύστημα νέα αιολικά & φ/β. "Επενδύσεις", που θα τις πληρώνουμε χωρίς να παίρνουμε αντάλλαγμα! Αλλά "επενδύσεις" που θα τις πληρώνουμε για να τις τσεπώνουν οι συνήθεις γνωστοί-άγνωστοι, "ημέτεροι" του Μητσοτακέικου.

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

 

1 σχόλιο:

  1. Διαβάσαμε για το μηδενικό κόστος τριών ωρών.Φυσικα δεν εξηγήθηκε το τι θα περάσει στον λογαριασμό που θα πληρώσουμε τελικά,ούτε γνωρίζουμε πως βγαίνει η λιανική τιμή . Σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή