Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Πανικόβλητοι Ενεργειακοί και Κλιματικοί ΑΠΑΤΕΏΝΕΣ κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

Στις 27/5/2022, πριν μόλις 4 μήνες, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νέος "κλιματικός" (τρομάρα τους) νόμος 4936/2022, που στο άρθρο 17 προβλέπει πως "Από την 1η Ιανουαρίου 2025 απαγορεύεται η πώληση και εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης". Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην αρχική παρουσίαση του νόμου, το Νοέμβριο 2021, προβλεπόταν πως από το 2023 θα υπάρχει απαγόρευση καυστήρων πετρελαίου όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου σε νέες οικοδομές, αλλά φαίνεται πως το 2023 τους φάνηκε τελικά πολύ κοντινό κι ακόμα και η προώθηση του φυσικού ερίου μέχρι τελικής πτώσης των Ελλήνων έχει κάποια όρια.

Στις 27/5/2022 είχαν περάσει κιόλας τρεις μήνες απ' την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, η τιμή του φυσικού αερίου TTF είχε εδώ και πολλούς μήνες εκτοξευθεί, αλλά αυτό ουδόλως πτόησε τους πλασιέ του φυσικού αερίου απ' το να απαγορεύσουν την πώληση καυστήρων πετρελαίου. Είναι ακριβώς οι ίδιοι που αυτές τις ημέρες υποχρεώνουν τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο να κάνουν δοκιμές με καύση πετρελαίου! Μόνο που η ηλεκτροπαραγωγή με καύση πετρελαίου δεν είναι ούτε απλή ούτε φθηνή υπόθεση, το είχαν καταλάβει όλοι πολύ καλά πριν το 1950, γι' αυτό και μόλις τέλειωσε ο Εμφύλιος έκαναν την ενιαία, καθετοποιημένη και 100% ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ, για ν' αξιοποιήσει τους λιγνίτες και τα νερά. Ακριβώς τις ΕΓΧΩΡΙΕΣ πρώτες ύλες που οι τωρινοί πολιτικοί έχουν ασύστολα εγκαταλείψει, προδήλως για το δικό τους παντεσπάνι.

Στα μέσα Σεπτέμβρη σάλος ξέσπασε όταν, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση για τα χιλιάδες νοικοκυριά που υποχρεώθηκαν στα πρώτα χρόνια των μνημονίων να βάλουν με το ζόρι καυστήρες φυσικού αερίου, λόγω της υπερφορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης, είπε "είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Έχει αυξηθεί 1200% η τιμή του φυσικού αερίου. ... Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει".

Η "προσαρμογή" κατά τον Πέτσα είναι η επιστροφή των καταναλωτών στο υπερφορολογημένο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλαδή οι καταναλωτές πρέπει να πληρώνουν τους εξωφρενικούς φόρους για να μην παγώσουν! Όπως ακριβώς μας έχουν κάνει να πληρώνουμε τα κερατιάτικα του φόρου CO2, του "δικαιώματος εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου", με την τιμή του να χειραγωγείται ανηλεώς τόσο απ' την ΕΕ, που ορίζει τις ποσότητες "δικαιωμάτων", όσο κι απ' τους σπεκουλαδόρους του σχετικού Χρηματιστηρίου.

Μόνο που η επιστροφή στο πετρέλαιο δεν είναι απλή υπόθεση, χρειάζεται νέα  επένδυση και στη γωνία περιμένει τους καταναλωτές ο κλιματικός νόμος! Κάτι που είτε απέκρυψε εν γνώσει του είτε αγνοεί ο λόγω υπουργός. Και στις δυο περιπτώσεις είναι εξίσου απαράδεκτος, αλλά δεν έγινε τώρα απαράδεκτος, καθώς έγινε γνωστός για τη "λίστα Πέτσα", τα λεφτά με τα οποία μπούκωσαν τα Μέσα μαζικής Αποβλάκωσης για να διακινούν το κυβερνητικό αφήγημα.

Αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει πολλά αστέρια, το είπε άλλωστε ο Πλάτωνας πριν χρόνια: "όμοιος ομοίω αεί πελάζει". Λίγες μόνο μέρες μετά τον Πέτσα ήταν η σειρά του ...

Σκρέκα να πετάξει νέα "μπαρούφα": όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, που διακίνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Ερωτηθείς για τις πολυκατοικίες που έχουν μετατρέψει τους καυστήρες θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, ο υπουργός αναγνώρισε πως μια εκ νέου μετατροπή είναι ανέφικτη καθώς δεν υπάρχουν οι παλαιές υποδομές όπως των κάθετων σωληνώσεων ή των δεξαμενών". Ποια νέα μετατροπή; Ο "κλιματικός" (τρομάρα τους) νόμος λέει πως απ' το 2025 οι καυστήρες πετρελαίου θ' απαγορεύονται σε νέες εγκαταστάσεις, αλλά αυτοί θα ήταν ευτυχείς να γεμίσουν τη χώρα με παλιές, μόνο και μόνο για να κουκουλώσουν το μέγεθος της αποτυχίας τους;

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια η ιστορία ίσως θα καταγράψει πως το 2022 πανικόβλητοι ενεργειακοί και κλιματικοί ΑΠΑΤΕΏΝΕΣ κυκλοφορούν ανάμεσά μας, πλήρως αντίστοιχοι μ' όσους περιέγραφε ΤΟ ΒΗΜΑ το 2008, σε άρθρο απ' όπου δανείστηκα την εικόνα της αρχής. Αλλά να θυμάστε πως την ιστορία τη γράφουν οι νικητές ...

Πανικόβλητη η κυβέρνηση της βίαιης απολιγνιτοποίησης χωρίς καμιά προετοιμασία για τη χώρα, τρέχει να κουκουλώσει το τεράστιο σκάνδαλο χρησιμοποιώντας επικοινωνιακές μπαρούφες. Η Γερμανία αποφάσισε απολιγνιτοποίηση στο τέλος 2038 και βλέπουμε, η Πολωνία στο τέλος 2049 και βλέπουμε, αλλά οι εγχώριοι εγκληματίες θέλησαν να το κάνουν πράξη τον Αύγουστο 2021! Κατέστρεψαν τη δυνατότητα λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής, κλείνοντας ορυχεία, ξηλώνοντας εξοπλισμό, στέλνοντας προσωπικό στη σύνταξη με εθελούσια έξοδο, αφήνοντας τις λιγνιτικές μονάδες ασυντήρητες και παίρνοντας και δάνεια με ρήτρα CO2 και τώρα λένε για "εξοικονόμηση" ενέργειας, την ίδια στιγμή που έχουν καταστρέψει την έννοια του δημόσιου αγαθού για την ενέργεια!

Η ώρα ενός Ειδικού Δικαστηρίου, για τα εγκλήματα των κυβερνήσεων διάλυσης της εγχώριας ηλεκτροπαραγωγής, θα πλησίαζε σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα. Δύσκολο όμως στη χώρα όπου το πλυντήριο που λέγεται "Δικαιοσύνη" ξεπλένει ακόμα κι όσους ομολόγησαν πως λάδωσαν ή λαδώθηκαν. Μόνο στη διπλανή μας Ιταλία είχε βρεθεί κάποτε ένας δικαστής με παντελόνια, που κυνήγησε τους επίορκους πολιτικούς κι ο "σοσιαληστής" Κράξι πέθανε στην εξορία όπου κατέφυγε, ενώ ο 7 φορές πρωθυπουργός Αντρεότι, ο "Divo Giulio", πέθανε μέσα στη γενική καταφρόνια.


5 σχόλια:

  1. υποθέτω είδες το παρακάτω δημοσίευμα:

    https://www.worldenergynews.gr/energeia/articles/538275/h-epomeni-mera-gia-veyi-kai-axlada-proypothesi-gia-tin-ayksisi-tis-lignitikis-paragogis

    και διάφορα άλλα παρόμοια που κυκλοφόρησαν σήμερα.
    Μας θεωρούν τόσο χαζούς για να λένε τέτοια χοντρά ψέμματα ή οι ίδιοι δημοσιογράφοι είναι τόσο άσχετοι και παραμυθιάζονται;; Πως είναι δυνατόν να δουλέψει η Βεύη;; Θα στείλει η Αχλάδα κάρβουνο στη Μελίτη;; Θα μπει μπροστά το Κλειδί;; όλα τα θεωρώ αδύνατα πλέον. Πάντως αν δεν βάλει το χεράκι στη τσέπη η ΔΕΗ δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απολύτως........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω σταματήσει να παρακολουθώ το worldenergynews, επειδή δεν έχει σχέση με δημοσιογραφία και βάζει μόνο πληρωμένες καταχωρήσεις. Τις ίδιες ανοησίες, ώ του θαύματος με την ίδια φωτογραφία, είδα στο https://energypress.gr/news/anoigei-paihnidi-gia-ti-parahorisi-ton-oryheion-ahladas-kai-veyis-sta-27-ekat-tonoys-ta. Το "στόλισμα" από κάτω τα λέει όλα.
      Βεύη-Κλειδί ξεχάστε τα. Η Αχλάδα στέλνει το λιγνίτη στα Σκόπια, προκειμένου να ΜΗΝ δουλεύει ο ΑΗΣ Μελίτης: https://greeklignite.blogspot.com/2022/09/blog-post_21.html

      Διαγραφή
  2. Oταν λέτε εμφύλιος αναφέρεστε στο συμμοριπολέμο υποθέτω.
    Τουλάχιστον έτσι τον μάθαμε στα σχολεία την δεκαετία του 80 επί Ανδρέα εμείς γύρω στα πενήντα.
    Άλλο αν άλλαξε την ορολογία ο Μητσοτάκης ο πρεσβύτερος.
    Κατά τα άλλα εξαιρετικός όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον πέσατε σε κακό δάσκαλο: το "συμμοριτοπόλεμο" τον χάσαμε το 1974, όταν ο "κανονικός" Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ. Κι ήταν ο Αντρέας το 1982 που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση κατά των στρατευμάτων Κατοχής. Ποιος Μητσοτάκης ...

      Διαγραφή
    2. Δεν είχα κακό δάσκαλο φίλε μου!!

      Συμφωνώ ως προς το πρώτο περί Καραμανλή.

      Ως προς το δεύτερο βεβαίως ο Ανδρέας αναγνώρισε την εθνική αντίσταση (με τον τρόπο που το έκανε π.χ. με αντιστασιακούς τριών και πέντε ετών που τους πληρώνουμε μέχρι σήμερα , και ξεχνώντας μαχητές του Ζέρβα , του Ψαρρού και τόσους άλλους) αλλά μιλάμε γιά άλλη ιστορική περίοδο.

      Ο συμμοριτοπόλεμος δεν είχε καμία σχέση με την περίοδο της εθνικής αντίστασης (εκτός από το γεγονός ότι πλείστοι εξ αυτών έδρασαν και μετά) αλλά διεξήχθη χρονικά μετά το 1945.

      Σαν ορολογία όμως ο"εμφύλιος" υιοθετηθηκε επίσημα αντί του "συμμοριτοπολέμου" επί συγκυβέρνησης Μητσοτάκη.

      Επ' αυτού και το σχόλιο μου και σταματώ εδώ.

      Για την Μεσοχώρα θα άξιζε ένα ξεχωριστό άρθρο τόσο για το φράγμα που κάθετε , τις παρατημένες οδικές προσβάσεις και τον ρόλο των αριστερών και Soroοικολόγων γαι την παρεμπόδιση της λειτουργίας του.

      Αναμένω...


      Διαγραφή